Een tijdje terug schreef ik al eens over hoe ik onze slaapkamer winterklaar maakte. Een interieur staat nooit stil. Dus waarom de inrichting en aankleding van slaapkamers vaak juist wel? Het is bij uitstek de ruimte om tot rust te komen. Nu de kou echt is doorgebroken en de donkere dagen er zijn, was het voor mij weer tijd om ook onze slaapkamer winterklaar te maken samen met Beddinghouse.

Basics: wat is belangrijk voor een goede nachtrust?

Leuk hoor, dat winterklaar maken van je slaapkamer. Maar eerst even terug naar de basics: wat is belangrijk voor een goede nachtrust en hoe kan het interieur van je slaapkamer je daar mee helpen? Ik ging op onderzoek uit en heb de belangrijkste tips voor jullie op een rijtje gezet:

  1. Kies voor een comfortabel bed. Je houding tijdens het slapen en hoe je matras dat ondersteunt is super belangrijk voor je nachtrust maar kan ook rug- en nekklachten voorkomen bijvoorbeeld.
  2. Je bed staat bij voorkeur in het midden van de slaapkamer. Let erop dat je bed niet te dicht bij een raam of verwarming staat en zorg dat er voldoende ruimte om het bed is om makkelijk in- en uit te stappen. Is er geen plek voor een comfortabel bed en een kledingkast op de kamer? Bekijk of je wellicht een kast kunt aanschaffen met schuifdeuren of dat je een andere plek in huis hebt waar je de spullen een plek kunt geven. Probeer zoveel mogelijk ruimte voor een goed bed te behouden.
  3. Kies voor een laminaat of parketvloer. Of een andersoortig gladde vloer zoals wij beneden in de woonkamer hebben liggen. Zulke vloeren nemen geen stof etc. op en zijn makkelijker schoon te maken.
  4. De slaapkamer is niet bedoeld om te werken of tv te kijken. De verlichting mag je daar best op aanpassen: houd die meer bescheiden en richt die vooral op de muren.
  5. Ventileer je slaapkamer overdag voldoende of slaap met een open raam. De optimale temperatuur op je slaapkamer is 18 graden Celsius.

Lees hier meer informatie waarom goed slapen belangrijk voor je is!

Hoe decoreer je je slaapkamer

Je verwacht het misschien niet meteen maar ook hoe je de slaapkamer hebt ingericht is van invloed op je nachtrust. Wanneer je slaapkamer gezellig en zoals jij het mooi vindt is ingericht dan is het makkelijker om ’s ochtends op te staan en val je ’s avonds makkelijker in slaap. Smaak is natuurlijk heel persoonlijk. Maar ik heb het in ieder geval als volgt aangepakt in onze slaapkamer:

  1. Rust vind ik heel belangrijk op de slaapkamer. Druk heb ik het al de hele dag! Daarom heb ik bewust gekozen om de muren wit te houden en de inrichting vrij sober. Het bed is van een lichte houtsoort, de tafeltjes die we als nachtkastjes gebruiken zijn ook ‘licht en luchtig’ en de vloer en kleedjes daarop zijn ook licht.
  2. Vanwege rust vind je niet veel tierelantijntjes op de slaapkamer. Ons bed vind ik al een eyecatcher op zich. De andere decoratie is ook van huis of heeft zachte kleuren.
  3. Planten op de kamer geven ook een rustgevend gevoel. Kies wel voor planten die ook zuurstof produceren, zoals de Bromelia.
  4. Omdat de inrichting van de slaapkamer zo neutraal is, kan ik wel uitpakken met een dekbed overtrek! In het voorjaar en de zomer kies ik voor kleurrijke overtreksets met printjes. In de winter ga ik meestal toch voor effen of lichtgekleurde sets.

Lees hier mijn review over het IKEA Gjöra hemelbed!

beddinghouse gold frost pure sheets

Onze slaapkamer winterklaar!

Zoals jullie weten heeft ons interieur een kleine metamorfose ondergaan. Van een frisse Scandinavische look zijn we naar een interieur gegaan dat in de basis nog wel Scandinavisch oogt maar waar aan verschillende ‘boho’ accenten zijn toegevoegd. Dat zie je vooral terug in het kleurenpalet dat erin is gekomen. In het vloerkleed en de kussens zie je okergele en bruine tinten terug komen. Ik voel me het prettigst als elke ruimte in huis ongeveer dezelfde sfeer uitademt.

In mijn zoektocht naar een nieuw overtrekset dat aansluit bij de verandering in ons interieur beneden, stuitte ik op de ‘Pure Sheets’ collectie van Beddinghouse. Een fijne collectie beddengoed met een prachtig kleurenpalet waarin onder andere vergrijsd groen en okergeel in voor komt. De eenvoud van het beddengoed uit deze lijn matcht perfect met mijn uitgangspunten voor de slaapkamer: eenvoud siert! Uit deze serie koos ik voor een overtrekset in een zachte okergele, bijna gouden kleur: ‘Frost Gold’![3] Een kleur die in ons interieur beneden in de accessoires terugkomt en waarvan ik vond dat die best een hoofdrol mocht gaan spelen op onze slaapkamer.

Voor het eerst sliepen wij deze week onder een flannel dekbed: wat heerlijk voor deze koude, donkere maanden zeg! Het materiaal en kleurgebruik vind ik echt een perfecte combinatie: het geeft een rijke uitstraling en nodigt echt uit om eens even lekker te gaan slapen. De overtrekset voelt heerlijk zacht aan, je wilt nu helemaal bijna je bed niet meer uit! Hans heeft het snel warm in zijn slaap maar door het ademende, hoogwaardige katoen dat is gebruikt, heeft hij daar helemaal geen last van gehad. Wat ook een goed gevoel geeft (en dus goed voor je nachtrust is ;-)), is het feit dat deze overtrekset van Beddinghouse is gemaakt van katoen dat geproduceerd is via het Better Cotton Initiative

Het liefst blijf ik de hele dag in bed knuffelen, boekjes lezen en keten met de kids! We maakten samen heerlijke foto’s in ons winterwarme bed!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Beddinghouse. 

knuffelen thuis baby op bed
dekbed gold frost beddinghouse
beddinghouse beddengoed
broer en zus beddinghouse
goedemorgen slow start moeder dochter
knuffelen baby bed beddinghouse
samen boekje op bed lezen