Zoals je wellicht al door had: Scott is een enorme Lego fan! En zeker van de Ninjago serie. Als we wat langere ritten maken, wil hij ook altijd wat Lego mee in de auto. Ook een aantal van zijn favoriete minifiguurtjes, vooral de ninja’s natuurlijk. Hij wil ze dan rechtop hebben staan. Dat is natuurlijk een enorme uitdaging door de bewegingen van de auto en het bakje dat we gebruikten onderweg. En dat betekende elke keer weer kortsluiting bij hem op de achterbank. Dus ging ik op zoek naar een slimmere manier om met Lego te spelen onderweg op de achterbank. Via Pinterest kwam ik op het idee om voor hem een Lego koffertje te maken.

Een LEGO koffertje voor onderweg

Je hebt er niet zo heel veel voor nodig en het is ook nog eens snel klaar. Dat zijn de DIY’s waar ik van houd! Je hebt vast wel een kinderspeelkoffertje in huis. Het moet wel een stevig koffertje zijn natuurlijk. Anders buigt het deksel te veel door en blijven de Lego blokjes niet goed zitten. Ik maakte het koffertje om met Lego in te spelen zo:

1. Kies één of meerdere kleuren tape uit met die typerende Lego “bultjes” erop. Zelf kocht ik het een paar weken geleden in een uitverkoopbak bij Intertoys. Maar online kun je het Lego tape in verschillende kleuren bestellen bij Lobbes of Aliexpress. Bij deze laatste website heb je ver weg de meeste keuze aan kleuren.

2. Bedenk vooraf hoe je het koffertje wilt gaan invullen. Scott en ik maakten gras met het groene tape en een weg met parkeervlak er doorheen met het grijze tape.

3. Knip vervolgens het tape op maat uit en verwijder de sticker aan de achterzijde. Vervolgens kun je het tape direct aanbrengen. Let bij het plakken er goed op dat de vakjes/bolletjes goed op elkaar aan sluiten. Als dat scheef gaat, blijven de Lego blokjes natuurlijk alsnog niet zitten! En niet over de vouw heen plakken natuurlijk: dan sluit het koffertje niet meer.

4. Gooi de restjes Lego tape niet weg. Wij hebben die kleinere stukjes bewaard. Het kwam van pas toen Scott laatst een Playmobil brandblusautootje wilde gebruiken voor zijn Ninjago poppetjes. Die bleven natuurlijk – tot zijn verdriet – niet vanzelf zitten. Hij kwam vervolgens zelf met een idee om een stukje van die tape op het wagentje te plakken. De Lego minifiguurtjes kunnen nu er lekker op zitten!

lego onderweg spelen

Nog meer vermaak voor onderweg

Of het Lego koffertje de hele rit naar je vakantiebestemming voor het nodige vermaakt zorgt, durf ik niet te zeggen. Zorg daarom dat je nog wat andere troeven achter de hand hebt om de tijd te doden tijdens een lange rit in de auto (of trein).

Naast simpele “ouderwetse” spelletjes als “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” en auto’s tellen (van een bepaalde kleur of soort), is het altijd handig om een tablet mee te nemen met spelletjes en (vooraf) gedownloade filmpjes.

Eén van de apps op onze iPad waar Scott zich al menig ritje mee zoet heeft gehouden, is de Lego Juniors app. Een overzichtelijk spelletje dat kleintjes al gauw kunnen spelen: je rijdt steeds eenzelfde parcours en onderweg verzamel je muntjes. Als je alle muntjes hebt, “verdien” je een kadootje. Dat idee heeft een magisch effect op de kids. Scott is helemaal fan sinds hij heeft ontdekt dat ook de Ninjago kostuums in het spel te vinden zijn!

Verder is hij op het moment helemaal in to Mario Super Run, Mario Kart voor op de iPad. Skye speelt graag Puzzels voor Peuter en Disney Junior Speel (maar die laatste is eigenlijk nog te moeilijk voor haar. Maar ach, ze vermaakt zich er mee! ?).

Wat ook erg handig is om mee te nemen in de auto, zijn de Achterbank Bingo kaarten van de ANWB (je kunt ze op hun website downloaden) of het luisteren van de Snelwegsprookjes. Met de bingo en deze verhaaltjes maak je de wereld buiten de auto interessanter en dwing je ze om om zich heen te kijken in plaats van bijvoorbeeld op een schermpje de hele tijd te kijken. En waarom dan ook niet meteen die saaie ramen versieren met raamstickers? Ook geschikt voor als je met het vliegtuig op vakantie gaat by the way!

lego mee op vakantie

Meer Lego tips

Een tijdje terug liet Scott zien hoe je een tol van Lego blokjes maakte. Toe aan een grotere uitdaging? Leer dan programmeren met Lego.

Voor Sint Maarten maakte ik een Ninjago Masker Lampion. En herinner je Scott’s Lego verjaardagsfeestje nog toen hij vier werd? Spelen op je LEGO jongenskamer is natuurlijk extra leuk met een LEGO speeltafel!

Lego knutselen vakantie