Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld via instagram: hoe bevalt ons Gjöra bed van Ikea? Het is één van de iconische bedden van de laatste tijd van de Zweedse woonwinkel. En toch durft niet iedereen het aan om dit bed aan te schaffen. In dit blog hoop ik je twijfels daarover weg te nemen! 

Kwaliteit van het Ikea Gjöra hemelbed

Misschien komt het door het model? Maar veel mensen vragen of het Gjöra bed wel stevig is. De poten van het hemelbed lijken slank in verhouding tot de breedte en de hoogte van het bed. We kochten het bed toen ik zwanger was van Skye. Het hemelbed hebben we nu dus ruim 2,5 jaar in gebruik. En het staat er nog ;-)) Zonder te wiebelen, piepen of te kraken. Het doorstaat dapper al het gehang en geslinger van Scott aan het hoge gedeelte van het hemelbed.

Wij vonden het bed – voor een IKEA meubel – verrassend snel en eenvoudig in elkaar te plaatsen. Alle onderdelen sloten ook goed op elkaar aan. In tegenstelling tot die verrekte Ivar IKEA kastdeurtjes die we nooit recht gehangen kregen, haha! Het design van het hemelbed is dus goed doordacht. En de materialen van het bed zijn van stevige, goede kwaliteit.

Verliefd werden we op het design van dit hemelbed. De doorslaggevende factor om dit bed te kopen, was omdat het bed lekker hoog is.  De hoogte van de bedbodem kun je in een aantal standen zetten. We kozen er zelf voor om de lattenbodem in de hoogst mogelijke stand te zetten. De matrassen steken dus een flink stuk boven het bed uit. Een beetje het idee van een matrassen op een boxspring krijg je dan. Heerlijk vinden we dat. We zijn lang en houden allebei van een bed waar je gewoon uit kan stappen. In plaats dat je je zelf moet opkrikken ;-))

Gjöra ikea bed

Stylen met het Gjöra hemelbed

De tweede vraag die het meest gesteld wordt: “Heb je het bed niet verkeerd om staan?”. Nee hoor! De meeste productfoto’s van het product zijn met de hoge kant tegen de wand. Er zit ook een productfoto bij van een setting met de hoge kant juist niet tegen wand staat. Een groot deel van het dak van onze slaapkamer is schuin. Daarom hebben we de hoge kant van het bed als voeteneinde in gebruik. Doordat je met dit bed niet gebonden bend aan een vaste kant die tegen de muur moet, kun je lekker je eigen style geven aan je slaapkamer.

Met de hoge kant van het bed kun je eindeloos variëren met decoratie. Toen we het hemelbed net hadden, hing ik er een sierlijke hanger met een nog sierlijker kanten vestje aan. Gevolg door een vlaggetjeslijn van natuurlijk gekleurde stukjes stof. Met kerst hing ik daar een jute touwtje een bosje maretakken bij. Op dit moment heeft is ons hemelbed gestyled met een maanfasenslinger.

Je kunt het Gjöra hemelbed ook stylen tot een echt hemelbed. Zo krijg je eenvoudig een hele andere sfeer in je slaapkamer. Je kunt zelf een hemelbed maken met transparante stof of gordijnen. Of ga aan de gang met klamboe’s om een hemelbed te maken. Dat is perfect te combineren met het Gjöra bed. Kijk maar eens naar deze binnenkijker die Interior Junkie maakte van een slaapkamer met hemelbed. 

Het hemelbed van IKEA is ook perfect om te stylen met kerst. Hang er bijvoorbeeld een maretak aan of versier het bed met kleine led-lampjes. Bekijk hier ons IKEA Gjora bed met kerst styling.

Meer inspiratie met IKEA hacks

Met het Gjöra bed van IKEA kun je dus heel makkelijk een echt, romantisch hemelbed maken. En zo zijn er nog veel meer producten van IKEA waar je makkelijk iets anders mee kan doen of een eigen draai aan geven. IKEA hacks heten zulke ideeën.

Een leuke IKEA hack voor op de slaapkamer is het maken van een makeuptafel van een IKEA. Blogger Sharon laat je hier zien hoe je een eigen IKEA makeup tafel zelf maakt en aankleedt!

Wij gingen zelf aan de slag met een eigen IKEA Besta hack: met een ombouw van underlayment maakten we een speel- en zithoek voor de kinderen. Met genoeg opbergruimte voor spelletjes, speelgoed en knutselspullen.

Wil je nog meer inspiratie op doen om aan te gaan met IKEA hacks? Bekijk dan dit lijstje met 10 IKEA hacks in het huis van blogger Mirjam Hart! En wist je dat je het Ikea Kura bed ook helemaal naar je eigen inzichten kunt stylen? Bekijk maar eens deze IKEA Kura hack!

Geen zin om aan de gang te gaan met een IKEA hack, maar wil je wel een hemelbed bouwen? Bekijk dan eens deze DIY Hemelbed van Eigen Huis & Tuin!