Bijna een jaar geleden opende de eerste LEGO flagship store in Nederland. In dat jaar ben ik met ons gezin meerdere keren in de LEGO Store Amsterdam geweest. Scott en Skye kijken elke keer hun ogen uit. Maar Hans en ik ook! Het leuke aan de LEGO winkel is dat er niet alleen genoeg is te zien, maar ook te doen! In de aanloop naar de feestdagen is de winkel in kerstsfeer gebracht. Ik neem je mee de winkel in. En ik vertel wat onze persoonlijke, favoriete cadeautips voor de feestdagen zijn!

Spelen in de LEGO Store Amsterdam

De molen in de etalage van de LEGO Store is een echte eyecatcher als je in de Kalverstraat loopt. Deze molen met draaiende wieken is door een designteam in Denemarken speciaal voor deze winkel gemaakt. Elke LEGO Store heeft zijn unieke items. In Utrecht – en binnenkort in Den Haag – vind je weer hele andere bouwwerken. Het eerste wat Scott en Skye doen in de LEGO Store: hup, naar de molen! Het is een knus plekje om te spelen en je kunt er geluideffecten vinden. En daarna gaan we op zoektocht naar andere Amsterdamse iconen: de toren, de bakfiets, de grachtenpandjes, de groene papegaaien, de ADAM toren, etc. Spot jij ze ook allemaal?

LEGO Store Amsterdam etalage molen

Wat ik zelf ook heel tof gedaan vind in de winkel, is de gracht die over de vloer van de begane grond loopt. Tussen al die vonkelende witte en blauwe LEGO steentjes zie je allemaal β€˜schatten’ in het water. Vissen maar ook fietsen πŸ˜‰ De kinderen kruipen op hun knietjes over het water om alles te spotten.

Het thema van deze LEGO Store Amsterdam draait om Nederlandse kunst en uitvindingen. Zo vind je β€˜schilderijen’ van bekende Nederlandse meesters. Heb je al gezien dat Rembrandt zijn ogen beweegt als je voorbijloopt? Het portret van Vincent van Gogh wordt ook als ansichtkaart verkocht in de winkel. In de brug over de gracht vind je afbeeldingen van Nederlandse uitvindingen. Zo ontdekte ik dat het cassettebandje een Nederlandse uitvinding was, nooit geweten! De rest ga ik niet verklappen ;-))

Gepersonaliseerde LEGO

Waar Scott helemaal gelukkig van wordt in de LEGO Store Amsterdam: de Pick-a-Brick wall! Hier kan hij zelf kiezen wat voor steentje in welke kleur hij wil. Bij elk bezoek mogen Scott en Skye samen een emmertje steentjes vullen. Scott gaat elke keer voor onderdelen waarmee hij zijn LEGO-tollen kan bouwen. Skye gaat meestal voor roze en lila steentjes. Bij ons laatste bezoek koos ze ook auto-onderdelen. Thuis aan de eettafel werden daar meteen de leukste autootjes meegebouwd.

Wil je echt een superuniek item in huis? Personaliseer dan jouw eigen mini-figuur! Op het scherm kies je wat voor shirt jouw poppetje aan moet hebben. Je kan voor de voor- en achterkant compleet iets anders kiezen. Het shirt kun je pimpen met stickers, tekst of je eigen tekening. Scott ging voor een oranje voetbalshirt. Skye ging voor een roze voorkant en lila achterkant. Die ontwerpen werden vervolgens op een wit bovenstukje geprint. We konden precies zien hoe dat gebeurt met die grote printer. Ook wordt er een wit LEGO steentje geprint met jouw naam erop! Scott zei meteen: β€œDie ga ik steeds op de huizen zetten die ik bouw!”.

LEGO Store Amsterdam
Maak zelf je gepersonaliseerde LEGO mini-figuur!

Na het printen was het tijd voor het kiezen van de beentjes, het hoofdje, het haar of hoedje/petje en de accessoire. Scott ging voor gouden beentjes en kort, blond haar. Net zoals zijn favoriete Ninjago karakter Lloyd. Skye ging voor een lila rok en blauw haar. Het gepersonaliseerde poppetje en steentje gingen in een speciaal doosje. De hele terug weg hebben ze die in hun handen gehouden. Steeds opnieuw lieten ze aan elkaar zien hoe hun poppetje eruitzag. Scott’s poppetje krijgt vast een ereplek op zijn nieuwe slaapkamer in LEGO thema!

Zowel de Pick-a-Brick wall als het personaliseren van een mini-figuur vindt β€˜corona-proof’ plaats. Scott en Skye wezen voorbeelden aan. En de vriendelijke medewerker die ons hielp, pakte het voor ze.

Samen een emmertje steentjes vullen bij de Pick-a-Brick wall in de LEGO Store Amsterdam

Onze LEGO cadeautips voor de feestdagen

Naast al dat spelen vind je in de LEGO Store Amsterdam alle LEGO sets. Ook de limited editions! Al die speelsets kun je tot leven wekken door de set voor een van de schermen te houden. Je ziet dan precies wat erin zit, hoe het eruit ziet als het in elkaar is gezet en wat je er allemaal mee kunt doen. Zo zagen we de LEGO City speelset met de helikopter tot leven komen. Een set die Scott voor zijn vijfde verjaardag kreeg. Een verjaardag in LEGO thema met natuurlijk LEGO op zijn verlanglijst. Met de magneet onder de helikopter kun je de boeven in hun busje met de gestoken diamanten oppakken. Op het scherm kon je die achtervolging zien, heel leuk! Zo kun je goed ontdekken of deze speelset jouw favoriet is.

LEGO Store Amsterdam kerst kerstvakantie dagje uit gezin

De hele collectie LEGO speelsets is natuurlijk op de LEGO website zelf te vinden. En wist je dat LEGO bezig is om hun producten voor 2030 volledig plastic vrij te maken?

In de winkel gingen we op zoek naar onze favorieten. Hieronder vind je onze lijstjes met cadeautips. Staat jouw favoriet er ook tussen?

Scott’s LEGO cadeautips

 1. Super Mario Start set
 2. Super Mario uitbreidingsset: Piranha Plant-powerslide
 3. Ninjago Gouden Zane set
 4. LEGO City Monstertruck
 5. LEGO City Oceaan Mini-duikboot

Skye’s LEGO cadeautips

 1. Duplo Minnie’s verjaardagsfeest
 2. Duplo Frozen IJskasteel
 3. Ariels Avonturenboekverhalen
 4. LEGO Friends Hondenspeelplaats
 5. Verjaardagstaart

Mijn LEGO verlanglijstje

 1. LEGO houten mini figuur
 2. LEGO Art Andy Warhol
 3. Elf Clubhuis
 4. LEGO Dots
 5. LEGO Ideas 123 Sesame Street
  (leuk weetje bij deze Sesamstraat set: deze set is bedacht door een LEGO fan. Je kunt je idee in productie krijgen wanneer je voldoende stemmen hebt verkregen! Hoe cool is dat!!)
Eigen LEGO poppetje maken LEGO Store Amsterdam

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met LEGO.

LEGO winkel Amsterdam bakfiets
LEGO winkel Amsterdam kerst shoppen kerstvakantie dagje uit gezin