Zo’n tweeΓ«nhalf jaar geleden begon ik pas echt goed mijn huid te verzorgen. Ik deed maar wat. Ik dacht dat ik een vette huid, want ja: ik had flink last van acne op sommige delen van mijn gezicht. Door een huidanalye die ik onderging voor een gezichtslaserbehandeling leerde ik juist dat mijn huid erg droog was. Sinds die laserbehandeling gebruik ik goede huidverzorgingsproducten van het merk DermaQuest. Geen standaardmerken of eigen merken van Kruidvat of HEMA op mijn huid. En ik merk echt verschil. Zeker nu ik sindskort de Medik8 Press & Glow Toner heb toegevoegd aan mijn dagelijkse verzorgingsroutine!

Wat doet de Medik8 Press & Glow Toner precies?

Deze toner van Medik8 zorgt voor exfoliatie van je huid. Tot voor kort had ik hier ook nog niet van gehoord. Dus ik leg eerst even uit wat dat inhoudt. Eigenlijk houdt dat het ‘peelen’ van je huid in. Door deze toner verdwijnen de dode huidcellen zodat een nieuwe laag huid zich kan laten zien. Die nieuwere huid ziet er egaler en gezonder uit. Een toner heeft daarnaast de juiste bestanddelen om je huidoppervlakte te herstellen na het reinigen. Exfolieren is goed voor elk huidtype. Het kan wel zijn natuurlijk dat jouw huid meer baat heeft bij een andere toner dan mijn huid. De Medik8 Press & Gloww toner bevat onder meer cactusvijg extract (draagt bij aan celvernieuwingsproces) en aloe vera (kalmeert en verzacht de huid en onderdrukt roodheid).

huidverzorging routine medik 8 press & glow toner

Mijn ervaring met deze vegan toner van Medik8

Mijn huid doet het erg goed op deze vegan Press & Glow toner van Medik8. Door de toner heeft mijn gezicht de hele dag een zachte glans. Voorheen kwam mijn huid meer dof over. Ook voelt mijn huid zachter aan. Jarenlang heb ik last gehad van acne. Nadat mijn galkanaal schoon werd gemaakt in het ziekenhuis in Frankrijk, verdween de acne bij mij. Rondom mijn menstruatie krijg ik her en der wel wat pukkeltjes (wie niet, toch?). Met het gebruik van de toner lijkt dit nog verder tot een minimum te zijn beperkt. De toner trekt snel in. Je kunt dus snel verder met je volgende stappen in je huidverzorging!

De andere gezichtsverzorgingsproducten die ik gebruik zijn van DermaQuest. Deze producten leerde ik kennen via DermaPuur Huidkliniek. Tot de zomer gebruikte ik de anti-acne lijn (DermaClear). Nu de adce is verdwenen gebruik ik de hydraterende lijn. Nu mijn huid weer goed gehydrateerd is, kan ik binnenkort de overstap maken naar de anti-aging lijn. Want ja: nog iets minder dan drie jaar en die 40 staat voor de deur!

Lees hier alle ins en outs over hoe je het beste jouw huid kunt verzorgen en het verzorgen van een gevoelige huid. In de ochtend en avond ziet mijn huidverzorgingsroutine er als volgt uit:

  1. Reinigen van de huid met een cleanser (DermaQuest Essentials Daily Cleanser). Een klein beetje van de cleanser op de vingertoppen en circa een minuut de tijd nemen om je huid goed schoon te ‘masseren’. Goed afspoelen en afdrogen.
  2. Met een wattenschijfje ca. 4 pompjes doen van de Medik8 Press & Glow toner. Met het wattenschijfje de huid verder schoonmaken.
  3. Zodra de toner is ingetrokken, gebruik ik de DermaQuest EyeBrite oogcreme. Niet wrijvend maar deppend.
  4. Vervolgens breng ik serum aan op de rest van mijn gezicht: Essential B5 Hydrating Serum.
  5. De oogcreme en serum laat ik een paar minuutjes intrekken. Meestal poets ik even mijn tanden of kleed ik me aan en ga dan weer verder.
  6. Na de serum is de creme aan de beurt: DermaQuest Essential Moisturizer. Bij voorkeur is dit ook de stap dat je een UV-filter gebruikt. Dat kan een aparte creme zijn of een gecombineerd. Ik heb nu een losse en ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd deze stap dagelijks ben vergeten. Heel suf want het tegenhouden van UV voorkomt snellere veroudering van de huid. Ook in de winter is er UV. En vergeet de blauwe UV lichten van het beelscherm waar achter je zit! Daar kun je het beste ook je huid voor beschermen. Note to myself: morgen weer de UV-creme gaan gebruiken!
  7. De laatste roodheden of oneffenheden werk ik weg met Lycogel Breathable Camouflager. Zoals de naam al doet vermoeden: de cosmetica van dit merk belemmert het ademen van de huid niet! Wel zo fijn!

Voor al deze producten geldt dat ze aanzienlijk duurder zijn dan de producten die ik voorheen gebruikte. Eerlijk gezegd: ik moest de eerste keer wel even slikken bij het afrekenen. Mijn ervaring is ondertussen wel dat door de kwaliteit van de producten je per reinigingsbeurt maar een klein beetje nodig hebt. Zo doe ik dus veel langer met een product dan voorheen!

Met deze basis kun je goed verder werken aan je look. Zelf ben ik heel basic qua make-up. In dit blog vind je nog meer tips voor een glowy skin effect: welke foundation kun je gebruiken en heb je een blusher en highlighter nodig?