Dit weekend beleven we nog een korte indian summer. Wat was die nog even welkom zeg! Het buiten genieten (en ook helaas opruimen en winterklaar maken van de tuin…) wisselde ik op deze fijne dag af om lekker te knutselen aan een herfstslinger. Leuk om te maken straks tijdens de herfstvakantie!

DIY herfst: een herfstslinger in huis

Toen we eerder dit jaar de diy lamp boven onze eettafel maakte, kon ik stiekem eigenlijk niet wachten tot het najaar. Ik zag al helemaal voor me hoe het frame vol kwam te hangen met kneuterige herfst- en kerstfrutsels. Dit weekend was het dan zover: ik maakte een herfstslinger om er aan te hangen. Ook de rustige muur bij de keuken werd voor zien van gezellige slingers. Natuurlijk ging ik voor bij ons in huis voor kleurrijke varianten van de herfstslinger. Ik hield het niet bij de door Scott ‘zorgvuldig’ bij elkaar gesprokkelde boomblaadjes. Als aanvulling op de natuurlijke herfstkleuren koos ik voor mijn lievelings: roze en mint. Aangevuld met ‘pompoenig’ oranje. Benieuwd hoe ik de slingers maakte? Go check it out!

Herfstslinger met pompoentjes

Eigenlijk zijn deze pompoentjes super easy te maken. Want het zijn onafgemaakte pompommetjes!

1. Koop een bol wat dikkere wol, anders heb je zo’n iel effect. Ik koos voor de kleuren ‘mustard’ en ‘peach’ van de serie Fabulous van het merk Yarn and Colors. Van elke bol kon ik drie pompoentjes maken.
2. Wikkel flink wat van de wol (ca. 1/3 dus) strak om je vingers (zoals je kunt zien op de foto zagen die van mij al aardig blauw ;-)).
3. Als je voldoende wol hebt omwikkeld, trek je voorzichtig de wol van je vingers af.
4. Houd een klein draadje wol over waarmee je het midden stevig vastbindt.
5. Knip de uiteinden niet door zoals je voor een pompommetje zou doen, maar zorg wel dat ze gelijkmatig worden verdeeld.
6. Knip een steeltje (ik deed dat uit simpel groen vouwpapier), vouw dat een klein stukje om een van de strengen waar je de pompoen mee hebt aan gesnoerd en plak het dicht met een kloddertje lijm.
7. Span een touwtje (ik koos voor simpel naturelkleurig waxcord). Rijg de pompoen daaraan of hang ze met een touwtje eronder aan vast zoals ik deed.

Ga je liever met echte pompoenen aan de slag? Blogger Elsa decoreerde pompoenen met hortensia’s, prachtig! Voor kinderen zijn deze DIY paddestoelen heel leuk om te maken!

diy herfst herfstslinger pompoentje
diy herfst herfstslinger pompoentje
diy herfst herfstslinger pompoentje
iy herfst herfstslinger pompoentje
iy herfst herfstslinger pompoentje

Herfstslinger met zelf gevonden bladeren

Een herfstslinger met zelf gevonden bladeren mag natuurlijk niet ontbreken. Vorig weekend zochten we er al wat met Scott. Die hebben de hele week tussen twee theedoeken onder stapels tijdschriften (daar moet vast en zeker een makkelijkere/betere manier voor zijn!) liggen te drogen. Omdat die natuurlijke herfstkleuren nou niet perse meteen een mooie match zijn met onze inrichting, besloot ik om ze aan te vullen met (daar zijn ze weer) pompoentjes in mintgroen en eikenbladeren in roze.

Pompoentjes
1. Print het format herfst blad (gratis printable)Β uit. Knip de pompoentjes (grotere en kleinere variant) uit en trek het meerdere malen om op een kleur papier naar keuze. Voor de pompoentjes hier heb ik steeds 5 stuks gebruikt (voor zowel de grote als de kleine).
2. Knip de verschillende onderdelen uit en vouw ze door midden. Leg ze met de wat flauwere inkeping aan de bovenkant omhoog weg.
3. Plak steeds twee helften aan elkaar met wat hobbylijm totdat je rond bent. Je kunt er voor kiezen om het touw meteen erin mee vast te plakken of het touw er later met een grove naald door heen te rijgen (zoals ik deed, omdat ik nog niet precies wist vooraf hoe ik ze wilde verwerken).
5. Rijg de pompoentjes aan het koord en plak het koord met wat maskingtape aan de wand. Klaar is je slinger!

Blaadjes
1. Verzamel boomblaadjes en laat ze goed drogen. Als ze gedroogd zijn, kies je de vormen en kleuren die je mooi vindt.
2. Print het format herfstΒ uit. Knip het eikenblad uit en trek het meerdere malen om op een kleur papier naar keuze.
3. De gekleurde blaadjes knoop je afgewisseld met de echte boomblaadjes aan wat touw. Ook hier koos ik voor het waxcord in naturel tint.

Leuk: combineer deze herfstversieringen met de gratis printable herfst poster!

herfst blaadjes diy herfstslinger
herfst blaadjes diy herfstslinger
herfst blaadjes diy herfstslinger
herfst blaadjes diy herfstslinger

Easy does it, toch? Nog even genieten van wat herfstige plaatjes van vorig jaar? Check dan dit blog nog eens!

En manlief verraste mij vandaag trouwens met een prachtig boeket in herfstkleuren. Passen perfect bij het plaatje toch? Ook zie je een aantal van de tiny houses van Jurianne Matter staan!

herfst boeket heim tiny houses jurianne matter