Scott is ongeveer een jaar lang mega fan van Pokémon. Hij staat er mee op en gaat er mee naar bed. Regelmatig lopen we rondjes park of gaan we naar de NDSM om Pokémon Go te spelen. Een tijdje terug zag hij in een Youtube filmpje dat er in Utrecht Overvecht een Pokémon-winkel is geopend: PokéFamily. Een weekendje samen weg stond al in de planning. Er was voor hem maar één bestemming mogelijk: naar Utrecht voor deze winkel vol met zijn helden! Dus dat deden we! Lees hier ons bezoekje aan de Pokémon winkel in Overvecht.

Wat is er te verkrijgen in deze Pokémon winkel?

De winkel is niet heel groot. Maar elke wand is tot de nok toe gevuld met Pokémon spullen. Je vindt er veel knuffels. Ook de grotere modellen. Natuurlijk vind je er verschillende pakketten met trading cards. De losse pakjes of in grote blikken/verpakkingen. Achter de kassa is een wand gevuld met zeldzamere exemplaren. Die worden los verkocht. Verder vind je er van alles: beddengoed, lampions, teenslippers, mappen, pennenblikken, spelletjes, puzzels en nog veel meer.

We waren al ruim voor sluitingstijd en gingen als eerste PokéFamily naar binnen. De magie was van Scotts koppie af te lezen, zo lief! Helemaal onder de indruk. Hij zag een Charizard knuffel staan en wist meteen dat hij die wilde hebben. We kochten ook een box met kaartjes. Hij koos volgens hem de coolste box: namelijk die met Tyranitar erop! We kochten meteen een nieuwe bewaarmap erbij. Want die nieuwe kaarten zouden niet meer in zijn andere mappen passen.

PokéFamily Utrecht Overvecht

Wat Scott ook superleuk vond: net buiten de ingang van de winkel staat een ‘kaartenmachine’. In die machine zitten allemaal losse Pokémonkaarten. Je gooit er 50 cent in en je draait aan de knop. Dan komt er één trading card uit. Super cool! Dat kun je dus gewoon doen (terwijl je wacht of als voorbijganger). Voor de winkel staan ook van die ‘grijp-automaten’ met o.a. Pokémonknuffels erin. Daar kun je ook een gokje wagen voor een euro.

Hieronder vind je een impressie van ons bezoek aan de Pokémon winkel. Nagenieten!!!

Druk, drukker, drukst: houd rekening met een wachtrij bij PokéFamily!

Omdat we hadden gelezen dat het heel druk kon zijn, met een flinke wachtrij, besloten we al vroeg naar Utrecht Overvecht te gaan. Wij gingen op een zaterdagochtend, buiten de schoolvakanties. Vanaf ons hotel bij Utrecht Hoog Catharijne was het maar 10-15 minuten rijden. Het parkeren bij het winkelcentrum Utrecht Overvecht is gratis.

De winkel opent om 10:00 uur. Wij waren er rond 09:10 uur (jup, iets te vroeg, de reis en het vinden van de winkel in het winkelcentrum ging voorspoediger dan verwacht). Tegen half tien gaan de deuren even open en worden de automaten voor de winkel gezet. De winkel sluit dan weer. Hij gaat echt klokslag 10:00 uur open. Vanaf ongeveer 09:40 kwamen de eerste wachtenden achter ons staan. Tegen tien uur was er al een kleine rij.

Bij de opening wordt een klein groepje binnengelaten. Steeds als er bezoekers vertrekken, mogen er weer nieuwe Pokémon fans naar binnen. We waren ongeveer een half uurtje binnen. Toen we naar buiten kwamen was de rij al verdubbeld. Het meisje achter de kassa vertelde dat in het weekend de wachttijd wel kan oplopen tot 2 uur! Het is dus zeker de moeite waard om op tijd te vertrekken!

Meer over Pokémon