Vorig jaar sloten we onze bewogen zomervakantie af met een weekendje glamping op camping De Vinkenkamp. De camping heeft nieuwe eigenaren die het concept vernieuwen. De safaritenten en chalets op deze camping zijn nog gloedje nieuw. Deze kindvriendelijke camping is de perfecte uitvalsbasis voor je vakantie op de Veluwe. Lees en kijk maar mee!

Binnenkijken in de op en top verzorgde safaritent

Glamping in een safaritent ontdekten we voor het eerst in Brabant. We waren meteen verkocht: het deed mij denken aan mijn jeugdzomers k(r)amperen op Franse ‘campings municipal’. En voor Hans was het meer dan comfortabel genoeg met zijn ‘vakantie in huisjes’-verleden. De kids vonden het meteen fantastisch: slapen in een tent heeft iets magisch voor ze. Afgelopen zomer ontdekten we nog zo een fijne plek om te ‘glampen’: kindvriendelijke camping De Vinkenkamp.

glamping met kinderen

Op de Vinkenkamp logeerden we twee keer in een 5-persoons safaritent. Toen ik binnenstapte viel ik van de ene verbazing in de andere: een ruim leefgedeelte met eettafel en stoelen/eetbank, een badkamer (met eigen douche en toilet!), een grote master bedroom met fijne kast waar je al je kleding in kwijt kunt. De kids waren ook helemaal door het dolle heen toen ze de ‘kinderkamer’ zagen: maar liefst 3 stapelbedden boven elkaar. In de zomer sliep Scott steeds op het hoogste bed en Skye in het middelste bed. Afgelopen meivakantie wilde Skye ook op de allerhoogste. Elke avond ruilden de kids braaf van bed.

Op de momenten dat je als ouder neerploft op vakantie, wil je ook wel comfortabel neerploffen. Dat lukt prima op het terras bij de safaritent. Op het terras staan meubels in de stijl van de safaritent binnen. Een fijne loungeset en ook hier een eettafel met stoelen/eetbank. Voldoende ruimte om lekker buiten te eten dus! Lekker chillen kun je ook doen in de hangmat bij je safaritent.

ruime safaritent nederland kidsproof

Net als bij gewoon kamperen koelt het in de nacht af in de tent. De bedden van deze safaritent zijn voorzien van goede dekbedden. Koud zul je het niet zo gauw hebben! Tenzij je net als ons tijdens de meivakantie in de nacht temperaturen rondom het vriespunt hebt. De kids kregen een pyjama aan, met daarover heen een onesie en slofsokken. Goed instoppen en ze hebben elke nacht heerlijk warm door getukt. Zelf sliepen we ook met een joggingbroek, hoodie en warme sokken aan. Voor het slapen gaan zorgden we dat de ergste kou er uit was met het kacheltje dat we te leen hadden van de receptie. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken: de safaritenten worden binnenkort voorzien van palletkachels, waarmee je de tent gemakkelijk warm kunt krijgen.

Tijdens ons verblijf spiekten we ook even binnen bij de zespersoons safaritent: daar heeft de ‘kinderslaapkamer’ een gewoon stapelbed en een master bedroom. Extra feature is de tweepersoons verhoogde bedstee met daaronder een knus speelplekje. De stapelbedden zijn in alle safaritenten trouwens gewoon eenpersoons bedden, dus je kunt er als volwassene prima in slapen!

Onderaan dit blog vind je fotospam over deze te gekke safaritent! Tip voor de zonliefhebbers: bij de 5persoons safaritenten heb je net iets meer zonuren dan bij de andere twee tenten.

Ben je toch niet zo’n kampeerder? Op de Vinkenkamp kun je ook terecht in nieuwe chalets!

Wat is er te doen op kindvriendelijke camping De Vinkenkamp

Ik zei het in de inleiding al: De Vinkenkamp is een kindvriendelijke camping. Op vakantie heb ik er een hekel aan als ik de hele tijd met de kids ergens naar toe moet lopen (sorry, loedermoeder wat dat betreft, wil zelf ook vakantie hebben ;-)). Op de Vinkenkamp kunnen de kids overal zelfstandig spelen. Onze safaritent kijkt uit op het speeltuintje met trampoline. Elke ochtend hoorden we Scott en Skye roepen: “Ik ben naar de trampo!”.

Links van onze safaritent is het veld met zes nieuwe chalets. Tussen de chalets is een gezellige tuin aangelegd, met ook een klein speeltuintje. Meer voor Skye haar leeftijd. Vanaf onze plek kon Skye daar ook zelfstandig heen en we konden haar in de smiezen houden. Scott en zijn vriendjes hebben de leeftijd dat ze ook naar de andere velden van de camping konden lopen. Op een van de velden is een grote air-trampoline (met ook een speeltuintje). Bij de receptie kunnen ze schommelen of voetballen op het voetbalveldje met doelen.

kindvriendelijke camping veluwe
Speeltuin bij de safaritenten en een van de velden met staanplaatsen voor caravans en tenten

Tijdens onze meivakantie was er voor het eerst ook kidsclub. Scott en Skye waren er niet weg te slaan. Skye genoot met volle teugen van de aandacht van de ‘juffies’ en wilde steeds gaan knutselen en schminken. Scott ging er ook graag heen voor het kleuren, spelen met de LEGO en natuurlijk voor het springkussen! Skye deed dapper mee met de minidisco. Scott voelt zich daar niet prettig bij en bleef bij me zitten. Superlief dat hij van de campingbazin toen het camping-lammetje Lammiii een fles mocht geven. Het veldje waar Lammiii woont en een voliere met vogels vind je ook bij de receptie.

Op de camping moet je het jezelf ook regelmatig gemakkelijk maken. Met een patatjes ’s avonds, een koffie to go of een broodje tussen de middag. Dat is allemaal te bestellen bij de receptie in het gebouw. We hebben alles geproefd, en goedgekeurd! Je kunt het meenemen naar je tent. Of gezellig nuttigen op het grote terras. Dat terras wordt nog helemaal omgetoverd in Ibiza stijl! En er komt nog een zwembad achter de receptie. Goede redenen voor ons dus om later dit zomerseizoen weer eens terug te gaan naar deze kindvriendelijke camping!

Eropuit op en rondom de Veluwe

Camping de Vinkenkamp ligt nabij het dorpje Lieren, in de buurt van Apeldoorn. De camping is een prima uitvalsbasis om de Veluwe (en omgeving) verder te ontdekken. Tijdens ons verblijf maakten we de volgende uitstapjes met kinderen:

safaritent camping de vinkenkamp avond
Zie je al die sterren boven de tent stralen? Vrijwel elke avond maakten we een kampuur, met marshmallows erbij natuurlijk!
Canping de Vinkenkamp lammetje
Scott mocht Lammiii een fles geven!