Toen we ontdekten dat ik voor het eerst zwanger was, zeiden we al snel tegen elkaar: “Ons huis mag geen hysterisch speelparadijs worden!”. We gingen op zoek naar babyspullen die matchen met ons Scandinavische interieur. Scott kreeg zo toen hij vier maanden oud was zijn Stokke Tripp Trapp van oma. We vielen voor het iconische, Scandinavische design van Peter Opsvik. Én de fijne kleuren waarin de stoel verkrijgbaar is. Scott kreeg een grijze stoel. Kleine Skye kreeg een mintgroene Tripp Trapp. Sindskort hebben we de stoel in één van de allernieuwste kleuren in huis: Soft Mint. Huh? Nog een Tripp Trapp in huis? Is er een derde op komst? Zeker niet. De Tripp Trapp is meer dan een kinderstoel. Een Chair for life! Lees maar mee.

Stokke Tripp Trapp: #Chairforlife

Onze Tripp Trapp avonturen begonnen met twee kleine babies. Scott bleef keurig rechtop zitten met de Baby Set. We hadden toen de Newborn Set nog niet ontdekt. Dus in die fase hadden we tijdens het avondeten Scott in een wipper op tafel staan als hij wakker was. Dat vonden we niet echt ideaal. Skye schoven we daarom tijdens de maaltijden gezellig aan in haar Newborn babyset. Voor haar hebben we ook het “tuigje” moeten gebruiken. Die kleine boef klom rond haar eerste verjaardag steeds uit de babyset. Hup, zo de tafel op!

Ondertussen zijn die twee gegroeid als kool. De ‘zitplanken’ hebben we dus al een paar keer versteld. Zodat ze goed aan tafel kunnen eten, kleuren, kleien. Een eettafel staat in elk gezin centraal in het dagelijks leven. Het is dus belangrijk om goed na te denken over hoe je kind daar aan plaats neemt. Met de Tripp Trapp hebben Scott en Skye een comfortabele plek om te eten, spelen en zich te ontwikkelen.

stokke tripp trapp

Regelmatig pikken Hans en ik ook even de stoelen in. Wij vinden de Tripp Trapps ook heel fijn om op te zitten. “Hey, je zit op mijn stoel!” roept Scott dan altijd. Sinds de lockdown werk ik thuis. Vaak zit ik op Scotts Tripp Trapp te werken aan de eettafel. Of ik schuif die van Skye even naar het bureau waar de computer staat. Hebben we visite over de vloer? Dan schuiven we de Tripp Trapp stoelen zo naar de woonkamer. Zo grappig om elke keer de verbaasde reacties te zien. Niemand verwacht dat die stoelen ook zo fijn voor volwassenen zitten! Je hebt de stoel zo aangepast voor een volwassene: het bovenste plankje voor de kleine billetjes eruit. En de grotere plank wat meer naar boven.

Kortom: de Tripp Trapp zie je minimaal de komende tien jaar nog wel in ons huis! Hoe je de Tripp Trapp in elke fase van je gezin kunt gebruiken, laat de Growth Line van Stokke mooi zien:

stokke meegroeistoel

Zo style je de Tripp Trapp in Soft Mint in jouw huis!

Ik zei het al: we vinden het belangrijk dat de items voor de kinderen matchen met ons interieur. Onze woonstijl kun je het beste omschrijven als een Scandinavische woonstijl. Een lichte basis door de muren. Een vergrijsde groentint op de vloer. Meubels in lichte kleuren hout of van rotan. Accessoires in zachte, rustige tinten. En tot slot her en der een stoer, zwart accent. In elke ruimte van ons huis vind je die combinatie terug. De Tripp Trapp in Soft Mint is een perfecte aanvulling in ons woon- en eetgedeelte.

Ben je ook verliefd geworden op de stoel in Soft Mint? Maar je twijfelt of die wel bij jou in huis past? Geen nood. Ik heb een paar tips hoe je persoonlijke touch in huis creëert met de Tripp Trapp in Soft Mint:

  • Grijs, zwart of wit doet het vrijwel in elk interieur goed. Maar: wees niet bang voor kleur! Loop eens door je huis en kijk welke kleuren de rode draad daarin vormen. Is dat net als bij mij zachte pasteltinten? Dan is de Soft Mint een perfecte keuze voor in jouw huis.
  • Mix & Match: het is helemaal niet erg als je Tripp Trapp een andere kleur heeft dan bijvoorbeeld je eetkamer stoelen. Met het design is de stoel een echte eyecatcher en mag ook gezien worden. Bij ons aan tafel combineren we Tripp Trapp in Soft Mint met zachtgrijs en een andere tint mintgroen.
  • The devil is in the details: stem je accessoires op tafel af op de kleur stoelen die erom heen staan. Zo zie je op mijn eettafel het zachte grijze terugkomen, pastel roze dat mooi aansluit bij het Soft Mint en een klein accent met stoer zwart.

En: ga jij voor Soft Mint?? Heb je meer een boho interieur? Dan is de Stokke Tripp Trapp is de nieuwe trendkleur in Warm Red misschien wel wat voor jou!

Hier vind je meer tips voor het inrichten van de eetkamer!

Meer Stokke reviews

stokke tripp trapp warm red

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Stokke.