Met mijn blog wil ik anderen inspireren op het gebied van interieur styling. Ons interieur staat dus niet stil, het is altijd in beweging. Daarbij probeer ik balans te vinden tussen trends en duurzaamheid. Hoe fijn is het dat er brands zijn zoals Urban Nature Culture die duurzame productieprocessen en hergebruik van materialen hoog in het vaandel hebben staan. In de collecties van Urban Nature Culture proef je fijne, wereldse vibes. Als het je het mij vraagt weten ze een perfecte balans te creΓ«ren tussen trend en tijdloos. In oktober mocht ik bij de presentatie zijn van hun nieuwe home decor collectie 2022. Die collectie is nu uit en ik kan jullie eindelijk meenemen in de oase van Urban Nature Culture!

De kleuren van 2022 volgens Urban Nature Culture

De collecties van Urban Nature Culture kenmerken zich door een bepaalde tijdloosheid. Hun items kun je eindeloos combineren en passen binnen elke interieurstijl. Een deel van de collectie is in neutrale tinten: gebroken wit, beige, zand. Ook vind je zwart terug. De collectie past perfect in bijvoorbeeld in een boho of Japandi interieur. De kleuren uit de collectie 2022 zijn een fijne aanvulling op deze basics. Je vindt vazen, kandelaars, servies in zachte en donkere groentinten, oranje en roze. Een hele fijne toevoeging in deze collectie vind ik de zachtgele items. Instant happiness in je huis met deze kleuren!

Woontrend: glas en keramiek maar dan duurzaam!

In mijn blog over de woontrends 2022 kwamen we ze al tegen: glazen en keramieken bijzettafels. Een van de voorbeelden die ik daar gaf, komt uit de 2022 collectie van Urban Nature Culture. De absolute musthaves tafels uit de collectie van Urban Nature zijn voor mij de gebroken witte keramieken bijzettafel en de diepgroene glazen bijzettafel. Copy paste naar ons interieur please!

Ook in de collectie vazen en kandelaars zie je veel (gekleurd) glas terug komen. Combineer verschillende vormen en hoogtes in dezelfde tinten. Of ga juist lekker voor colour blocking!

Het fijne van al het glaswerk is dat het is gemaakt van gerecycled glas. Ook is Urban Nature Culture steeds bezig met het aanpassen van de eigen productieprocessen. Zodat leftovers van die processen ook weer gebruikt kunnen worden. Naast het glaswerk zijn veel items zoals vazen en lampvoeten gemaakt van ‘ecomix’: dat is een materiaal dat ontstaat uit een mix van papierpulp, natuurlijke gom en kalkpoeder.

Unieke locatie: Studio WIM Verzantvoort

De collectiepresentatie 2022 van Urban Nature Culture vond plaats op een te gekke plek. Namelijk in de grote barn van Studio Wim Verzantvoort in Naarden. Het hoge gebouw met stoere elementen was het perfecte decor voor en contrast met de collectie van Urban Nature Culture. Kijk maar mee: