Okay, het is nu oktober. In september hebben we al de nodige (chocolade) kruidnoten op. Dus ik mag nu best wel beginnen over tips voor schoenkadootjes, toch? Zelf heb ik ondertussen al een hele verzameling kadootjes opgebouwd (sorry Hans!).  Niet alleen voor in de schoen hoor. Er zitten ook dingen tussen die prima geschikt zijn voor de pakjesavond zelf, of voor andere gelegenheden. En: ik heb natuurlijk niet alleen jongensspullen verzameld. Ook girly things vind je er dit jaar tussen! 

Schoenkadootjes voor jongens: Brandweerman Sam en Duplo brandweerauto via AliExpress

Regelmatig wordt hier Brandweerman Sam gekeken. Bij de make-over van Scott’s kamertje vond hij het Sinterklaas speelgoed. Sindsdien heeft hij het regelmatig over Klaas en Piet die komen en kadootjes meenemen, grote kadootjes. En oja Goedheiligman, let u even op? Scott wil heel, maar dan ook heel graag de Brandweerman Sam Waterscooter! De poppetjes kun je kopen via AliExpress voor zo’n 3 euro voor twaalf karaktertjes uit de populaire serie. Ook kocht ik via AliExpress nep duplo: een brandweerwagen en twee muren waar Scott huisjes mee kan bouwen (beide ca. 6 euro).

Bekijk hier meer tips voor speelgoed aankopen op AliExpress!

Vind hier nog meer inspiratie voor Sinterklaaskado’s onder tien euro en schoenkadootjes onder vijf euro!

Schoenkadootjes sinterklaas brandweerman sam duplo brandweer auto

Schoenkadootjes om mee te knutselen

Scott is echt gek op kleien. Maar krijgt de Play Doh potjes met klei nooit zelf open. Onlangs kocht ik zes potjes klei bij Zeeman voor 1,79 euro. In super leuke kleurtjes en hij krijgt ze wel zelf open en dicht. De klei is er ook in de meer basic/primaire kleuren.

Schoenkadootjes sinterklaas budget klei zeeman

Andere hobbies van Scott: stempelen en stickers plakken. En het liefst over elkaar πŸ˜‰ De Robo Car Poli en Brandweerman Sam stickers kocht ik voor ca. 0,95-,1,45 euro voor tien velletjes op AliExpress. Ze zijn ook verkrijgbaar van verschillende Disney films. De foam voertuigen stickers zijn van Zeeman. Een zakje kost 0,99 euro en de stickers zijn ook verkrijgbaar in andere vormen. Ook kruidvat heeft regelmatig leuke partijen stickers voor een klein prijsje. Daar scoorde ik de Bob de Bouwer en Thomas de Trein stickers. De kleine stempeltjes zijn van de HEMA (2,50 euro) en ook verkrijgbaar in verschillende varianten.

Schoenkadootjes sinterklaas

Schoenkadootjes voor kleine liefhebbers van auto’s en treinen

Een tijdje terug heeft mijn broer op Youtube stukjes van de Cars film laten zien. Sindsdien heeft Scott er nog een peuterobsessie bij… thanks broer! Maar ik ben de lulligste moeder niet en heb ook wat Cars schoenkadootjes in huis gehaald. Bij Zeeman kocht ik een kleurboek met stickervel erin voor 0,99 euro en een stoere drinkfles (voor 2,99). Uiteraard hadden ze beiden ook in Disney-prinsessen en Frozen uitvoeringen πŸ˜‰ Toen ik van de week bij de DEEN boodschappen deed zag ik aan een rek vooraan bij de kassa een fietsdecoratieset hangen, voor maar 1 euro! Leuk voor aan de spaken van zijn loopfietsje nu.

Toen Scott net met netflix begon, heeft hij de Thomas de Trein film echt grijs gekeken. Voor zijn tweede verjaardag kreeg hij van iedereen onderdelen van een houten treinset. Via AliExpress kocht ik Marion, de wagon/trein (wat is ze precies..?) die een rol speelt in de film. Ik vond ‘em in verhouding wel prijzig: zo’n 10 euro. Maar toch te leuk om hem niet aan te schaffen. Scott heeft ook een paar treintjes die niet op de houten treinbaan passen (maar op de smallere variant). Toch speelt hij er vaak mee. Voor die serie heb ik op AliExpress een set foute kersttreintjes gekocht (samen voor ca. 7 euro). De mini-treintjes zijn ook ideaal als schoenkadootjes. Je koopt ze bij de speelgoedketens voor zo’n 1,25 per stuk. Het is elke keer een verrassing welke erin zit!

Schoenkadootjes sinterklaas mini treintje thomas de trein
sinterklaas kadotips voor in de schoen

Spelletjes voor in de schoen

Kleine houten spelletjes zijn altijd leuk om te krijgen in de schoen. Bij winkels als Action kun je regelmatig dat soort schoenkadootjes vinden. Bij Flying Tiger kocht ik een domino spel, ook voor een euro of 3.

Schoenkadootjes sinterklaas
Schoenkadootjes voor de allerkleinsten

Schoenkadootjes voor de beeb op komst kunnen natuurlijk niet ontbreken. Ik denk dat ik me er wel schuldig aan ga maken dat er ook een babyschoentje een keertje bij staat en dat er op pakjesavond (kans is dat ze er dan ook al is natuurlijk!) ook kadootjes voor haar zijn ingepakt. Bij Zeeman kocht ik een stoffen boekje dat je helemaal kunt uitvouwen met allemaal diertjes (3,99 euro) en speelblokje uit dezelfde serie (1,99 euro). Bij Flying Tiger kocht ik voor 1 of 2 euro een setje badbootjes, zulke bootjes zie je ook regelmatig bij Action of Zeeman.

Ook leuk kinderboeken geven in de schoen of op pakjesavond.