Het is één van die fijne plekken in Amsterdam Noord waar we graag komen. Voorbij Tuindorp Oostzaan is van een voormalig voetbalterrein een heerlijke plek gemaakt om te vertoeven. Je kunt er pannenkoeken eten of zelf gebrouwen bier proeven bij Proost & Stroop. Er is een veld waar varkentjes scharrelen. Er is een heuse wijngaard van NoordOogst. Deze heerlijke vrijplaats heeft sinds een paar jaar ook een plek waar de kinderen zich goed kunnen vermaken: de Natuurspeeltuin.

Heerlijk buiten ravotten!

Langs de wijngaard en het pannenkoekenrestaurant loop je naar de ingang van de natuurspeeltuin. De ingang van deze natuurspeeltuin is al speels. De opstap is vrij hoog en via verschillende im hoogte toenemende paaltjes spring je naar binnen. En dan kun je alle kanten op in deze speeltuin!

Recht voor je zie je de speelvijver. Het water is ondiep en daarmee dus geschikt om ook met kleinere kinderen er te spelen. Via loopplanken kun je op het eilandje komen. En op warme dagen kan dat ook prima via het water! Achter het meertje kun je verder op avontuur via smalle paadjes tussen de struiken. Naar beneden kun je ook weer via een kleine, glibberige waterweg. Durf jij dat aan? πŸ™‚

Aan je rechterhand vind je het parcours van de natuurspeeltuin. Via grote boomstammen en stronken kun je een heel eind klimmen. Ook kun je via een slack line het water oversteken naar het eilandje. Links van het meertje heb je een houten klimrek met zand er onder. In de schaduw van het klimrek en in het zand is deze speeltuin ook een prima speelplek voor de allerkleinsten.

Kijk hier voor een overzicht van speelbossen en natuurspeeltuinen in Utrecht!

amsterdam met kinderen dagje weg uitje speeltuin

Na het spelen in de natuurspeeltuin: aanschuiven bij Proost & Stroop!

Van het spelen in de natuurspeeltuin krijg je natuurlijk trek, of op zijn minst dorst! Dan zit je met deze natuurspeeltuin op de goede plek! Schuif dan lekker aan bij ons favoriete pannenkoekenrestaurant in de stad: Proost & Stroop! De pannenkoeken worden gemaakt met biologische, lokale ingrediΓ«nten. Sommigen zelfs uit de eigen tuinen om Proost & Stroop heen! Op het menu staan naast de klassieke Hollandse pannenkoeken ook andere varianten met een wereldser tintje. Of ga voor een ‘groene pannenkoek’ met spinazie in het beslag verstopt! De bierdrinkers kunnen hun dorst lessen met het eigen gebrouwen Proost bier. Verder zijn er genoeg biologische frisdranken en ijsjes om van te genieten. Wij zijn fan van de homemade ijsthee!

natuurspeeltuin amsterdam noord tuindorp oostzaan

Meer tips voor Amsterdam met kinderen

natuurspeeltuin amsterdam noord