Ibiza: één van de weinige plekken die bepalend zijn voor interieurs over de hele wereld. Iedereen heeft er wel een gevoel bij. De Ibiza interieurstijl is een zomerse, relaxte en comfortabel stijl. Als aan een Ibiza huis denkt, denk je vrijwel altijd aan een witte basis en veel natuurlijke materialen. Toch is die Ibiza stijl uiteenlopend: het kan helemaal doorgevoerd worden naar een strakke, moderne variant. Of het mediterrane, bohemien, laidback gevoel behouden. Als ik aan Ibiza denk, denk ik aan het laatste. In dit blog vind je een stappenplan voor een Ibiza stijl bij jou thuis én een binnenkijker in een kleine, authentieke finca op het Spaanse eiland waar we meerdere keren verbleven.

Een echt Ibiza interieur is bohemian

Van oudsher staat Ibiza bekend om haar mystiek. Velen voelen zich tot het eiland aangetrokken. Al dan niet vanwege Es Vedra. Het eiland is onlosmakelijk verbonden met hippies en spiritualiteit voor iedereen. Daarom zie ik de bohemian variant echt als de Ibiza interieur stijl. Je kunt in zo een Ibiza interieur ook heel makkelijk mixen met Oosterse of juist Scandinavische invloeden. Om een echt Ibiza gevoel aan je interieur te geven volg je de volgende stappen:

 1. Zorg voor een witte basis
  Een Ibiza interieur heeft een witte bases. De wanden en de plafonds zijn wit. Die basis wordt meestal aangebracht met leem of met een leemafwerking. De structuur ervan geeft je interieur een zachte, natuurlijke uitstraling. Thuis kun je dit effect nabootsen met leemstuc of leemverf. Pluspunt: leem heeft goede warmte- en vochtregulerende eigenschappen. De witte basis breid je verder uit in je meubels en accessoires. Kleden over banken, kussentjes op banken, beddengoed, kasten en wandplanken: ze zijn vrijwel altijd wit of anders in andere lichte tinten.
 2. Breng natuurlijke materialen in zicht
  Kenmerkend aan de Ibiza stijl is dat natuurlijke materialen die gebruikt zijn in de constructie zichtbaar zijn. Houten pilaren en houten balken mogen gezien worden. Hout vind je op meer plekken in het interieur terug, denk aan een tafel, ligstoel of kleine kasten en commodes.
 3. Breng accentkleuren aan
  Om vrolijkheid in die rustige basis te brengen wordt er altijd een accentkleur aangebracht. Veel finca’s op het eiland hebben gekleurde kozijnen, deuren en tuinhekken. Meest voorkomende kleuren daarvoor zijn zacht geel, koraal of mediterraan blauw. Ook vind je in een Ibiza huis altijd wel wat eyecatcher in kleur met een Oosterse invloed, bijvoorbeeld een kussentje met kralen of een klein kunstwerk aan de wand.
 4. Houd het rustig, simpel en overzichtelijk
  Hoewel een Ibiza interieur bohemien is, betekent niet dat het rommelig is. Er wordt minder waarde gehecht aan spullen. Ruimtes blijven zo overzichtelijk en worden echt voor hun functie ingericht.

Lees hier: inspiratie voor een Ibiza tuin!

Binnenkijken op Ibiza: authentieke finca in Ibiza stijl

Het noorden van Ibiza is veruit onze meest favoriete omgeving op het eiland. Onder het kopje Hotspots Ibiza deel ik onze favoriete plekjes. We hebben meerdere keren verbleven in een finca in de buurt van San Carlos die is ingericht met een authentieke Ibiza stijl: de witte basis, de houten balken, blauw als accentkleur, her en der andere kleuren in de accessoires en geen overdaad in het interieur. Geef je ogen te kost aan de onderstaande fotogalerij.