Deze zomer wonen we al weer elf jaar op onze woonboot in Amsterdam. Onze slaapkamer is in die periode de ruimte die het langste dezelfde styling heeft gehad. We begonnen op de woonboot met een oud, grenen kringloop bed en grijze muren. Dat grijs bleek toch niks voor mij. De muren kregen al snel weer een witte verflaag. Het ijsblauwe bed kreeg een hele zachte grijze kleur. Een slaapkamer met een serene, rustige uitstraling vind erg belangrijk. Maar na al die jaren was ik het wit toch zat geworden. Een rustige basis in je slaapkamer moest vast ook anders kunnen. De make-over van onze slaapkamer begint met een andere invulling van de wand achter ons bed. Wij kozen wandpanelen van kunststof met relief erin. Ik ben zo blij met het resultaat! Het geeft onze kamer een hele andere sfeer zonder overheersend te zijn. In dit blog deel ik alle ins en outs!

Stylen van de wand in onze slaapkamer

Voor het stylen van een wand heb je verschillende opties. Een ander kleurmuurverf zit er zo op. Of je kunt gaan voor behang met een kleur, klein relief of print. Tegenwoordig zie je ook steeds meer wandpanelen in interieurs. Wij kozen voor het laatste. Eerst hadden we houten wandpanelen op het oog. Die zie je op het moment veel verschijnen in interieurs. Het is prachtig maar vanwege de populariteit gingen we toch verder zoeken. Mignon van Mignon van de Bunt Interior Design dacht met ons mee. Met haar ervaring in interieur advies stelde zij 3D wanddecoratie aan ons voor.

Een schot in de roos! Het geeft een speelser effect dan het verven van je wand. En het oogt rustiger dan een behang met een print. Uit de stalen met de 3D wandpanelen kozen voor variant ‘Ridge’. We vielen voor de ‘golven’ van deze wandpanelen en het subtiele relief dat er op is verwerkt.

wandpanelen slaapkamer

Plaatsen van wandpanelen

De 3D wandpanelen hebben een lengte en breedte van 2 meter bij 25 cm. Daardoor is een wand al vrij snel gevuld. Althans: voor de handige doe-het-zelver met de juiste tools. in die categorie vallen wij niet. Plus dat het schuine dak van onze slaapkamer met de balken een extra uitdaging vormen met allemaal hoeken die uit gezaagd moesten worden. Daarom lieten we het plaatsen van de wandpanelen door een expert doen. Erik van Van de Bunt Interieur richt dagelijks woningen en winkels in met wanddecoratie. Het kostte hem ongeveer een halve dag om de wand met de panelen te bekleden. Alles sluit keurig netjes op elkaar aan en is afgekit. Alleen de laatste stap was nog aan ons: het verven!

slaapkamer inrichting inspiratie

Verven van kunststof 3D wandpanelen

Het leuke aan deze wanddecoratie is dat je kunt blijven varieren in kleur. Voor het verven van de wandpanelen kun je gewoon muurverf gebruiken. Zelf koos ik voor een lichte, frisse lila kleur zodat de rustige basis in de slaapkamer behouden blijft. Het extra relief in de panelen die wij uitkozen was wel een kleine uitdaging. De ‘streepjes’ op de panelen vulden zich niet gelijkmatig met de muurverf waardoor geen gelijkmatig effect ontstond. Het beste is om deze panelen te verven tegen de richting van de streepjes in. Dus verticaal per baan van een wandpaneel. Zo vul je alle ‘gaatjes’ en wordt de wand een mooi geheel. De andere wand kreeg een nog zachtere lila kleur. Ons Ikea Gjora bed plaatsten we weer terug, net als de accessoires die we al hadden staan of hangen. Ik werd er helemaal gelukkig van. Het plaatje klopte helemaal in het echt zoals ik in mijn hoofd had voorgesteld.

Elke keer als ik onze overloop op loop en aan het einde van de gang onze slaapkamer, maakt mijn hart een sprongetje. Ik ben zelf heel happy met het resultaat! Nu krijgt de andere kant van onze slaapkamer nog een make-over met een op maat gemaakte wandkast. Ook zo een zin in! Will keep you posted!

kunst tinystories slaapkamer styling