Nog een paar weken en de Goedheiligman komt weer aan in ons gure landje. De speelgoedboeken zijn alweer even in huis. En de verlanglijstjes gevuld. Pakjesavond vieren we altijd met de hele familie. Dat betekent dus volle zakken voor die twee boeven van ons. Op het verlanglijstje houd ik er daarom wel altijd rekening mee dat het niet té gek wordt. Zo ben ik altijd op zoek naar Sinterklaaskadootjes of schoenkadootjes van onder of rond de tien euro. Kadootjes die een leuke prijs hebben maar waar ze tegelijkertijd ook echt wat aan hebben. In dit blog geef ik een paar tips weg voor in de zak of in de schoen! Sintkadootjes die hier een succes zijn geweest en veel gebruik van wordt gemaakt.

Sinterklaaskadootjes onder tien euro: spelletjes

Scott is 6,5 en Skye wordt bijna 4. Ze krijgen steeds meer interesse in ‘echte spelletjes’ te spelen. Zeker Scott krijgt steeds meer spelinzicht en wil steeds grotere uitdagingen aan in spelletjes. Zijn favoriete spellen op het moment zijn:

 • Uno of Uno Junior (beide verkrijgbaar in verschillende edities, vanaf zo’n 8 euro)
 • Stratego Quick Battle (een kleine versie van Stratego, makkelijk ook om op reis mee te nemen en de potjes duren niet al te lang. Win, win ;-))
 • Eenhoorn Flonkerglans Memory (met glitters, wat wil je nog meer! Het Wolkenschat spelletje uit deze serie – iets duurder – is ook een groot succes bij Skye)
 • Smart Games IQ Fit (lekker 3D puzzelen en makkelijk mee te nemen)

Scott kreeg van Speelgoed van het Jaar één van hun nominaties voor 2021 opgestuurd: de Marvel Battle Cubes. We hebben het hem laatst gegeven in zijn schoentje. Het zijn ‘blokjes’ waarmee je steen, papier, schaar kunt spelen. Je stelt op je cube in voor welke je gaat en je tegenstander ook. Je duwt de blokjes tegen elkaar en je ontdekt wie er wint! (zie foto hieronder).

sinterklaas kadotip jongen

Een tijdje terug verzamelde ik ook verschillende tips voor schoenkadootjes, Bekijk hier meer bordspellen onder tien euro.

Kadootjes onder tien euro om mee te knutselen

Knutselen en tekenen vindt hier dagelijks plaats. Knutselspullen, tekenspullen, het is allemaal welkom met verjaardagen en Sint. Hier een paar van onze favorieten (die ook niet al teveel troep geven in huis, ook wel eens fijn, haha!).

 • Ravensburger Mandala Designer (verkrijgbaar in verschillende varianten, vanaf 8 euro, compact formaat dus ideaal om ook mee uit te eten te nemen of mee op reis. Zowel Scott als Skye vinden het erg leuk om te doen).
 • PlayMais of FunMais (de bolletjes zijn eenvoudig aan elkaar te maken met water. Ik leg voor allebei een vochtig vaatdoekje op een schotel, funmais erop vochtig maken en aan elkaar plakken maar. Zo kunnen ze naar hartelust creaties maken. Opgedroogd kan je de mais eventueel ook weer losbreken).
 • Aquabeads (ik heb hier nog geen ervaring mee. Het staat wel hoog op hun verlanglijstjes. En heel fijn: ook hier heb je alleen maar een beetje water voor nodig).

Nieuwsgierig wat Scott en Skye op pakjesavond kregen toen ze twee en vier oud waren? Lees dan mijn blog over Wat Scott en Skye kregen voor Sinterklaas.

Andere Sinterklaaskadootjes onder tien euro

LEGO is altijd een succes hier in huis. En stickers plakken. Die vind je dan ook terug in de volgende tips, die mijn lijst met 10 Sinterklaaskadootjes onder tien waar je zeker wat aan hebt compleet maken:

 • LEGO City Politie Auto (met deze LEGO auto wordt het meeste gespeeld in huis, zowel door Scott als Skye. Dakje erop, eraf. En racen maar!)
 • TopModel Dress Me Up stickerboekjes (mega tip ook voor in restaurants of onderweg. De modellen staan elk op een bladzijde in hun ondergoed en je kunt ze met de stickers helemaal stylen in jouw smaak)
 • Baby Born Surprise (Kleine mini popjes van Baby Born. Verpakt als een verrassing dus je weet niet van te voren welke je hebt. Onze poppenmoeder is gek op ze. Er zit een luiertje en een flesje bij. Intertoys en Bol verkopen ze helaas niet meer. Amazon nog wel. Ook erg leuk als een verjaardagskadootje voor een vriendinnetje).
 • Pakje Pokémonkaarten (met een grote Pokémonfan in huis kon ik het lijstje niet anders afsluiten dan met zijn helden. De magie van zo een pakje trading cards is echt onbeschrijflijk. Hij pakt ze uit, net zoals de grote Youtubers. Zo leuk om te zien!)
tips schoenkadootjes
tips sinterklaaskadootjes