De voorjaarsvakantie staat in onze regio voor de deur. Het belooft een koude week te worden. Maar dat weerhoudt jouw kids er vast niet van om er op uit te willen. Er zijn genoeg activiteiten die binnen plaatsvinden en waarbij je dus even kunt ontdooien. Kom een dagje de voorjaarsvakantie in Amsterdam vieren!

Activiteiten in de Oba

De openbare bibliotheek is een prachtig modern gebouw dat vrij toegankelijk is. Neem de lift omhoog naar de zesde verdieping en geniet van het uitzicht. De Oba heeft in de voorjaarvakantie verschillende activiteiten op het programma staan. Het volledige programma vind je hier. Wat dacht je van een bezoekje aan het prentjesboekjesfestival? Met o.a. de voorstellingen Nijntje op de fiets en Het Muizenhuis op donderdag 1 maart a.s. Zijn je kids al wat ouder en willen ze zelf aan de slag met 3D printen enzo? Ga dan naar de Maakplaats. De voorjaarsvakantie wordt afgesloten op zondag 4 maart met een voorstelling van de GVR.

De helden van Amsterdam

In het Amsterdam Museum leer je over de geschiedenis van Amsterdam (duh-uh!). In de voorjaarsvakantie heeft dit museum om woensdag- en zondagmiddag een extra programmapunt: in een rondleiding wordt je meegenomen langs de helden van Amsterdam van het verleden. En de hoeden die zij vaak vroegen. De kids maken ook zelf een hoed. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de reguliere tentoonstellingen (waaronder Zwart & Revolutionair, Amsterdam DNA en Het Kleine Weeshuis).

Maak je eigen sieraad

Over de hele wereld worden sieraden gedragen. Tijdens de voorjaarsvakantie kun je in het Museum Volkenkunde je eigen sieraad maken. Of luister naar het verhaal, volg de rondleiding of kleur een kleurplaat.

Theater tijdens de voorjaarsvakantie in Amsterdam

Traditiegetrouw is er tijdens de voorjaarsvakantie in Amsterdam het jaarlijks terugkerende jeugdtheaterfestival. In de Amsterdamse Pijp voor kinderen van 2 t/m 12 jaar (Van Ostadestraat 233D).

Schaatsen op de coolste baan van Nederland

Die vind je in het Olympisch Stadion. Maar je moet er dan wel snel bij zijn. Het kan maar tot en met 28 februari! Kaartjes vind je op de website. Of ga ergens op natuurijs schaatsen. Met die koude weer gaat dat zeker op meerdere plekken gebeuren. Wil je nog snel schaatsen scoren? De onderstaande schaatsen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren bij Bol!

Kinderschaatsen glij-ijzers
Andere uitjes met kinderen in Amsterdam

Een hele fijn voorjaarsvakantie in Amsterdam toegewenst allemaal! :-)))