Ikea Lack is denk ik wel het bekendste tafeltje van de wereld. Afhankelijk van de kleur koop je dit bijzettafeltje voor 5 euro of een tientje bij de bekende Zweedse interieurwinkel. Als tiener had ik een zachtgele op mijn slaapkamer staan. In ons vorige huis hadden we de witte Lack tafel op de logeerkamer staan voor onze neefjes en nichtjes. Onlangs deed ik een IKEA Lack hack voor op Scott’s jongenskamer: we maakten er eenvoudig zelf een LEGO speeltafeltje van.

LEGO speeltafeltje van de IKEA Lack tafel

Scott speelt graag met zijn vriendjes op zijn LEGO-slaapkamer. Zijn Ninjago speelsets staan boven op zijn kastjes. In de kastjes staan HEMA kratjes waarin de losse steentjes gesorteerd zijn op kleur. Een tijdje terug kocht ik speelplaten op AliExpress: vier bouwplaten vormen samen een avontureneiland. Met die bouwplaten en het bekendste IKEA tafeltje maakte ik deze DIY: een heuse IKEA Lack hack!

Wat heb je nodig:

Ik begon met het aanbrengen van een een strook dubbelzijdig plakband over het middag van de tafel. Zorg dat het plakband niet helemaal tot de rand komt. De LEGO bouwplaten zijn namelijk samen ietsje kleiner dan de omvang van het tafeltje. Breng vervolgens van uit het midden twee stroken haaks op de eerste stook aan. Breng tenslotte plakband aan langs de buitenranden. Plak de bouwplaten vervolgens stuk voor stuk op het IKEA Lack tafeltje. Zorg dat je eerst de punten in het midden goed tegen elkaar aan plakt.

speeltafel lego zelf maken

Andere IKEA hacks en LEGO DIY’sop mijn blog

  • IKEA Besta hack: de serie Besta kasten zijn ook perfect om je eigen draai aan te geven. Wij deden dat door de kasten af te werken met underlayment en er lederen handgrepen aan te maken.
  • Maak een LEGO speelkoffer voor onderweg. Handig op reis met de auto naar je vakantiebestemming!
  • Vier Sint Maarten met een Ninjago lampion. Makkelijk gemaakt en succes gegarandeerd!
  • Niks te doen tijdens de (kerst)vakantie? Maak je eigen Ninjago bordspel

Op het blog van Apartment Therapy vind je nog 6 inspirerende Ikea Lack hacks! Van stofferen tot het aanbrengen van een mozaΓ―ek!

DIY lego speeltafel ikea lack