Op mijn blog zie je regelmatig foto’s van ons interieur voorbij komen. Voor die foto’s heb ik mijn eigen stijl en sfeer ontwikkeld. Ik houd van frisse foto’s waar de kleuren goed in uitkomen. En zoals je misschien wel hebt gemerkt aan de foto’s die in mijn blogs voorbij komen: ik heb een voorkeur voor foto’s in portret stand (foto’s die rechtop staan). 

Foto’s voor het verhuren van ons huis voor Airbnb

Omdat de verbouwing van de badkamer een behoorlijke aanslag op onze portemonnee is geweest dit jaar, besloten we onlangs dat we ons huis weer eens zouden verhuren via Airbnb. Met die inkomsten betalen wij weer onze vakantie naar Ibiza. Win-win toch? In het verleden hebben we heel vaak ons huis verhuurd. We hadden zelfs terugkerende klanten, haha! Maar met Scott erbij vond ik het vervelend worden. Nooit de deur gewoon achter je dichttrekken als je weggaat. Je moet toch even wat anders schoonmaken en opruimen als je gasten over de vloer krijgt.

Het verhuren van ons huis vond ik goed onder de voorwaarde dat we een tussenpartij zouden regelen voor de schoonmaak en de sleutel. Zodoende kwamen we BnBmanager op het spoor. Ze nemen heel veel geregel van je uit handen maar zorgen ook voor beddengoed en handdoeken voor de gasten. Ideaal! Zij plaatsen voor ons de advertentie op Airbnb, doen de screening van aanvragen voor vakantieverblijf en hebben het verdere contact met de gasten.

Om de advertentie op Airbnb te kunnen plaatsen, zijn natuurlijk foto’s van ons huis nodig. Ik dacht: kat in het bakkie! We hebben genoeg foto’s van ons huis. Ik mailde vol trots de foto’s die ik had gemaakt voor op mijn blog. Maar helaas: het was niet afdoende. Het geeft de gasten onvoldoende in beeld hoe de ruimte er precies uit ziet. Dus ging ik vandaag aan de slag met een nieuwe reeks foto’s. Way out of my comfort zone: overzichtsfoto’s in landschapsstand (liggend). Foto’s die ik uit mijzelf nooit zo gauw zou maken maar die toch verrassend genoeg leuk kunnen uitpakten. Dus ik dacht: waarom niet ook deze foto’s hier op mijn blog vol interieur plaatsen??

zithoek scandinavisch

Ervaringen met het verhuren van onze woonboot via AirBnb

Als ik vertel dat we onze woonboot verhuren via Airbnb, krijg ik veel vragen. Meest gestelde vraag: vind je het niet vies dat iemand anders in je bed slaapt? Eerlijk gezegd ben ik van mezelf niet zo gauw vies uitgevallen met dat soort dingen. Maar natuurlijk nemen we wel ‘voorzorgsmaatregelen’. Zo hebben we altijd een andere matrasbeschermer over onze matrassen als we gasten in huis hebben. Zodra we thuis komen halen we de bedden af en luchten we de boel goed. Wasgoed was ik sowieso altijd heet. Maar het verschonen van de bedden wordt nu dus gedaan door het tussenbureau en zij gebruiken daarvoor hun eigen beddengoed.

De volgende vraag die ik dan meestal krijg is: ben je niet bang voor je spullen? Ook daar hebben we geen last van. Onze ervaring is dat de gasten het ook echt als hun eigen huis gebruiken. We hebben maar een keer gehad dat de bank was beschadigd (leuning doorgezakt). Over het algemeen hebben we ook geen extreem dure dingen in huis, dus ik kan dan even balen. Maar denk dat weer: ach, het zijn maar spullen. En daarnaast ben je ook ervoor verzekerd natuurlijk! Echt waardevolle spullen zoals sieraden en de externe schijf met foto’s droppen we meestal even bij mijn moeder.

Verder vind ik het vooral erg leuk dat mensen van onze plek kunnen genieten. We leggen altijd een gastenboek neer en lezen dan de leukste verhalen van onze gasten over hun verblijf hier.

Wil je ons woonbootleven ook eens ervaren? Hier boek je jouw verblijf op onze woonboot: Airbnb Stylish Houseboat

Tips bij het verhuren van je huis via AirBnb

  1. Zorg dat je foto’s goed zijn. Maak ze niet zoals mij alleen maar zoals je ze zelf mooi vindt. Denk dus na over hoe je de ruimte wilt laten overkomen aan degene die op zoek is naar een fijne vakantieplek. Liggende/horizontale foto’s schijnen dus een must te zijn voor een goede conversie op je advertentie. Vergeet bij de foto’s natuurlijk niet kenmerkende details, bijzondere meubels of de buitenkant van het huis te laten zien. En als je helemaal de smaak te pakken hebt: waarom ook niet even een paar foto’s van de buurt/directe omgeving van het huis.
  2. Heb je huisregels? Vermeld die dan meteen in de advertentietekst. Wel zo duidelijk voor iedereen! Je kunt ook overwegen om de huisregels te laten ondertekenen door de huurder.
  3. Maak de advertentietekst overzichtelijk, bijvoorbeeld door het gebruik van bullits of witte tussenruimten. Lange lappen tekst worden over het algemeen overgeslagen.
  4. Een absolute must-do is wat mij betreft de instelling dat gasten niet rechtstreeks bij je kunnen boeken. Zet altijd aan dat je eerst zelf akkoord moet geven op het verzoen. Zo kun je bekijken wie de aanvraag doet en de reviews van diegene lezen. Staat het je niet aan: dan hoef je de boeking niet te accepteren. Je moet die check dan wel binnen 24 uur uitvoeren.
  5. Omdat je gasten je huis minder goed kennen, is een brandmelder van groot belang. Hij is zelfs verplicht als je je huis voor vakantieverhuur aanbiedt.
  6. Zorg dat je bezoek zich welkom voelt. Zelf doen we dat altijd door wat Hollandse zoetigheden neer te zetten (stroopwafeltjes, dropjes) en een flesje wijn. Het gastenboekje ligt er dan bij klaar. Samen met een map waarin we uitleggen hoe de apparatuur in huis werkt, waar de bushaltes zijn, waar de dichtstbijzijnde winkels zijn etc. In de map zit ook wat informatie over plekken die wij hier fijn vinden in de buurt. Verder zorgen we ervoor dat basics voor het koken in huis zijn (olijfolie etc) maar ook dat er voldoende koffie, thee en koffiemelk aanwezig is. Handdoeken zijn ook altijd aanwezig (vanaf nu bij ons dus via Bnbmanager).
  7. En last but not least: zorg dat het huis door een ringetje te halen is. Ik poets altijd even extra hard als ik weet dat het huis verhuurd is (daarin vertrouw ik dus nu op de schoonmakers via ons tussenbureau..) en ik ruim extra op. Snuisterijen en losse spullen leg ik tijdelijk even weg.

Heb je zelf wel eens een AirBnb gehuurd? Wist je al van de AirBnb servicekosten claim?

“Fotoshoot” voor AirBnb

Natuurlijk ben ik de lulligste niet en deel ik hier de reeks foto’s die ik schoot voor Bnbmanager. Deze foto’s krijgen een plekje in de advertentie op Airbnb die zij voor ons gaan beheren. En wat vind je van deze invalshoek? ;-)) Scroll even door voor een sneak preview van de badkamer!

binnenkijken woonboot amsterdam
tips airbnb verhuur
scandinavisch interieur
scandinavisch wonen
woonkamer scandinavisch
houseboat rental airbnb
badkamer zelliges

Geen zin om ons huis te huren maar wil je wel meer weten over hoe wij wonen? Je leest hier ons verhaal over het woonbootleven, deel 1!