Het is één van onze lievelingsplekken om naartoe te gaan in Amsterdam Noord: Pof . Van de “makers” van die andere fijne plek aan het IJ: Noorderlicht (tijdelijk gesloten). Aan de rand van Noord is Pof de keuken van het initiatief Noordoogst. Met een goede kaart en fijne speelruimte (binnen en buiten) is dit een perfecte plek om in Amsterdam met kinderen te gaan eten.

Ontdekken: binnen én buiten speelruimte

Waarom Pof zo kidsproof is? Nou, om te beginnen heb je er de ruimte met je kinderen. In het restaurant is er genoeg bewegingsruimte, er is een aparte speelkamer met onder andere een kleine glijvaan en genoeg speelgoed. Met een vrijwel geluidsdichte deur, heerlijk! Dat scheelt een hele boel decibellen in het restaurant ;-)) Voor de grotere kinderen zijn er boeken die gelezen kunnen worden.

Bij Pof kunnen kinderen ook heerlijk buiten spelen. Het restaurant is namelijk gevestigd op het terrein van Noordoogst. Een buitenplaats met verschillende lokale voedselproducenten. Op dit terrein is genoeg te struinen en te ontdekken voor kinderen. Onderweg naar het restaurant kom je langs de scharrelende varkens. Er staat een traktor waar kids op kunnen klimmen. Met mooi weer is het ruime terras open en kunnen kinderen op het terras en er rondom vrij spelen.

Naast het restaurant zit de Natuurspeeltuin Noordoogst. Nog meer plek om te spelen, ontdekken, struinen en kliederen. Neem altijd reservekleding mee als je naar deze plek gaat, zou ik zeggen!

Kidsproof menu bij Pof Amsterdam

“Onze keuken gebruikt ambachtelijke kooktechnieken waarbij ‘poffen’ centraal staat. Dit gebeurt in een speciaal daarvoor ontworpen oven. Tijdens het poffen worden de producten op hoge temperatuur in eigen schil gegaard zonder water of olie toe te voegen. Hierdoor blijven voedingsstoffen behouden en ontstaat een bijzondere smaakbeleving. Naast het poffen, gebruiken wij bereidingswijzen die van oudsher in de landbouw gebruikt werden om oogstoverschotten te conserveren en mee de winter in te nemen. Stoven, pekelen en wecken wij, deels in samenwerking met onze buren van NoordOogst. Ons menu is in de basis vegetarisch met veganistische opties. Voor de liefhebber hebben we enkele niet-industriële vleesgerechten van onze directe buren.”

De gerechten bij Pof worden enorm gewaardeerd door de grote mensen. Maar gelukkig is er ook rekening gehouden met de kleinere kinderen die toch vaak graag iets zoeters eten buiten de deur. Op de menukaart staan poffertjes, een bammetje met appelstroop en vers seizoensfruit of een bammetje met omelet en rauwkost. De poffertjes zijn ook lactose en/of glutenvrij te bestellen. Verder vind je op de menukaart diverse biologische sappen, limonades en waterijsjes.