Voor het eerst in mijn leven ging ik naar de Negenmaandenbeurs. Okay, ik was aan het begin van mijn zwangerschapsverlof naar het erg instagrammable We are pregnant geweest. Maar de Negenmaandenbeurs is toch net even wat anders. Groter, onoverzichtelijker en voor een groot deel een ander soort exposanten. Mijn doel voor mijn bezoek aan de Negenmaandenbeurs was vooral de stands bekijken van nieuwkomers op de beurs en even met hen bij te kletsen. 

PuurBabyPlaza op de Negenmaandenbeurs

Voor het eerst op de Negenmaandenbeurs: een ‘plaza’ gewijd aan hoe je duurzame keuzes tijdens je zwangerschap en moederschap kunt maken. Als je na de hoofdingang meteen rechts het pad volgt, kom je er vanzelf langs. Schuif aan bij de tafel die er staat en #gavoorkleur. In een tien minuten durende workshop leer je gezonde en verantwoorde maaltjes voor je kleintje te bereiden. Elke dag wordt hier een andere groente gratis meegegeven. Samen met het mini-kookboekje dat er te verkrijgen is, kun je zo thuis zelf aan de slag. Als je klaar bent, loop dan even een rondje om dat blok. Je komt dan langs Poppy to Pumpkin (zie hieronder), Seepje en Mommy Paint. Allemaal erg de moeite waard! Meer informatie over duurzame keuzes vind je op de website van BabyBeGood.

negenmaandenbeurs babybegood puur baby plaza

Poppy to Pumpking op de Negenmaandenbeurs

En nog een primeur: Poppy to Pumpkin is zo’n anderhalve week online. Op dit platform vind informatie over veilige en duurzame keuzes die je al kunt maken tijdens je zwangerschap. Bij Poppy to Pumpkin vind je een zwangerschapskalender: in elke week helpt deze kalender jou veilige en duurzame keuzes te maken. Elke week ontvang je de nieuwsbrief en op basis van je uitgerekende datum krijg je steeds nieuwe duurzame keuzes voorgesteld. Die keuzes zijn breed. Het kan om de babykamer en kinderkleding gaan maar ook over biologisch eten en huidverzorging. En dat alles in een heerlijk fris en kleurrijk jasje. Duurzaamheid heeft zo zeker geen stoffig karakter meer!

Ook de duurzame babykamer die op de Negenmaandenbeurs is ingericht door Poppy to Pumpkin is oogstrelend (scroll straks even verder naar beneden om alle foto’s die ik heb geschoten te zien). De kinderkamer is volledig ingericht met artikelen die duurzaam zijn. Heb je iets gezien dat je niet wilt missen voor je kindje of zijn/haar kamer? Neem dan de ‘inventarislijst’ mee waarop van elk artikel wordt aangegeven waar dat verkrijgbaar is. Het team van Poppy to Pumpkin staat je ook graag te woord als je bijvoorbeeld vragen hebt over wasbare luiers of over de keuzes die in de aankleding van de kamer zijn gemaakt. Iets waar ik zelf nu mee aan het testen bent want ik ben een van de vaste gastbloggers voor Poppy! Will keep you posted!

In deze duurzame kinderkamer zijn in ieder geval de volgende dingen terug te zien:

  • Mommy Paint: verf zonder schadelijke stoffen dus verven tijdens je zwangerschap kun je onbezorgd doen;
  • Hulaaloop: kinderen groeien zo snel uit hun kleren. Dus waarom alles kopen als je het ook kunt huren?;
  • Marmoleum: kinderen hebben veel contact met de vloer, zorg dus ook dat deze op en top veilig voor ze is!;
  • Bednest: een hele fijne co-sleeper waarmee je je baby makkelijk kunt troosten en voeden. Ook wij hebben hem in gebruik (een review lees je hier);
  • Baby Verhip: kleding met meegroeimouwen en broeken met sokken er aan vast. Hoe slim is dat??;
  • SPRINKLR: duurzame planten die de lucht op de baby/kinderkamer zuiveren worden bij je thuis bezorgd;
  • Wasbaraluierwereld: op dit platform vind je onafhankelijke informatie over wasbare luiers;
  • CRE8: een Amsterdamse sociale onderneming die de leukste (naam)puzzels, geboortekettingen en klokken maakt. Musthaves!

negenmaandenbeurs poppy to pumpkin

Strating Kids Kinderschoenen op de Negenmaandenbeurs

Als je een bekend blond gezichtje op een muur ziet voorbij komen, dan ben je bij Strating Kids Kinderschoenen belandt. Sinds september fotografeer ik hun collecties. En ja, dan is Scott natuurlijk vaak ‘lijdend voorwerp’. Op de Negenmaandenbeurs straalt hij van de muur af met zijn knalgele Bergstein laarsjes aan. Ook de andere foto’s die je op de wanden ziet, zijn foto’s die ik voor Strating Kids heb gemaakt. Zo leuk omdat allemaal even terug te zien! Dat moest ik natuurlijk even zien! Strating Kids staat voor het eerst op de Negenmaandenbeurs. Naast de stenen winkels heeft Strating een webshop voor volwassenen en kinderen. Je vindt in beide webshops een breed scala aan soort schoenen en merken. Ik zelf ben ernorm verliefd op die lieve Boumy schoentjes die ze in de collectie nu hebben (ik bedoel, heb je die schattige sandaaltjes van ze al gespot????). Maar ook voor the boys zijn er stoere sneakers. Op de beurs ontvang je 10% korting op je aankoop. En vergeet je natuurlijk niet ook even in te schrijven voor hun nieuwsbrief.

negenmaandenbeurs strating kids kinderschoenen negenmaandenbeurs strating kids kinderschoenen

Lodger op de Negenmaandenbeurs

Misschien niet een echte nieuwkomer. Maar ik had serieus nog niet van dit merk gehoord totdat ik van mijn zus de prachtige oudroze slaapzak als kraamkadootje voor Skye kreeg. Wat een prachte kleur, print en stof. Ik was dan ook blij verrast dat ik voorafgaand aan de beurs een berichtje kreeg of ik even langs wilde komen. Nou, dat eventjes werd wel wat langer want wat was er veel te zien! Hele zachte suede babyschoentjes: eenvoudig maar zo mooi. In fijne kleuren ook. Eigenlijk heeft de hele collectie fijne kleuren en geen schreeuwende prints. En daar houd ik van! Ik ging met een lieve goodiebag met onder andere swaddles, handige swaddle clips en knuffeldoekje in fijne mintgroene tinten naar huis. Ook was ik op zoek naar een ledikantdeken. Ik had zoveel tips gekregen voor mooie dekens. Maar uiteindelijk slaagde ik hier onverwachts en kocht een zachte ledikant deken. De kleur is net niet grijs dus ik ben erg benieuwd hoe hij morgen uitpakt bij daglicht op Skye’s kamertje. Dat laat ik uiteraard gauw zien!

kraamkadootjes negenmaandenbeurs lodger

Okay, en dan volgt hier de Poppy to Pumpkin duurzame kinderkamer spam

negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin negenmaandenbeurs poppy to pumpkin

 

Hopelijk heb je geïnspireerd om in ieder geval even bij deze toffe stands langs te gaan! Ik ben benieuwd waar jij heen gaat! Anyway: enjoy!!