Met Sint Maarten is het meestal guur weer. Hier is het meerdere keren gebeurd dat papieren lampionnen al bij de eerste stappen buiten zijn verlept. Daarom maakten we dit jaar een unicorn lampion van een frisdrankfles. Zo een lampion is makkelijk gemaakt en hij is goed bestand tegen regen en wind! Win-win!

Dit heb je nodig voor deze makkelijke unicorn lampion

 • Een frisdrankfles
 • Schaar of snijmesje
 • Pijpenragers
 • Karton
 • Verf
 • Stift
unicorn lampion sint maarten

En zo maak je deze regenproof lampion

 1. Spoel de frisdrank fles goed schoon en veeg de buitenkant droog
 2. Knip of snijd de frisdrankfles halverwege of iets daarboven door de midden
 3. Verf als eerste de buitenkant van de opengeknipte fles. Wij gebruikten hier de vrolijk gekleurde verf van Ikea voor en mixten daarvan de roze en paars door elkaar.
 4. Laat de geverfde fles drogen en maak ondertussen de andere onderdelen.
 5. Teken op dik papier of karton een grote hoorn. Knip de hoorn uit en teken er vlakken in. Voorzie vak na vak van lijm en een kleur glitter.
 6. Teken puntige oren op dik papier of karton. Knip ze uit en teken er de “binnenkant” van de oren in. Voorzie de oortjes van lijm en strooi er glitter erover heen.
 7. Laat de onderdelen met lijm en glitter goed drogen en ga verder met de volgende onderdelen.
 8. Voor de “pony” van de unicorn gebruik je wol. Knip stukjes van ca 10cm af. Vouw de touwtjes dubbel en knoop ze ze aan de bovenkant aan elkaar vast. Als de verf op de fles gedroogd is, kun je het bundeltje aan de fles vastnieten.
 9. Maak met pijpenragers, papier of karton twee bloemetjes. Niet ze vast vlak naast/tegen de “pony haren” aan.
 10. Als de hoorn en oortjes goed droog zijn (en de fles ook), kun je die onderdelen ook aan de fles nieten.
 11. Teken slapende oogjes en blozende wangetjes met stift of verf op de fles.
 12. Tot slot: maak een knoopje aan de beide uiteinden van een pijpenrager. Niet deze pijpenrager vlak achter de oren vast aan de fles. Zo maak je een hengsel om het Sint Maarten lampje aan op te hangen. Zorg dat het knoopje aan de onderkant van het nietje zit zodat die er niet tussen uit kan schieten.

Ga je toch liever met papier aan de slag voor een lampion voor Sint Maarten? Bekijk dan eens deze lampion ideetjes: LEGO Ninjago lampion en snelle lampion van wegwerpbordjes. Bekijk hier meer ideetjes voor frisdrankfles lampions!

minion lampion maken frisdrankfles
Ook leuk: een minion lampion maken van een frisdrankfles!