Waar heb jij jouw werkplek in huis? Toen wij onze woonboot ontwierpen, hebben we een apart ‘computerhok’  in het ontwerp opgenomen. Maar is dat nog steeds als zodanig in gebruik…?

Werkplek aan de eettafel

Achter de klapdeuren staat het bekende Ikea bureau met schragen. Tot voor kort stond daar ook altijd de pc stond. Manlief had in eerste instantie nog wildere plannen met deze ruimte (want er zou een TV komen te hangen etc. Tot mijn vreugde is die aansluiting tot op heden nog niet gebruikt..!). En hoewel het een hele fijne ruimte is met grote ramen en uitzicht over ons kanaal, merk ik toch dat ik er relatief weinig gebruik maak van de computer als hij daar staat. Het is toch ongezellig als je ’s avonds in een andere ruimte zit dan de ander.

Toen Hans (manlief) met zijn gescheurde kniebanden thuis kwam te zitten en ik in die periode nog actief bezig was met mijn scriptie, hebben we de computer een tijdje op de eetkamertafel gehad. En stiekem beviel dat eigenlijk wel. Na een tijdje hebben we de computer weer even op zijn oude, vertrouwde plek gezet in het ‘computerhok’. Ondertussen staat de computer alweer op de nieuwe plek op de lange eettafel en wordt er nu veel meer gebruik van gemaakt. 

Wat vind jij? Heb jij ook ‘gezellig’  de computer in de woonkamer staan of blijft hij bij jullie echt op de werkplek? Nu de computer niet meer in het computerhok krijg ik wel zin om die een remake te geven. Maar daarover later meer!

Update: onze werkkamer heeft een update gekregen. Er is een verstelbaar bureau waar de computer nu op staat. Bekijk hier onze werkplek met Ikea Besta hack eruit ziet! Hier vind je nog meer inspiratie voor de werkkamer

werkplek thuiswerken