Weken heb ik het uitgesteld. Het opruimen van de wagenbak van onze Greentom. Vanwege praktische overwegingen op onze reis naar Kroatië zijn we half juni overgegaan naar het gebruik van de Greentom als buggy. En ook omdat onze lieve, kleine reus het liefst op haar zijtje slaapt en alle ruimte daarbij wil innemen, lag ze er ondertussen wel te krap in. Hoe dan ook, het opruimen van die wagenbak deed wel een beetje pijn. Want deze tijd dat ze zo klein zijn duurt maar zo kort en komt nooit meer terug… Met nog een dikke buik schreef ik een eerste review over Greentom met Scott erin. Ik had hoge verwachtingen voor het gebruik als kinderwagen voor Skye. Benieuwd of die verwachtingen zijn uitgekomen? Lees het hier!

Super compacte en lichte kinderwagen

Ja, zeker. Die verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Met Skye ging ik veel vaker met de wagen op pad dan met de logge wagen die we voor Scott hadden. Doordat de Greentom zo compact en licht is, kon ik hem met Skye én verzorgingstas eraan gewoon in één keer de dijk optillen. Toen Skye drie weken oud was heb ik er al een rondje stad met haar mee gedaan. De bus in en uit, de rottige keitjes van de Dam over. De Greentom liep overal als een zonnetje. Ik vond het zelfs heerlijk om lopend boodschappen te doen. Scott vond dat ook prima want die reed mee op het Kid-Sit meerijdplankje (let op: vanwege het model van het frame heb je ook de Kid-Sit adapter nodig, zie ook instagramfoto hieronder). Met het plankje kon ik niet helemaal recht achter de wagen lopen. Maar doordat de wagen zo licht en soepel stuurt, was dat eigenlijk geen probleem.

greentom kinderwagen groen legergroen grijs frame

Greentom als buggy

Naast de wagenbak hebben wij de ‘Classic’. Daarmee tover je de Greentom eenvoudig om naar een buggy. Skye was zo’n zes maanden toen we over gingen naar de buggy variant. Met Scott deden we dat ook rond deze leeftijd. Ze konden beide allebei zo goed als bijna rechtop blijven zitten en waren nieuwsgierig naar de wereld. Een goed moment om over te gaan dus. Omdat je de Classic goed plat kunt maken, kunnen kleintjes er ook prima in slapen. De buggy klapt eenvoudig tot een plat pakket dat makkelijk mee gaat in de auto of je even weg zet als je in een drukke gelegenheid bent.

Eén tip: de laadruimte van de Greentom is niet al te groot omdat het model zo compact is. Schaf daarom net als ons de bijbehorende verzorgingstas aan. Die past er perfect tussen én er kan veel in! 

De perfecte hoeslakentjes voor een kinderwagen

En dan nog een tip van flip: waarschijnlijk gebruik je voor in de kinderwagen hoeslakentjes die eigenlijk voor het babywiegje of -ledikantje zijn gemaakt. Veel te ruim en altijd plooien overal. Dat is verleden tijd met de handgemaakte kinderhoezen van Little and Cool. Perfect voor die matrasjes in je wagen. En nog in de leukste printjes ook! Vind hier nog meer inspiratie voor de leukste baby ledikantdekens.

De laatste foto’s met de Greentom wagenbak

Ik kon het niet laten Skye nog voor een laatste keer in de wagenbak te leggen voordat ik hem ging opruimen. Dat vond ze zelf nog helemaal prima. Maak je klaar voor de foto spam:

greentom review

Meer inspiratie voor kinder musthaves? Neem dan een kijkje onder Kids & Baby

greentom duurzame kinderwagen
greentom wandelwagen baby
compact licht soepel kinderwagen greentom
littleandcool kinderwagen hoeslaken okergeel polkadots
greentom kinderwagen groen

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Greentom. Het hoeslakentje is ter beschikking gesteld door Little and Cool.