Heb je al eens vaker in een restaurant Pizza Nutella op de menukaart zien staan? Laatst probeerden we het dan eindelijk eens uit bij Happy Italy. En: we vonden het enorm lekker. Tijd dus om het eens thuis ook uit te proberen. Vrijwel iedereen met kinderen heeft chocoladepasta in huis. Maak of zorg alleen nog voor pizzadeeg en je bent zo klaar! Een supersnel, makkelijk en kidsproof recept.

Zelf Pizza Nutella maken

Voor een Pizza Nutella heb je niet veel in huis nodig. In de supermarkten vind je tegenwoordig kant en klare versie pizza deeg. Die kun je gebruiken om zelf een pizza met chocolade pasta te maken. Wij gebruikten de dunne, ronde kleine pizza deegplakjes: de mini pizza’s van Jan Pannenkoekendeeg. Dit ronde pizzadeeg heeft de perfecte afmeting voor een zoet toetje of zoete snack voor één persoon, en deze bodem is niet te dik of te eterig.

Zo maak je de pizza Nutella:

  1. Haal de mini pizza’s 10 minuten voor dat je ze gaat afbakken uit de koelkast en laat de oven ondertussen voor verwarmen op de aangegeven temperatuur.
  2. Prik met een vork her en der wat gaatjes in het deeg en bestrijk het dun met boter voordat je de pizzabodems de oven in doet.
  3. Bak de mini pizza’s iets korter af dan op de beschrijving. Circa 12 minuten in plaats van 14. Zo zorg je dat de pizzabodem zacht genoeg blijft voor een lekker zoete pizza met chocopasta.
  4. Haal de afgebakken pizza’s uit de over en laat ze iets afkoelen. Zet tegelijkertijd je pot chocoladepasta even in die warme oven, zodat die wat makkelijker smeerbaar wordt.
  5. Bestrijk de pizza’s stuk voor stuk met de chocopasta. Variatietip: geef de pizza’s een lekkere topping. Bijvoorbeeld gebrande hazelnoten, kokos of verse aardbeien.

Last but not least: vergeet niet te genieten!!