Houten wandpanelen zijn hot. Je ziet ze regelmatig in interieurbladen en in woonprogramma’s op televisie voorbij komen. En je ziet ze zeker ook regelmatig voorbij komen in huizen op instagram. Ik snap het wel: de wandpanelen geven sfeer en warmte aan een ruimte. Ook hebben ze een gunstig effect op de akoestiek in je woning. Tegelijkertijd snap ik ook dat niet iedereen het plaatsen van houten wandpanelen aan durft of er budget voor heeft. Dan heb ik hier de ultieme houten wandpanelen hack: ga aan de slag met behang!

Behang met houten latten print

Wil je experimenteren met houten wandpanelen maar je ziet op tegen het plaatsen en/of de kosten die erbij komen kijken, dan is een behang met een houten wandpanelen print wellicht iets voor jou. Ik zag ze al in collecties van twee behangmerken voorbij komen:

Houten wandpanelen volgens Belarte Studio
Belarte Studio is een prachtig behangmerk. In hun verfijnde collectie tref je twee verschillende varianten van het houtlook behang. Belarte Studio heeft de verticale wandpanelen als behang in hun collectie: Rib Wood Wallpaper. Deze houtlook print is in drie kleuren verkrijgbaar: Brown Oak (zie uitgelichte afbeelding, bron: Belarte Studio), Dark Oak en White Wash Oak. Daarnaast heeft Belarte Studio een gave variant van de houtpanelen met geometrische vormen: Graphic Rib Wood Wallpaper. Deze variant is verkrijgbaar in twee kleuren: Brown Oak en Dark Oak. Alle varianten van dit behang passen prima in een modern of Japandi interieur. (De onderstaande foto’s zijn van Belarte Studio)

Alternatief voor houten wandpanelen volgens Optimalprint
Ook Optimalprint heeft in de onlangs gelanceerde Studio Selectie behang een houtlook variant. De “latten” van dit behang zijn iets grover en hebben meer de look en feel van teak: behang Woo Sla Wall. Dit behang geeft je interieur een meer cosy, natuurlijk gevoel. Een beetje een natuurhuisje midden in het bos. Handig: je kunt behang bij dit bedrijf zelfklevend bestellen!

houtlook behang
Behang met houtlook print van Optimalprint (beeld: Optimalprint)

Andere alternatieven voor houten wandpanelen

Misschien is een houtlook of behang in huis gewoon helemaal niet jouw ding. Wie weet zijn kunststof wandpanelen dan iets voor jou. Wij hebben deze tegen de achterwand in onze slaapkamer laten plaatsen. Kunststof wandpanelen zijn in verschillende (geometrische) vormen te verkrijgen. Je kunt de kunststof wandpanelen schilderen. Zo kun je het steeds aanpassen aan jouw smaak!