In een weekend half augustus gooiden we min of meer het hele huis om met de komst van nieuwe meubelen. Onderdeel van die snelle metamorfose was ook Scott’s nieuwe kinderkamer. We toverden die om tot een grote jongenskamer met een peuterbed.

Zo verander je een babykamer naar een peuterkamer

Toen we Scott’s babykamertje inrichtten, was het uitgangspunt dat we een kamertje wilden waar we na twee jaar niet op waren uitgekeken. We wilden niet dan al opnieuw behangen voor de kinderkamer. We kozen daarom het mintgroene wolkenbehang van FERM Living. Lief, maar niet te lief door de wat stoerdere vormgeving van de wolken en de vergrijsde kleur mintgroen. Ook wilden we niet alle meubels te hoeven veranderen bij de overgang naar de kinderkamer. We kozen ervoor om het metalen kledingkastje (dat voorheen ook al op de logeerkamer stond en waarvan wij zelf op onze slaapkamer ook twee hebben staan) ook op zijn kamertje te blijven gebruiken.

Ledikant eruit, peuterbed erin

Het look-a-like Piet Hein Eek ledikant dat Hans zelf maakte, schroefde hij weer uit elkaar. Die wacht nu in de kelder op zijn beurt om gebruikt te worden voor de kleine meid op komst. In plaats daarvan kwam het peuterbed Bobbi van Little Dreamers. Op het bed liggen verschillende kussens: de leeuw is van Zeeman, de knoop van CosyKids en het Raket van Huusje Design. De grijze Noodoll ligt al vanaf de eerste dag dat Scott bij ons is in zijn wiegje. En die is steeds mee verhuisd naar zijn ledikant en nu naar zijn peuterbed.

Binnenkijker kinderkamer peuterbed
Binnenkijker kinderkamer peuterbed
Binnenkijker kinderkamer peuterbed
Binnenkijker kinderkamer

De gestreepte dekbedovertrekset op het peuterbed is van IKEA en heeft allemaal gekleurde huisjes aan de andere kant. Boven het bed hangt een grote poster met wilde dieren van A Little Lovely Company. Er naast hangen twee kleinere posters: eentje met een raket van Wonderandrah en een Batman variant van Maiko Nagao. Het koffertje dat voor zijn bedje staat is ook van A Little Lovely Company. De metalen ton stond voorheen onder de commode en staat nu aan zijn voeteneind met een voorraad luiers en doekjes erin. Het lederen balletje kochten we bij Muji in Keulen toen ik van Scott in verwachting was.

Binnenkijker kinderkamer peuterbed

Nieuwe indeling op zijn kinderkamer

Het toffe peuterbed kreeg een plek onder het schuine gedeelte van het dak, waar voorheen zijn kledingkastje stond. Het kledingkastje kreeg een plek tegen de muur daar recht tegenover, de voormalige plek van de commode. Dat betekende dat de lange muur met het wolkenbehang vrijwel ‘leeg’ kwam te staan. Doordat het ledikant niet meer zo’n prominente plek in de kamer inneemt en het nieuwe peuterbed onder het schuine gedeelte past, is de kamer nu een stuk ruimer. Aan de wolkenmuur is er nu plek voor een bureautje en stoeltje van Plan Toys: duurzaam en tof design. Het rekje boven het bureautje is van Kids Depot, waarin ik wat boeken en speelgoed plaatste (elke avond lezen we nu verhaaltjes, een nieuw ritueel dat ontstond zo). Aan het rekje hangt een punnikwoord van JibbeJebba. Op de grond hebben we nu voldoende ruimte voor het toffe speelkleed van OYOY Design dat we Scott voor zijn eerste verjaardag gaven. Elke avond voor het slapen gaan mag hij er nog even met een autootje op spelen.

Binnenkijker kinderkamer
Binnenkijker kinderkamer
Binnenkijker kinderkamer
Binnenkijker kinderkamer

Opbergruimte op deze jongenskamer

Kleding en beddengoed van Scott wordt opgeruimd in het metalen kledingkastje. En ja: ik ben behoorlijk dwangneurotisch als het om strijken en netheid in de kasten gaat dus het ziet er altijd opgeruimd uit πŸ™‚ Boven de kast hangt een stoere poster van Studio Sproeten met allemaal werktuigen erop. Helemaal in Scott’s straatje: die wordt zo wat hysterisch als ie een graafmachine of hijskraan ziet. Op de kast staat een marque letter van Hema, een foto van Scott zelf op hout afgedrukt en een opbergdoosje van H&M.

In de kartonnen dozen van Hema links van het kledingkastje zitten (baby)kleertjes waar ik geen afstand van kon doen en andere herinneringen. Rechts in de grote paperbag van CarlijnQ zit speelgoed dat Scott niet meer gebruikt of dat we niet het hele jaar nodig hebben. Door de makeover van zijn kamer ontdekte hij deze zak pas echt voor het eerst goed en vond de Sinterklaas-spullen onder hand. Dus hier wordt al vanaf half augustus regelmatig gesproken over de goedheiligman: “Als Klaas komt, dan Tott dootjes. Grote dootjes mama!”. Zucht, gelukkig liggen de chocoladekruidnoten meestal niet veel later in de winkel dus kunnen we zelf ook alvast in de stemming komen!

Binnenkijker kinderkamer
Binnenkijker kinderkamer
Binnenkijker kinderkamer
Binnenkijker kinderkamer

Ik ben benieuwd wat je van de veranderingen door de komst van het peuterbed op Scott’s kamertje vind: YAY of NAY? Wil je nog een keer zijn babykamertje zien? Klik dan hier!