Al een tijdje had ik het in de gaten: Scott was al geen echte kleuter meer. Je kon zien aan zijn doen en laten dat hij al richting de zes jaar ging. De laatste weken voor zijn zesde verjaardag heeft hij Pokemon ontdekt. We downloaden de Pokemon GO app voor hem. En sindsdien is hij helemaal niet meer te stoppen. Hij slurpt Pokemon informatie op. Hij onthoudt al die ingewikkelde namen. Hij weet van de meeste ook hoe ze eerst heetten en waarin ze kunnen evolueren. Long story short: Scott is helemaal weg van Pokemon. Het kon ook niet anders dan dat we zijn zesde verjaardag in Pokemon thema vierden. In dit blog laat ik je zien hoe we dat deden en vang je een glimps op van dat heerlijke verjaardagsweekend!

Verjaardag in Pokemon thema: daar hoort gele versiering bij!

Pikachu is de allerbekendste Pokemon. Daarnaast heeft Scott nog een paar (bekende) favoriete Pokemons: Charmander, Squirtle en Bulbasaur. Als uitgangspunt voor de aankleding voor zijn Pokemon verjaardag koos ik de kleuren geel en blauw. Geel is de kleur van Pikachu. Blauw is zijn eigen lievelingskleur.

Hier shop je deze verjaardagsversiering in Pokemon stijl:

sweet table verjaardag kleuter pokemon

Pokemon sweet table

De taart en lekker eromheen is ondertussen een traditie op de kinderverjaardagen van Scott en Skye. Traditiegetrouw bestelden we de taart bij Annabel van My Sweet Dear. Ik vertelde dat Scott zo gek was op Pokemon en op blauw. Annabel maakt een schets van de taart. Meteen weer een schot in de roos qua ontwerp. De taart knalde erin het echt nog meer uit dan ik had verwacht. Die gele Pikachu tegen het diepe donkere blauw. De verfijnde sterretjes en details achter Pikachu. De zes gouden sterretjes bovenop. Scott straalde helemaal toen Hans de taart naar hem toe kwam brengen. Priceless! Binnen no time waren de lange dip dye verjaardagskaarsjes uitgeblazen. En waren de Pokemon figuren van de verjaardagstaart afgesnoept. Dat vinden de kids stiekem het allerlekkerste wat er is!

verjaardagstaart my sweet dear

De taart werd op Scotts verzoek een chocoladetaart. Bij Annabel kun je uit verschillende soorten vulling kiezen. Hans houdt niet van de jam-achtige of friszoete vullingen, zo jammer! Maar de roomvulling en oreokoekjes vulling is ook zo lekker! Bij My Sweet Dear bestelden we bijpassende koekjes en cakepops in Pokemon thema. De koekjes en cakepops werden lekker opgesmikkeld door de vriendjes die op zijn verjaardag kwamen. En ze mogen het op hun verjaardag ook altijd eten als ontbijt, dat voelt zo feestelijk!

De tafel versierde ik verder met een deel van de foto props. En andere kleine koekjes kregen Pokemon cup cake prikkertjes!

Meer inspiratie voor kinderverjaardag thema’s

We kijken terug op een gezellig weekend met familie en vrienden. Vanwege de corona maatregelen hebben we het weer moeten op knippen. Eerst opa en oma op vrijdagmiddag. Op zaterdag ‘blokvisites’ van mijn familie. En op zondag ‘blokvisites’ met vrienden en hun kinderen. Vorig jaar was Scott’s verjaardag de laatste verjaardag die we vlak voor de lockdown nog ‘normaal’ vierden. Tijd vliegt, het lijkt nog maar gisteren! Net als deze eerdere verjaardagen van Scott. Doe hier een portie inspiratie op voor verjaardagsthema’s voor – grote en kleine – jongens:

versiering jongen 6 jaar pokemon

Een deel van de feestartikelen in dit blog kregen we van PartyDeco.nl. Superlief! Dank daarvoor!