Een kleintje op komst. Iedereen heeft dan wel advies over hoe je het moet aanpakken, wat je ze te eten moet geven, of je kleintje te warm of juist te koud is aangekleed (vooral mijn moeder heeft van dat laatste een handje ;-)). Er zijn ook zoveel babymerken. Je kunt kiezen uit een oneindige reeks kinderwagens, boxen, etc. etc. Een overkill aan informatie en meningen. Hoe ga je daar nou mee om als je (voor het eerst) zwanger bent? Zo zorgde dat ik geïnformeerd en voorbereid zwanger was: 

Voorbereid zwanger stap 1: kies je ‘peers’

Bepaal als eerste voor jezelf wiens mening je echt meetelt en van wie wat minder of helemaal niet. Dat klinkt niet zo aardig misschien maar het helpt je wel om je niet gek te laten maken. Bij de zwangerschap van Scott besloot ik dat ik vooral advies zou vragen en raad zou opvolgen van mijn moeder (die heeft er tenslotte vier op de wereld gezet!), een van mijn zussen (die in de kinderopvang werkt en dus dagelijks veel baby’tjes en kindjes zien en kan vertellen en vergelijken) en ik nam een voorbeeld aan een vriendin die dezelfde nuchtere houding heeft als ik en dezelfde instelling had als ik die ik wilde tijdens de zwangerschap.

Wil je zeker weten dat je niks vergeet te regelen tijdens je zwangerschap? Gebruik dan deze zwangerschap checklist! En lees hier wat je allemaal moet regelen na de geboorte.

Voorbereid zwanger stap 2: volg een aantal mamablogs

Er zijn genoeg blogs die over zwangerschap en moedershap ervaringen, tips en tricks delen. Of je juist op ideeën kunnen brengen voor een leuke inrichting van de babykamer. Toen ik van Scott zwanger was, was ik me van deze bron van informatie niet zo bewust. Tijdens de zwangerschap van Skye heb ik veel meer mamablogs gelezen. Ook op instagram kun je genoeg inspiratie vinden over zwanger en moeder zijn. En je ziet er de leukste kleertjes en benodigdheden voorbij komen. Vergeet niet leuke shops en blogs op instagram te volgen. Een paar van mijn favorieten: Petozzi, Bon Bon Bleu, Little Legends, Mama’s op hakken, Poppy to Pumpkin, Suus&Suus, Hyggekids, Mirle and Tess en Studio Sproeten. Met al die leuke dingen die je op blogs en instagram voorbij zien komen hoef je ook niet meer naar die uber massale Baby Park winkels (okay, misschien voor de saaie maar noodzakelijke dingen als matrasjes ;-)).

Voorbereid zwanger stap 3: ga naar babybeurzen

Bij een babybeurs denk je in eerste instantie misschien meteen aan de intens drukke en omvangrijke Negenmaandenbeurs. Maar er zijn ook nieuwere spelers op de markt: In de wolken festival en We are pregnant. Deze twee beurzen zijn kleiner, overzichtelijker, heerlijk relaxed en prachtig opgezet. Je krijgt er echt het festival gevoel met foodtrucks, mooie zitjes en hippe tentjes. Wat ik fijn vind aan het bezoeken van babybeurzen is dat je dan ook offline eens contact hebt, de producten kunt zien en voelen en vragen kunt stellen. Ideaal voor zo’n online shopper als ik!

Ook vind je op deze kleinere beurzen de wat onbekendere en kleinere merken (die juist ook veel leuker zijn!). Op het In de wolkenfestival spotte ik bijvoorbeeld de geboorteposters van Mr. Starsky: prachtige posters met de sterrenhemel op het moment dat je kindje is geboren (met een nieuwe Woezel en Pip versie, heel lief!). Ik spotte ook Pimsa kidswear: een heerlijk Hollands en duurzaam merk. Je moet die stofjes echt eens voelen! Ook liep ik er weer even langs de stand van Neolac. Even gedag zeggen bij de mensen waar ik eerder mee heb samengewerkt om biologische opvolgmelk onder de aandacht te brengen. Ik ben hen oprecht dankbaar dat ik via hen heb ontdekt dat er ook wat anders bestaat dan de standaard ‘Nutrilon’. Zo maakte we in ons gezin weer een klein stapje in de richting van een eerlijkere en duurzamere levenswijze door biologische opvolgmelk voor Skye te gaan gebruiken. Een diepe buiging voor Neolac en hun biologische boeren!

Stap 4: vertrouw vooral op je eigen gevoel

Leuk al die andere stappen. Uiteindelijk ben jij het die je kindje negen maanden hebt gedragen en het door en door kent. Laat je niet van de wijs maken, you can do this! Vertrouw op je moederinstinct, dat kan zo sterk zijn. Je zult jezelf nog verbazen!

mr starsky in de wolken festival

Mr. Starsky en hun prachtige geboorteposters!

in de wolken festival amsterdam rai

Festival gevoel bij het In de Wolken festival!

voorbereid zwanger neolac in de wolken amsterdam rai

Ook Neolac was van de partij bij het In de Wolken festival. Gebruik jij al biologische opvolgmelk?

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Neolac.

Een tijdje terug schreef ik trouwens ook over de Negenmaandenbeurs. En kijk nog eens een keertje naar de kinderkamer van Scott en de roze babykamer van Skye: allebei hebben ze een Mr. Starsky poster op hun kamertje!