September gaf ons nog een heerlijke nazomer. Toch kan ik niet wachten tot de dagen knusser en donkerder worden. Het begint in september altijd al te kriebelen om bezig te zijn met ons interieur. Oktober is traditiegetrouw de woonmaand van het jaar. In september worden trendkleuren en woontrends gepresenteerd. Zoals elk jaar kun je ook in het najaar van 2023 weer een flinke portie interieurinspiratie van Xenos verwachten. Tijdens de Ongewoon Weken maak je kennis met de woontrends 2024 volgens Xenos, in vier verschillende, inspirerende woonstijlen. Maak hier kennis met de nieuwste Xenos woonstijlen 2024: Rustic Chic, Boho Bazaar, Beautiful Botanics en Wonders of Jungle!

Xenos Woonstijl Rustic Chic

Rustic Chic is niet weg te denken uit de woontrends 2024. Deze woonstijl met natuurlijke en zachte materialen en organische vormen is opnieuw ook in 2024 enorm belangrijk. Bij Xenos kun je in de Rustic Chic woonstijl helemaal je hart ophalen. Deze woonstijl doet denken aan de rustige Japandi interieurs. In deze collectie vind je interieuritems met fijne materialen zoals rotan, hout en webbing. De tinten zijn zacht en natuurlijk. De vormen organisch en speels. In deze collectie vind je twee prachtige serviezen (Nordic Rusty en Liv) waar organische vormen en reliΓ«f worden gecombineerd met natuurlijke tinten. Een greep uit mijn andere favorieten: vaas donut, de bubbel vazen, de poef bekleed met bouclΓ© en gevlochten kaarsen. Tip van flip: voor deze collectie heb je zeker niet alleen maar een interieur in naturel tinten nodig. Deze collectie matcht ook heel goed met een kleurrijk interieur!

Xenos woontrends 2024 Rustic Chic Japandi

Xenos Woonstijl Boho Bazaar

Van deze woonstijl maakte mijn hart een sprongetje. In de Boho Bazaar wooncollectie vind je kleuren als roze, rood, turquoise en geel. Een vleugje goud, Oosterse Γ©n Zuid Amerikaanse invloeden. In deze collectie vind je items met warme materialen zoals velvet kussens, gouden waxine lichtjes en veel warme tinten waarmee je het snel knus en gezellig in huis maakt. Ik viel als een blok voor de Frida bloempot en de roze/rood/witte gestreepte kandelaars! In deze woonstijl vind je ook een fijn, zacht roze servies met gouden randje. Het leuke aan deze woonstijl is dat het speels is en soms ook met een knipoog, zoals de zittende olifant, de decoratie boxen met grafische print en de waxinelichtjes met sterretjes. Houd jij van een bohemian interieur? Dan is deze wooncollectie zeker aan jou besteed. Het doet mij denken aan onze fijne vakantie op Ibiza.

Xenos woontrends 2024 Boho Bazaar

Xenos Woonstijl Beautiful Botanics

Ons lijf is zo ingesteld dat als we groen zien we vanzelf rustiger worden en zelfs onze hartslag naar beneden gaat. Groen toevoegen in je interieur is daarom een heel goed idee. De items uit de Beautiful Botanics collectie lenen zich daar perfect voor. Je vindt onder andere kaarsen en vasen in verschillende groene tinten die in elk interieur passen. De kleuren zijn in deze woonstijl is meer ingetogen dan bij Boho Bazaar maar zeker niet minder fijn! Het groene uit deze collectie combineert goed met zachte tinten lila, rustige okertinten en boutique hotel chic blauw en grijs. De glazen kandelaars, vazen met etages, het donkergrijze plateau en het ronde, lila kussen behoren tot mijn favorieten. Tip: bekijk ook echt even het glas servies in een mooie paarse kleur en zachte okerkleur. Ik zie het al helemaal voor me op de kersttafel!

Xenos woontrends 2024 Beautiful Botanics

Xenos Woonstijl Wonders of Jungle

Ook deze woonstijl is lekker kleurrijk. Het kleurenpalet van Wonders of Jungle bestaat hier vooral uit goud, groen, koraal en geel. Met de gouden dieren doorknopjes geef je elk kastje eenvoudig extra sfeer. Voor de donkere dagen die er aan komen kun je eindeloos mixen and matchen met de kleurrijke kandelaars uit deze collectie. Heb je net zoals mij niet zulke groene vingers? Dan zijn de kunstplanten een enorme uitkomst. In deze collectie werd ik verliefd op onder andere de cheetah vaas, de hoge groene kandelaar en de waxinelichtjes met blokjes print (helemaal hip).

Xenos woontrends 2024 Wonders of Jungle

Ik ben benieuwd! Welke van deze vier Xenos woonstijlen is jouw absolute favoriet? Of ga je liever voor mixen and matchen? Want dat kan ook heel goed met deze woontrends. Ze vullen elkaar perfect aan! Met items uit de Beautiful Botanics maak je je Rustic Home wat warmer. Boho Bazaar gaat ook perfect samen met Beautiful Botanics: glazen en gouden details geven namelijk een speelse maar toch chique uitstraling. Zelf vind ik de groene tinten uit Wonders of Jungle en Beautiful Botanics ook erg fijn samen gaan. Welke woonstijlen zou jij combineren?

Bekijk hier de woonstijlen van Xenos van vorig jaar!