Niet is zo persoonlijk als het uitkiezen van een trouwjurk voor jouw mooie dag. Als je op zoek gaat naar jouw droomjurk, wil je natuurlijk een ruime keuze aan trouwjurken hebben én goed advies. Een trouwjurk kopen doe je dan het beste bij Weddings Bruidsmode in Rotterdam. Als ik onze bruiloft nog eens over zou mogen doen, zou ik daar op zoek gaan naar mijn droomjurk. Bohemian, klassiek, minimal, romantisch. Je vindt al deze stijlen in deze bruidswinkel. “Say yes to the dress” gaat je hier zeker lukken! In dit blog neem ik je mee langs mijn favoriete stijlen: klassieke en bohemian bruidsjurken.

Bruidsjurken in klassieke stijl

Eerlijk is eerlijk: ik val toch altijd eerst voor klassieke trouwjurken. Klassieke trouwjurken zijn vaak gemaakt van satijnmikado of kant.  Ik houd enorm van een mooie sleep aan een jurk, knoopjes op de rug en kanten details. Maar ook de snit en pasvorm van klassieke jurken vind ik altijd erg mooi: hoe de “rok” vanuit je taille sierlijk en elegant omlaag gaat. Een klassieke trouwjurk is tijdloos. Je trouwfoto’s terugkijken over 10, 20 jaar later of nog verder in de tijd: je trouwjurk terug zien blijft een feestje met een klassieke jurk.

Onze bruiloft hebben we vrij klassiek ingevuld: we trouwden voor de wet in het oude stadhuis van Alphen aan den Rijn. Onze kerkdienst werd gehouden in de Noorderkerk in hartje Jordaan, Amsterdam. Daar paste voor mij een klassieke bruidsjurk bij. Mét lange sleep en knoopjes op de rug en over die hele sleep. Onze fotoshoot deden we op de NDSM. Mijn klassieke jurk was een mooi contrast in deze industriële omgeving. Nieuwsgierig hoe onze bruiloft eruit zag? Bekijk hier mijn blog over onze bruiloft in Amsterdam.

klassieke trouwjurken bruidsmode inspiratie
Inspiratie voor klassieke trouwjurken, van links naar rechts: Delia (Justin Alexander), Siena (All WHo Wander) en Drea (Justin Alexander).

Bohemian bruidsmode

Bohemian trouwjurken zijn niet meer weg te denken uit de bruidsmode. En ik snap dat heel goed: het is een romantische stijl, maar niet te zoet, pompeus of klassiek. Bohemian bruidsjurken hebben een luchtige uitstraling. Een perfecte match als je trouwt aan het strand, een bruiloft in Toscane hebt of op een andere buitenlandse bestemming of als je trouwt in een groene omgeving in eigen land. Kenmerkend aan bohemian jurken zijn dat ze gemaakt zijn van soepel vallend, lichte stoffen, vaak met wijde en lange mouwen. Er wordt vaak uniek kant gebruikt in meerdere lagen. Bij een bohemain bruid past beter een off-white kleur. Zo creëer je een casual chic uitstraling op jouw trouwdag.

bohemian trouwjurken bruidsmode inspiratie
Inspiratie voor bohemian trouwjurken, van links naar rechts: West (All Who Wander), D3238 (Essense of Australia) en Becca (Hervé Paris).

Weddings Bruidsmode

Ben je helemaal warm gelopen voor een klassieke of bohemian bruidsjurk? Weddings Bruidsmode heeft een ruime collectie aan trouwjurken. Je vindt deze prachtige, award winning bruidsmode winkel in Rotterdam (Goudsesingel 440-444). Het is een grote winkel van 950 m2, met privé pasruimtes, hulp van ervaren stylistes én een ‘accessory room’. Helemaal “Say yes to the dress”! Plan hier eenvoudig online jouw pasafspraak.

weddings bruidsmode rotterdam

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Weddings Bruidsmode.