Een paar weken voor de zomervakantie mocht Scott van Hans een keertje een aflevering van Ninjago kijken. In eerste instantie was ik daar niet zo blij mee omdat ik het niet geschikt vind voor zijn leeftijd en niet van filmpjes in die sfeer houd. Maar: het kwaad was al geschied. Scott vond het zo leuk, hij ging er helemaal in op. Hij heeft alle seizoenen gekeken, meerdere keren ? Door Ninjago is zijn liefde voor Lego flink aangewakkerd. Dat is dan weer een fijne bijkomstigheid!

Op school speelt hij ook elke dag met zijn vriendjes met Lego. Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Omdat zijn juf gisteren ziek was, werd zijn klasje verdeeld over andere klassen. Bij het spelen met Lego kwam hij nu een kindje tegen die hem heeft geleerd zelf van Lego een tol te maken. “Lijkt wel een spinjitsu he mam!” De tollen die hij ‘s avonds thuis maakte deelde ik in mijn storiee op instagram. Ik kreeg daar verschillende verzoeken om te laten zien hoe je zo’n tol maakt. Andere kindjes wilden het ook leren!

Toen ik dat vanmorgen tegen hem vertelde, wilde hij maar wat graag demonstreren voor de camera!

Zo maak je een tol van LEGO!

Om de tol te kunnen maken, heb je zes Lego blokjes nodig. Zie foto hieronder (linksonder op de foto):

Lego tol maken

Je begint vervolgens met de langste, in ons geval is dat zwarte. Dit is geen vierkant Lego blokje, maar zo’n platte zeg maar:

Lego diy

Vervolgens pak je het andere, kortere maar ook dunne Lego blokje erbij. Die zet je vervolgens in het middel van de grote platte. In ons geval is dat korte en brede gele blokje:

Lego spelen jongen

Dan komt het derde blokje erbij: het vierkante Lego blokje kun je precies op de “de kruising” van de twee Lego steentjes die je hiervoor hebt gebruikt.

Lego blokje
Bouwen met lego

Haaks op beide uiteinden van het lange Lego steentje plaats je weer aan elke kant een langer, en dun legosteentje:

Spelen met lego

En tenslotte de finishing touch: aan de onderkant van de tol plaats je Lego klein steentje. Precies in het midden. Daar draait de tol op. Je kunt  meteen aan de bak. Veel plezier samen?

Nog meer ideetjes op doen om te maken met Lego?  Dat vind je terug in het boek “Geweldige Lego Ideeën” bij Bol.com!

Meer LEGO DIY’s