Wat is nog leuker dan shoppen voor jezelf? Juist: shoppen voor je kind. De keuze is reuze op het gebied van kindermode. Op social media zie je de leukste dingen van bekende en minder bekende merken voorbij komen. Veel dingen zou je direct willen copypasten naar het kledingkastje hier. Maar keuzes moeten er toch echt gemaakt worden voor Scott’s wintergarderobe want het budget is niet eindig..

Happy handmade kindermode

Elk seizoen koop ik een aantal items bij kleinere shops. Shops waar de items met de hand en met de grootste zorg worden gemaakt. Vaak ook nog eens van de fijnste en zachtste organic stoffen, in hippe kleurtjes en printjes. Het is leuk om ‘small te shoppen’ want: “when you buy from a small business an actual person does a little happy dance!”. Dit seizoen hebben in ieder geval sweaters en longsleeves van de volgende merkjes van eigen bodem de weg naar Scott’s kledingkastje gevonden: Sloppop, Iek en Jet en MotsAmsterdam. Waarom? Nou, kijk maar eens naar de pareltjes hieronder. Spreekt voor zich toch?

kindermode winter motsamsterdam sloppop

Linksboven: kleurrijke sweater van Sloppop. Rechtsboven en rechtsonder: oversized sweater en cheetah legging van MotsAmsterdam. Linksonder: legging van tinycottons

kindermode winter iek en jet

Links: deze longsleeve van Iek en Jet is zelfs naar Scott vernoemd! Elk seizoen hebben we er een eentje in de kast liggen. Rechts: ook een fijne sweater van Iek en Jet.

Zarakids

Ik ben enorm fan van de kindermode van de ‘babylijn’ van ZARAKIDS Ik ben blij dat Scott nog maatje 104 van deze Spaanse keten past. Ook dit seizoen kocht ik er weer twee skinny jeans in kleuren van nu (donkergroen en soort van licht aubergine). Natuurlijk een dungaree want dat vind ik altijd zo snoezig staan. En wat toffe longsleeves die bij de broekjes matchen!
kindermode winter zarakidskindermode winter zarakids

kindermode winter

Stevige stappers!

Goed schoeisel is belangrijk voor die kindervoetjes. Scott heeft brede voetjes en een hoge wreef (zoals wel meer kindjes) dus het is altijd even spannend of hij schoenen wel aan krijgt. Je ziet veel schoenen met veters met een rits aan de zijkant zodat je de veters niet steeds hoeft los te halen. Dat werkt helaas niet bij die dikke klodderpootjes van hem. Veters moeten altijd losgemaakt worden, ondanks het ritsje.

In de zomer vind ik het loshalen van veters nooit zo erg, maar met die hogere schoenen vind ik het maar een gedoe!
Daarom koos ik voor dit najaar een paar stevige stappers met klittenband van Red Rag Boys & Girls. Ik viel natuurlijk in eerste instantie op het materiaalgebruik: stoer (bewerkt) donkerbruin en donkerblauw leer, toffe stiksels her en der en met een hippe, gespikkelde zool eronder. Maar nog belangrijker: de pasvorm van de schoen is ruim genoeg voor Scott’s brede voetje en met de drie klittenbanden is de schoen zo aan. Met het Hollandse weer hebben we de schoenen al meteen flink kunnen uittesten. Op zoek naar bladeren, door het hoge natte gras. Er is ook al mee gevoetbald. De schoenen hebben het allemaal makkelijk doorstaan. Geen natte sokjes en het leer is mooi gebleven.

kindermode winter schoenen red rags
kindermode winter schoenen red rags

kindermode winter schoenen red rags

Lekker ravotten op zijn stevige stappers van Red Rag Boys & Girls. Het regenjasje is trouwens van GoSoaky.

Forest green

Toen ik alle nieuwe kleding van Scott zo aan het inventariseren was, viel me een dingetje nogal op! Ik ben dit seizoen nogal ‘into the woods!’. In Scott’s kastje vind je veel donkergroene tinten en zelfs een paar items met bosprint erop! Liefde op het eerste gezicht was het ook weer met de sneakers die Puma in samenwerking met tinycottons maakte. Al dat groen: I kinda like it!

kindermode winter groen velvet lindex

Links: velvet sweater van Lindex. Rechts: thermo shirt, ook van Lindex.

kindermode winter groen velvet

kindermode winter

En: wat ligt er in het kastje van jouw zoontje? Of dochtertje? Beetje in dezelfde stijl, of totaal anders? Scott’s kastje is in ieder geval heel anders dan in het voorjaar en de zomer (dat kun je hier en hier terugkijken). Maar dat is logisch met zo’n compleet ander seizoen!

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Red Rag Boys & Girls. Blogposts met samenwerkingen bevatten een eerlijke review. Samenwerkingen ga ik alleen aan met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen.