Als je aan Amsterdam Noord, denk je al snel aan het NDSM-terrein. Er zijn meer toffe gebieden in dit stadsdeel. Zoals de wijk rondom de voormalige Stork fabriek. In de Kromhouthal zijn regelmatig evenementen en exposities. Rondom de monumentale fabriekshallen in het Hamerkwartier vind je nog veel meer hotspots. WONDR is daar een bekend voorbeeld van. Maar: er zijn ook enorm veel fijne restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Zoals Euro Pizza. Dat heel anders is dan je aan de naam van deze pizzeria zou denken.

“Hipster” pizza eten in Amsterdam Noord

Anders dan de naam Euro Pizza zou vermoeden, is het geen tl-balk afhaalplek maar kun je in een hippe omgeving je pizza eten. Op het menu staan enkele unieke pizza’s. Eerlijk: ik denk dat ik daar de lekkerste pizza tot nu toe heb gegeten. Ik ging voor de pittige variant met ‘nduja. Naast de pizza’s kun je genieten van enkele mooie (groente) gerechten, zoveel mogelijk gemaakt van lokale producten. De toetjes zijn er goddelijk. Net als de wijnen. Laat je vooral adviseren welke wijn het beste past bij de door jouw gekozen pizza. De porties zijn niet overdreven groot. Ben je met meerderen? Bestel vooral meerdere gerechten en doe een ‘shared dining’.

Het restaurant is simpel maar sfeervol ingericht. Het staat vol met kleine tafeltjes met houten stoeltjes eraan. Het heeft een beetje een ‘hippe’ studentenkamer gevoel met die witte basis en retro styling her en der. Het publiek dat er komt zou ik ook een beetje omschrijven als voornamelijk ‘jonge hipsters’. Maar dat mag de pret niet drukken. Euro Pizza is een hele fijne plek met een fantastisch menu. Zeker een aanrader.

Tip van flip: Een andere parel van een restaurant in deze buurt is Coba Taqueria.

Diepvriespizza afhalen bij Euro Pizza

Euro Pizza is ontstaan tijdens de lockdowns: diepvries pizza’s werden gemaakt in Zaandam, ingevroren en razendsnel verkocht via verschillende winkels in Amsterdam. Later volgde het restaurant in Amsterdam Noord. Met hun concept Frozen kun je nog steeds genieten van hun pizza’s zonder te tafelen. Dus heb je geen zin om te koken, haal dan de originele diepvriespizza’s van Euro Pizza af.

Je kunt de Euro diepvriespizza’s ook kopen bij

  • Stach (Haarlemmerstraat, Van Woustraat, Jan Pieter Heijestraat, Admiraal de Ruijterweg, Overtoom)
  • Crisp
  • Gorillas
  • Thull’s Deli
  • The Dylan Hotel
  • Lindenhoff

Praktische informatie

  • Reserveren en bestellen kan online via hun website
  • Adres: Gedempt Hamerkanaal 79, 1021 KP Amsterdam
  • Openingstijden: maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag van 18:00 tot 23:00, zaterdag van 13:00 t/m 23:00 en zondag van van 13:00 tot 21:00.
  • Parkeren kan er makkelijk. Het is wel betaald.