De herfst is begonnen. Guur weer en de donkerte die steeds sneller invalt, staan voor onze deur. Scott en Skye spelen in de herfst en winter minder buiten in de tuin. Om ze thuis lekker bewegend te laten spelen kocht ik een tijdje terug een set Stapelstein stapelstenen. We zijn fan! Dus breidden we de set uit met nog meer kleuren. In dit blog vind je een review van dit vrolijk gekleurde open-ended speelgoed!

Getest: Stapelstein Stapelstenen en Balanceerbord

“Floor is lava!” hoor ik regelmatig. Scott en Skye hebben dan met de Stapelstein stapelstenen een parcours door de woonkamer gemaakt. Ze rennen dan achter elkaar aan heen en weer. Naast de stenen hebben we ook twee balanceerborden van Stapelstein. Super wiebelig en een extra uitdagend element in hun race.

open-ended speelgoed stapelstein

De stapelstenen zijn stevig en gemaakt van duurzaam materiaal. Dat materiaal is ook nog eens lichtgewicht en compact van formaat. Dat maakt het heel makkelijk om al heel jong met de Stapelstein stapelstenen te spelen. En voor jou als ouder heel fijn: dit speelgoed maakt amper geluid als je kinderen ermee aan het spelen zijn of het laten vallen. De speelgoed stenen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Heldere kleuren die kinderen aanspreken. Maar ook wat zachtere en grijs tinten, die misschien wat meer interieurproof zijn πŸ˜‰ Ook erg leuk zijn de confetti stapelstenen, lekker vrolijk! Wij gingen voor een vrolijke mix van fellere kleuren, pastel, grijs en confetti. Instant speelgoed happiness in huis!

Multifunctioneel: zo gebruiken wij de stapelstenen ook!

De Stapelstein stapelstenen staan bij ons altijd goed in het zicht. In de speelhoek of in de woonkamer. Zo worden Scott en Skye vanzelf geprikkeld om er mee aan de slag te gaan. De kleuren zijn aansprekend en nodigen uit tot het spelen met dit open-ended speelgoed. Naast de parcours die ze er mee maken, worden de stapelstenen op verschillende manieren gebruikt door ze.

Gestapeld op elkaar dienen ze als stoeltje bij het tv kijken of spelen aan het tafeltje in de speelhoek. Ook pakken we een stapelstenen er wel eens bij met volwassenen die op visite zijn. Extra uitdaging en leuk vinden Scott en Skye het om op een stapelstenen te zitten die wiebelen op een balanceerbord. Skye past met haar kleine billetjes nog in een omgekeerde stapelsteen. Zo draait ze zichzelf in het rond tot ze duizelig is.

stapelstein stapelstenen
Helaas, Scott’s billen zijn al te groot voor het ronddraaien ;-))

De stapelstenen zie ik door allebei de kinderen geΓ―ntegreerd worden in ander spel. Skye gebruikt ze bijvoorbeeld als bedden voor haar poppen en Barbies. Terwijl Scott er met auto’s overheen raast. Er wordt ook druk mee gebouwd en gesorteerd op kleur bijvoorbeeld. De stapelstenen worden vaak ook gecombineerd met kussens, bank en stoelen om het parcours nog ‘cooler’ te maken.

De stenen zijn trouwens ook waterproof. Er kan ook prima mee in bad, in de keuken of in de tuin meegespeeld worden. Kortom: dit open-ended speelgoed is zeker een aanrader voor op de Sinterklaas verlanglijstjes!