Weken heeft hij er naar toe geleefd: zijn derde verjaardag. We vierden het afgelopen zaterdag maar eigenlijk is hij dinsdag jarig. Dit jaar kon hij duidelijk aangeven wat hij graag wilde hebben voor zijn verjaardag. Ik beloofde dat het op zijn verlanglijstje kwam. Hij heeft genoten. Dat laten de foto’s ook wel zien denk ik. Kijk en geniet mee met Scott’s Madagascar verjaardagsfeestje!

Het thema: een Madagascar jungle verjaardagsfeestje

In de periode van mijn zwangerschapsverlof wilde Scott steeds Frozen kijken. Omdat ik die film na de zoveelste keer wel een beetje zat was, zochten we een andere film uit: Madagascar. Scott noemde de film eerst ‘dieren wegrennen’, toen ‘maxicosi’ voordat hij de naam goed uit kon spreken. Een tijdje terug vroegen we hem wat voor verjaardagstaart hij wilde: een blauwe met Marty uit de Madagascar film (of zoals hij hem noemt: smartie!). Omdat we de taart van My Sweet Dear vorig jaar zo prachtig en verrukkelijk vonden, bestelden we er weer eentje bij Annabel. Ongeveer dezelfde kleur blauw als vorig jaar. Maar deze keer een afwerking van botercreme aan de buitenzijde in plaats van marsepein. De vulling werd weer hetzelfde: biscuitvulling met lemon curd. Die moet je echt proeven! Omdat Scott specifiek zo naar Marty had gevraagd op zijn taart, besloten we in overleg met Annabel om de dieren weer te geven zoals uit de film. De rest van de taart werd door Annabel in haar herkenbare My Sweet Dear stijl gemaakt. Compleet met hippe monsterabladeren. Een perfecte taart bij een verjaardag in jungle thema!

Omdat Scott zo gek is op donuts, bestelden we daar ook acht stuks van. Annabel versierde de donuts in de stijl van de taart. Scott at ze als ontbijt en de vriendjes en vriendinnetjes die op zijn jungle feestje waren kregen er ook allemaal eentje. Smullen!

madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter

We vierden Scott’s verjaardag overdag. De eerste visites kwamen al rond tien uur. Toen de eerste ronde koffie was geserveerd en Scott zijn kadootjes had uitgepakt, was het tijd om hem te verrassen met de taart. We lieten hem op zijn versierde Stokke stoel staan en Hans kwam met de taart aan lopen. Hij was op dat moment erg onder de indruk en voelde zich wel een beetje bekeken. De drie kaarsjes had hij in een mum van tijd uitgeblazen!

Meer visite volgde de rest van de dag. De donutjes waren een hit bij de vriendjes en vriendinnetjes: die gingen erin als zoete koek! De volgende ochtend deden we het rustig aan. Scott smikkelde nog van de bijpassende My Sweet Dear koekjes. Ik mocht ook een ‘T’ eten want die had hij toch dubbel. Hij begon met het cijfer 3 en bewaarde de ‘S’ van Scott tot het laatste. Scroll naar beneden voor alle foto spam!

madagascar verjaardagsfeestje peuter

 

Aankleding van de verjaardag in Madagascar jungle thema

De taart en de donuts waren dit jaar toch wel de eyecatchers. In de woonkamer hing een ouderwetse regenboogslinger, in de vorm van autootjes (van de Action) en her en der felgekleurde ballonnen. De Hella Duijs vaas op tafel vulde ik met tropische nep-bladeren en neon-ballonnen op stokjes. Op de tafel lag een vrolijk gestipt papieren tafelkleed. De kleurtjes kwamen terug in de sprinkles op Scott’s taart. Ook de bordjes en feesthoedjes hadden hetzelfde printje. En ik kocht een setje ‘selfie props’ in het Madagascar/jungle thema.

Kadootjes voor een driejarige

Ik geef het toe: ik ben nog al een control freak op zijn tijd. Zo ook als het gaat dus om de aankleding van de verjaardagsfeestjes maar ook een beetje over wat voor kadootjes er worden gegeven. Op Scott’s eerste verjaardag vroeg ik vooral Duplo te geven. Op zijn tweede verjaardag vroegen we onderdelen voor en accessoires bij een houten treinbaan. Scott had toen ook nog niet echt wensen natuurlijk. Dit jaar koos ik ervoor om kadootjes te geven die hij graag wilde (in plaats van de fiets die ik zelf in eerste instantie in gedachten had maar waar hij dus geen flikker aan vindt…). De ‘genodigden’ kregen op de uitnodiging wel wat hints wat hij leuk vindt om mee te spelen (beetje eigen belang maar ook een stukje dienstverlening: je kunt zo lost raken in al dat speelgoedgeweld in de winkel).

Van ons kreeg hij een speelhuis van Robocar Poli. Van oma een grote ‘Frank‘ (een van de Cars personages die andere autootjes opeet en met water kun je daar autootjes die ervoor zijn gemaakt ook van kleur van anderen). Van andere oma en opa kreeg hij de door hem felbegeerde blauwe ‘Mac’ vrachtwagen uit Cars met een paar losse Cars autootjes. Verder kreeg hij auto’s van brandweerman Sam en Hot Wheelz. Puzzels en klei stond ook op zijn verlanglijstje en kreeg hij ook onder andere. Hij is enorm verwend en speelt omstebeurt met wat anders wat hij heeft gekregen. Terwijl ik mijn ogen probeer open te houden (vannacht heeft Scott flink intensief gedroomd waar we allebei wakker van werden en hij stond even goed 06:45 alive and kicking naast mijn bed. En ik ben gisteravond as usual te laat naar bed gegaan).

Nog meer kadotips voor een driejarige.Β 

madagascar verjaardagsfeestje peuter

Traktaties op het Madagascar verjaardagsfeestje

Beter verwend dan verwaarloosd is eigenlijk altijd mijn motto. Ik vind het altijd superleuk om ook de kids die op de verjaardag komen met een kleinigheidje naar huis te laten gaan. Ik kocht doosjes die simpel in elkaar te vouwen zijn en vulde ze met kleine speelgoedjes en snoepjes. Ik koos voor doosjes met een leeuw erop bij Aliexpress. Wel een circusleeuw haha maar zo had ik nog een beetje aansluiting op het thema van het Madagascar verjaardagsfeestje.

In het doosje zat een klein autootje of vliegtuigje, een stuiterbal, een velletje stickers (Cars, Thomas de Trein, My Liltle Pony en Frozen), een doosje rozijntjes en een snoeprolletje. Het paste precies! De kindjes kregen ook nog een zakje Frozen koekjes mee (verkrijgbaar bij Action). Hieronder vind je waar ik alles voor deze jungle verjaardag heb gekocht.

Heb je zin in nog meer inspiratie? Bekijk dan eens deze verjaardag in jungle thema. Lees ook: Hoe organiseer je een themafeest.

madagascar verjaardagsfeestje peuter

Waar komt het allemaal vandaan?

Kadootjes Scott
Op de stories op mijn instagram account liet ik Scott spelend met zijn nieuwe autootjes zien de van kleur kunnen veranderen. Ik kreeg er zoveel vragen over waar ik ze vandaag had. Deze Cars autootjes vind je in uiteraard bij Intertoys (alleen in de winkel, niet online) maar ook ome Ali verkoopt ze ook! Ik koos voor een Doc en Ramone maar er zijn meerdere varianten verkrijgbaar. De blauwe Mac vrachtwagen kocht ik ook via Aliexpress. Net als de kleine Frozen poppetjes.

Traktaties
Doosjes leeuw (in deze serie is trouwens op Ali ook heel veel andere leuke aankleding te vinden zoals rietjes, slingers, etc)
Mini pull back autootjes
Mini pull back vliegtuigjes
Stickers (Cars, Thomas de Trein, Frozen, My Little Pony)
Mini pull back vliegtuigjes

Aankleding
Sky grijs schaal Vitra O-tidy Organizer
Tropische nepbladeren
Selfie props jungle
Mini folie ballon 3 – Hema (niet verkrijgbaar online)
Tafelkleed
Feesthoedje
Neon ballonnen
Wegwerpbordjes
Wegwerpbekertjes
Servetjes

madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter madagascar verjaardagsfeestje peuter