De kinderkamer van Siru is er eentje waar ik stiekem een beetje jaloers op ben. De fijnste kleuren, de mooiste prints en de leukste spulletjes bij elkaar. Moeiteloos met elkaar gecombineerd alsof ze altijd al voor elkaar bestemd zijn. Ik vind dat echt een gave! Mama Nicole richt het kamertje van haar dochtertje Siru op haar gevoel in. En dat lukt haar dus heel goed! Vandaag kijken we binnen op de kleurrijke kinderkamer van Siru!

Hoe doet Nicole het toch: zo’n te gekke kleurrijke kinderkamer stylen??

Nicole ken je wellicht al van haar @studionicnol instagram account. Daar deelt Nicole foto’s van haar kleurrijke interieur. De kinderkamer van haar dochtertje Siru speelt daarin een grote rol. Ik ben werkelijk waar verliefd op dat kamertje. Zo een kamertje verdient een binnenkijker hier op mijn blog!

roze muur meisjeskamer

Ondanks het kleurgebruik, heeft deze kinderkamer een rustige, lichte basis: de muren in zachtblauw en wit geven de kamer een fjine sfeer. Een roze cirkel springt er lekker uit op de muur. In de verdere styling worden verschillende, vrolijke kleuren één geheel. Nicole’s woonstijl kun je het beste omschrijven als een vrolijke Scandinavische woonstijl met een twist. Die twist zit hem in het kleurgebruik en het toevoegen van vintage elementen.

Siru’s kamertje heeft dezelfde stijl. De basis is rustig. De basis meubels straks en modern. Voeg daar wat kleur, printjes en vintage items aan toe en dat is Siru haar kamertje πŸ™‚ Ik ga niet gauw mee met trends, wil mijn eigen ding doen. Volg mijn gevoel en doe alleen waar ik me prettig bij voel. En tot nu toe pakt dat iedere keer erg goed uit.
Het inrichten van Siru’s slaapkamer heeft Nicole op gedaan: zonder gebruik te maken van een moodboard, Pinterest of Instragram. “Ik had toen niet eens een IG account. Wel heb ik maandelijks de vtwonen. En kijk ik regelmatig naar woonprogramma’s. Daar haal ik wel wat inspiratie vandaan, maar dan meer de praktische aspecten, zoals gebruik van kleur en indeling van ruimtes”.
witte kinderkledingkast meisjeskamer
En heeft Siru een mening over en stem bij het inrichten van haar slaapkamertje?
Als het aan Siru lag, was haar kamer roze, paars en blauw met glitters, haha. De kleuren die nu op de wanden zitten, heb ik zelf gekozen, omdat Siru toen te klein was om te kiezen. Nu we haar kamertje gaan voorzien van nieuwe kleuren, heb ik haar mee laten kiezen. Ze gaf al een tijdje aan dat ze huidskleurroze zo’n fijne en rustige kleur vindt. En de blauwe wand moet blauw blijven, want die kleur vindt ze ook heel fijn. Op basis van de kleurstalen die ik kreeg, heeft Siru zelf de kleuren gekozen.Β Ook zijn we samen gaan schuiven met de meubels. Siru mocht van mij zelf kiezen waar alles moet staan. Dit deed ze echt verbazingwekkend goed! Daarnaast heb ik samen met Siru overlegd welke items er moeten blijven en welke er straks weg mogen”.

Siru mag dus meedenken en bepalen hoe zij haar kamertje straks graag ingericht ziet. Nicole vind het heel belangrijk dat een slaapkamer een ruimte moet zijn waar je echt tot rust kan komen. Siru weet heel erg goed wat ze wil en wat ze fijn vindt. Zo gaf Siru aan dat ze het strand van onze favoriete vakantiebestemming Schiermonnikoog zo fijn vindt en het bos. Ook houdt Siru erg van bloemen. Dit heeft Nicole allemaal meegenomen in het moodboard voor de make over van Siru’s kamer.

Wat is het favoriete hoekje van Siru in deze kleurrijke kinderkamer?

Siru haar favoriete plek is toch wel het pallet bankje. Hier op worden complete rolspellen gespeeld met haar knuffels en poppen. Er wordt regelmatig een boek gelezen of het bankje wordt omgetoverd tot een heus podium. Het enige wat er aan speelgoed ligt, zijn de poppen, knuffels en het muizenhuis. Siru speelt op haar kamer heel graag met de muizen. Iedere avond kiest Siru drie knuffel logees voor in bed. Ook een favoriet item is het hemeltje die boven haar bedje hangt. Dit geeft haar een veilig en geborgen gevoel.

kleurrijke kinderkamer

Wat zijn de favoriete kinderwinkels, kindermerken en instagram volgtips van Nicole?

Nicole’s favoriete kinderwinkels en -webshops
Little Dreamers
Nicole’s favoriete merken

Nicole’s instagramaccounts to follow

@tikkeretro inspiratie voor een kleurrijk interieur met een vintage touch
@pronkstukjes inspiratie voor nog zo een heerlijk interieur Γ©n een kleurrijke kinderkamer
@ezi_mezi ook hier vind je een flinke dosis kinderkamer inspiratie. Voor een jongenskamer en de tofste kinderoutfits!
@madebymowie ook hier vind je een te gekke babykamer en kleuterkamer. En Moniek is de ‘queen of flatlays’!
@little_neighbours hier kun je je hart ophalen aan een rustig, Scandinavisch interieur

Op zoek naar nog meer kinderkamer inspiratie?

Bekijk dan eens deze kamertjes:
Skye’s bosdieren thema meisjeskamer

Scott’s stoere donkerblauwe jongenskamer

Binnenkijken op de meisjeskamer bij @pronkstukjes

kleurrijke kinderkamer witte kinderkledingkast meisjeskamer kinderkamer scandinavisch wonen speelkeuken meisjeskamer ixxi kinderkamer meisjeskamer kleurrijke kinderkamer inspiratie rieten mand meisjeskamer kinderkamer lamp meisjeskamer speelgoed maileg muizen studio nicnol kleurrijke kinderkamer meisjeskamer inspiratie