Het bekendste park van Amsterdam is natuurlijk het Vondelpark. Persoonlijk vind ik dat niet het leukste park van de stad. Amsterdam kent kleinere, charmantere stadparken. Eentje daarvan is Park Frankendael in Oost. In het park is er genoeg te zien en te doen. Ook als je met kinderen naar Amsterdam komt. Dus heb je langer de tijd in onze stad of heb je zin om eens wat anders te ontdekken: ga eens oostwaarts!

Wat is er allemaal te doen in Park Frankendael

Het park Frankendael heeft aan de kant van de Middenweg een statig entree. Een grote poort heet je welkom. Scott ging als eerste het park naar binnen. Want zijn klas op Klein Amsterdam heeft Frankendael. Hij was erg nieuwsgierig hoe dat eruit zag. Dus gingen we een middagje die kant op. Zelf kwam ik er regelmatig toen ik nog voor de lockdowns in Oost op kantoor werkte.

Aan je linkerhand vind je na de poort het mooie, oude pand waarin Cafe Merkelbach is gevestigd. Verderop in het park vind je een ander te gek restaurant: De Kas. Maar er zijn ook genoeg grasvelden en bankjes om je eigen picknick mee te nemen.

Het park heeft naast de gewone paden ook meer ‘kruip door, sluip door’ paadjes. Leuk voor de kinderen om te ontdekken. Je komt o.a. bij een vijver uit. In het parkje vind je ook sierlijke zwanenbankjes en nog meer kunst. Op een van de parkbanken spot je een glazenvogel uit de Spinozaroute. En heb je ook het grote ijzeren huis zien hangen tussen de bomen vlakbij Merkelbach?

Vlak naast De Kas heb je een speeltuin. De speeltuin is afgezet met een hek. Je vindt er schommels, een klimtoestel, een speelhuisje en veel zand. Op de grote schoorsteen die er staat, is er altijd een ooievaarsnest te bewonderen. Een stukje verderop vind je nog een speeltuintje waar je met een waterpomp kunt spelen.

Combineer je bezoek aan dit park in Amsterdam Oost met….:

Amsterdam Oost Spinozaroute