Een nieuw jaar is ondertussen al weer begonnen. Hoogste tijd om weer een blog te publiceren over de woontrends en interieurtrends van 2022. Wees gerust: veel blijft hetzelfde. Dat scheelt de boel omgooien weer! πŸ˜‰ In dit blog deel ik vooral wat me opviel toen ik door verschillende wooncollecties voor dit jaar scrollde. Ik ben benieuwd wat jij van de onderstaande woontrends vindt! Let me know!

Interieurtrend 2022 #1: de hoogte in met unieke en smalle lampen en lampenkappen

Dat zie je met name bij interieur items zoals lampen. In verschillende wooncollecties zie je hoge, smalle lampvoeten. Maar ook smalle cilindervormige lampenkappen. Met zo een grote, hoge lamp kun je een fijne hoek creΓ«ren in je interieur. Een te gek voorbeeld vind je in het interieur van Sandra (van Finntage), zie foto hieronder. Zo een grote lamp en hoge lampenkap hoeft niet per se op de grond. Je kunt hem ook prima op een kast of dressoir een plek geven, wat het effect alleen maar vergroot!

Hieronder vind je nog meer voorbeelden van te gekke lampenvoeten en hoge, cilindervormige lampenkappen.

woontrends 2022 grote lampenkappen
Van links naar rechts: House Doctor, HK Living en Ferm Living.

Interieurtrend 2022 #2: trendkleuren blauw en lila blijven

Blauw is een kleur die we een aantal jaar terug zien in interieurs. Diepblauwe wanden zijn regelmatig te vinden in woonkamers en slaapkamers. Blauw blijft ook in 2022 een trendkleur. Maar: er komt meer variantie in blauwtinten. De trendkleur blauw verschuift langzaam van klassieke, stemmige naar pittigere tinten (zoals kobalt) en wat zachtere tinten (baby blue). Dat zachte blauw zie je ook terugkomen in de voorjaarsmode van 2022. Hieronder heb ik weer wat voorbeelden verzameld waarin je deze tinten blauw verwerkt ziet:

woontrends 2022 trendkleur blauw
Vaas, mok, plantenbak en vloerkleed: Ferm Living. Palmboom lamp en keramieken lamp: HK Living.

Lichtblauw zie je ook terugkomen in de trendkleuren 2022 van grote verfmerken zoals Histor en Graham & Brown. Trendkleur blauw mixt ook lekker met koraaltinten. Bekijk hier de woontrends 2022 Kobalt & Koraal volgens Eijerkamp.

Dat roze langzamerhand plaats maakt voor lila, beschreef ik al eens in mijn eerdere blog over woontrends. Je ziet dat nu steeds meer gebeuren. In veel collecties zie je nu lila accessoires:

trendkleur lila interieur
Lepeltjes: OYOY Living. Kussenhoesjes, vazen, lamp: H&M Home. Rest: Jotex.

Interieurtrend 2022 #3: Glazen en keramieken statement bijzettafels

Kleine bijzettafeltjes in huis is eigenlijk niks nieuws onder de zon. Behalve dan dat hun looks enorm anders zijn in 2022. We gaan van bijzettafeltjes op meerdere poten en vaak in de moderne. Scandinavische sfeer naar echte statements in je interieur. Bijzettafels zijn dit jaar gemaakt van glas of andere opvallende materialen, zoals goudlook, marmer of terrazzo. Ze hebben volle, opvallende vormen. Aan de andere kant van het bijzettafeltje anno 2022 spectrum vinden we juist tafeltjes op een smalle voet. Either way: i like it a lot!!

interieurtrends 2022 bijzettafels
Bovenste rij: La Redoute Interieurs. Onderste rij van links naar rechts: 2x HK Living, Karwei en Urban Nature Culture.

Over glas gesproken. Niet alleen bij de bijzettafels zie je dit terug komen. Ook vazen zijn weer voornamelijk van glas, net als veel kanderlaars:

interieurtrends 2022 glazen vaas kandelaar
Bovenste rij: H&M. Onder van links naar rechts: OYOY Living karaf, House Doctor, OYOY Living, Coco Maison.
Interieurtrend 2022 #4: ‘Champignon’ lampen

Ja, ik doe het gewoon. Ik benoem gewoon nog een interieurtrend die met lampen te maken heeft. Bij interieurtrend nummer 1 zie je lampen die de hoogte in gaan. Daarnaast zijn lampen met een ‘dakje’ helemaal van nu. Champignon lampen noem ik ze. Meestal van metaal. Ook hier zie je marmer, goud en glas weer terug komen. Zelf heb ik een Flower pot van &tradition in onze grote wandkast staan. Super handig: het kleinste model tafellamp ervan is draadloos. Af en toe opladen en je kunt hem overal neerzetten waar je maar wilt!

interieurtrends 2022 champignon lamp
Van links naar rechts, boven naar onder: &tradition, Leenbakker, Jotex, Kave Home, Maisons du Monde, H&M, Bahne en Kwantum.
Meer over woontrends 2022

Woontrends veranderen geleidelijk aan. De lila trend werd al genoemd in 2019 maar zette afgelopen jaar pas echt door. Dit blog met woontrends is eigenlijk meer een aanvulling op mijn eerdere trend blogs:

Over trendkleuren: