Met een mooie handtas op stap. Dat maakt me blij. Een passende tas kan je outfit helemaal afmaken. Nog fijner is dat wanneer die handtas ook nog eens een goed verhaal heeft! Tassen met een goed verhaal vind je bij Treasure label. Dit label ontstond toen Kristel op zoek ging naar hoe zijn van een webshop met fast fashion kon overstappen naar een duurzamere bijdrage. Lees hier het verhaal van Treasure Label en maak kennis met deze te gekke collectie van crossbody tasjes met dierenprints! Ik laat je ook zien welke handgemaakte tas ik uitkoos!

Over Treasure Label: handgemaakte tas van left-overs

Op vakantie kocht Kristel een kleurrijk, lederen tasje. Eenmaal in Nederland kreeg ze er zoveel vragen over. Zoveel vragen dat het idee ontstond om zelf zulke handtassen te gaan produceren. Haar zoektocht bracht haar een Indiase producent op het spoor. In dit atelier werken onafhankelijke, volwassen ambachtslieden vol liefde aan de tassen van Treasure Label. Elk crossbody tasje wordt een uniek item. De tassen van Treasure Label zijn namelijk gemaakt van leftover. Stukjes leer die overblijven in grote fabrieken. Zo wordt verspilling van materialen tegen gegaan.

handgemaakte tas duurzaam

Kleurrijke panterprint tassen

De collectie van Kirsten heeft een heel eigen karakter. Elke handgemaakte tas heeft één of meerdere vrolijke kleur. Γ‰n elke tas heeft een dierenprint. Dus ben je ook een liefhebber van panterprint tassen, dan ben je bij Treasure Label aan het juiste adres. Naast de panterprint vind je in de collectie ook andere dierenprints, zoals een slangenprint of zebraprint. Je kunt kiezen voor een crossbody tas in een ronde vorm of in een meer hoekig, langwerpig model. Of heb je een hippe laptoptas nodig? Zoek niet langer verder. Ook die vind je in deze kleurrijke collectie!

Zelf koos ik voor een tas uit de Animal Nila lijn. Ik vind de ronde vorm van de tas heel mooi. En het model doet me denken aan een tas die ik op reis in Colombia kocht. Maar die Hans thuis verpestte door er vlekkenverwijderaar over heen te gooien. Je snapt vast wel hoe blij ik ben dat ik een prachtige opvolger heb gevonden. Ik ging voor een roze variant met een subtiele, kleine stipjes dierenprint. Het tasje sluit met een gesp. En de riem is lengte voorstelbaar. Ook voor mijn lange lente is de riem lang genoeg om de handgemaakte tas comfortabel te dragen.

ndsm amsterdam

Wil je ook zo’n unieke, handgemaakte tas aan je schouder? Op mijn Dirksdotter instagram account mag ik er eentje weggeven! Doe je mee?
Kijk hier voor meer tips voor mode musthaves!