Krijg jij een Valentijnsontbijt op bed dit jaar? Of vergeet jouw lover je altijd op deze dag? Neem het heft in eigen handen: tip dit recept voor havermoutpannenkoekjes aan je geliefde. Hij/zij kan de havermoutpannenkoekjes alvast van te voren maken dus de wekker om vier uur zetten om dit Valentijnsontbijt te maken is helemaal niet nodig! Of ga je zelf iemand verrassen dit jaar? Ik heb weer een voorraadje gemaakt voor deze week. Dus mijn mannen krijgen ze voorgeschoteld op Valentijnsdag!

Havermoutpannenkoekjes: zo gemaakt!

IngrediΓ«nten:

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 200 ml amandelmelk (of geitenmelk)
  • 1 tl bakpoeder

En zo maak je ze:

  • Maal de havermoutvlokken in een blender tot meel. Doe het meel met het zout in een kom.
  • Klop de eieren met de amandelmelk, doe dit mengsel bij het meel , roer goed en laat het beslag 20 minuten rusten.
  • Voeg het bakpoeder toe. Roer het beslag goed door voordat je gaat bakken.
  • Verhit boter of olie in een koekenpan. Schep met een grote sauslepel beslag in de pan en ‘wrijf’ deze een klein beetje rond zodat er een klein rond pannenkoekje ontstaat. Afhankelijk van de grootte van je koekenpan kun je er ook twee of drie tegelijk bakken.

Ook om je geliefde mee te verrassen: wentelteefjes!

Valentijnsonbijt proof

En zo maak je ‘em geschikt voor je Valentijnsontbijt: smeer op elk pannenkoekje een laagje kwark met rode vruchten, want die is mooi roze πŸ˜‰ Op de laatste lag doe je een lekker dikke klodder, die je versierd met wat rood fruit en kokosschaafsel. Maar ook lekker met wat appelcompote: doe een klein laagje water in de pan en voeg in stukjes gesneden appel toe. Laat de stukjes appel rustig aan garen en zacht worden. Doe de appelcompote tussen de pannenkoekjes en erboven op. Strooi er nog even wat kaneel bovenop. Maar hey, gewoon stroop en/of poedersuiker op deze pannenkoekjes kan natuurlijk ook!

Nog meer zin in havermout als ontbijt? Probeer dan eens deze warme chai havermoutpap!

Nog meer Valentijn

Maak het Valentijnsontbijt nog persoonlijker door knutsel van je kinderen toe te voegen. Deze Valentijnshartjes van hout zijn zo gemaakt met je peuter of kleuter.

Zin om romantisch te lunchen of dineren? Doe dat helemaal in Valentijns stijl in deze roze restaurants!

valentijnsontbijt havermoutpannenkoek
valentijnsontbijt havermoutpannenkoek