De zomervakantie is in een groot deel van Nederland net begonnen of gaat bijna beginnen. Misschien ben je nog op zoek naar een fijne bestemming voor deze vakantie. Dan heb ik de gouden vakantietip voor je: pak je rust op een van de prachtige campings met Villatent. Glamping in zo een compleet uitgeruste, comfortabele safaritent vind ik echt ideaal. Het combineert het buitenleven met het comfort van thuis. In dit blog vertel ik je onze ervaringen met glamping in Frankrijk. Ook vind je een kortingscode voor jouw boeking van een vakantie via Villatent.

Glamping op een 5-sterren camping in Frankrijk

Begin juli reed ik met Skye naar het charmante Bourgondië. Naar de charmante 5-sterrencamping Chateau de L’Eperviere. Skye is nog niet leerplichtig. Omdat de tijd al zo snel gaat het opgroeien van die kids, gingen we een week samen ‘glampen’ in Frankrijk. Een hele week quality time voor onszelf. We bezochten authentieke Franse stadjes, genoten van het warme weer bij het zwembad en deed zelfs een tour door grotten.

Onze uitvalsbasis die week was onze luxe safaritent op camping Chateau de L’Eperviere. Kamperen geeft altijd een vrij gevoel. De kinderen hebben ook snel contact met andere kinderen op een camping. Vriendjes zijn snel gemaakt. Het basic kamperen zoals ik met mijn ouders in mijn jeugd heb gedaan, ben ik ontgroeid. Maar een hotel of vakantiehuis vind ik vaak qua buitenleven en vriendjes altijd weer wat te beperkt voor de kinderen. Glamping is daarom voor een vakantie met kinderen een perfecte combinatie van buitenleven en comfort.

glamping tent camping avond

In de Villatent hebben we voldoende ruimte om met het gezin te bewegen en onze spullen een plek te geven. Gelukkig hebben bijna de hele week prachtig weer gehad. Ontbijten deden we buiten aan de grote steigerhouten tafel. Skye kon heerlijk spelen en met water aankliederen op het grote loungedek, en om de tent heen. Na een dag vol spelen, waterpret of bezoeken aan stadjes kwamen we moe maar voldaan weer bij de tent aan. Dan is het zo fijn om neer te kunnen ploffen op en te slapen op een comfortabel bed. Ik sliep in een tweepersoons ‘hemelbed’. Skye sliep in de slaapkamer naast me. Natuurlijk op het bovenste bedje van het stapelbed. Wanneer Skye sliep, zat ik ’s avonds op het loungedek nog even nagenieten van de dag met een kop thee (nope, ik ben geen wijndrinker. Zelfs niet in een wijnstreek in Frankrijk ;-)). Aan de luifel boven het loungedek had ik een slinger met kleine lampjes opgehangen. Zo werd het nog knusser en gezelliger tijdens onze girlstrip!

Ook in Nederland kun je heel goed ‘glampen’! Bijvoorbeeld op Camping De Vinkenkamp of bij Recreatiepark de Achterste Hoef.

Over Villatent

Villa ent is de glampingspecialist voor vakanties in luxe safaritenten. Je vindt Villatent op campings in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Op hun website kun je eenvoudig op zoek gaan naar een voor jou geschikte camping. Je kunt zoeken op land. Maar ook op ‘soort vakantie’: ga je voor zee of liever bergen? Wil je actief zijn in de vakantie of ben je meer iemand die dorpjes en steden bezoekt? Erg handig om je op weg te helpen in de keuze voor een vakantiebestemming.

Bij Villatent kun je terecht voor vier soorten villatenten: Villatent LuxeVillatent Luxe met sanitairVillatent Luxe met sanitair XL en Villatent Compact. De safaritenten van Villatent staan op met zorg geselecteerde, hoogwaardige campings in de voornoemde landen. De campings worden geselecteerd op basis van hun faciliteiten, klantvriendelijkheid, goede Zoover-cijfers en beoordelingen. Villatent verzorgt de verhuur van de tenten. De camping staat tijdens je vakantie klaar voor de ontvangst, voor vragen en de schoonmaak van de villatenten.

Heb je de vakantiekriebels gekregen en zie je jezelf wel zitten bij zo’n luze safaritent? Met de code #DIRKSDOTTER10 krijg je 10% korting op jouw boeking bij Villatent!

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Villatent.