Okay, het is nu oktober. In september hebben we al de nodige (chocolade) kruidnoten op. Dus ik mag nu best wel beginnen over tips voor schoenkadootjes, toch? Zelf heb ik ondertussen al een hele verzameling kadootjes opgebouwd (sorry Hans!).Β  Niet alleen voor in de schoen hoor. Er zitten ook dingen tussen die prima geschikt zijn voor de pakjesavond zelf, of voor andere gelegenheden. En: ik heb natuurlijk niet alleen jongensspullen verzameld. Ook girly things vind je er dit jaar tussen!Β 

Schoenkadootjes voor stoere brandweermannen

Regelmatig wordt hier Brandweerman Sam gekeken. Bij de make-over van Scott’s kamertje vond hij het Sinterklaas speelgoed. Sindsdien heeft hij het regelmatig over Klaas en Piet die komen en kadootjes meenemen, grote kadootjes. En oja Goedheiligman, let u even op? Scott wil heel, maar dan ook heel graag de Brandweerman Sam Waterscooter! De poppetjes kun je kopen via AliExpress voor zo’n 3 euro voor twaalf karaktertjes uit de populaire serie. Ook kocht ik via AliExpress nep duplo: een brandweerwagen en twee muren waar Scott huisjes mee kan bouwen (beide ca. 6 euro).
Schoenkadootjes sinterklaas

Vind hier nog meer inspiratie voor schoenkadootjes onder vijf euro!

Schoenkadootjes voor kleine creatievelingen

Scott is echt gek op kleien. Maar krijgt de Play Doh potjes met klei nooit zelf open. Onlangs kocht ik zes potjes klei bij Zeeman voor 1,79 euro. In super leuke kleurtjes en hij krijgt ze wel zelf open en dicht. De klei is er ook in de meer basic/primaire kleuren.
Schoenkadootjes sinterklaas

Andere hobbies van Scott: stempelen en stickers plakken. En het liefst over elkaar πŸ˜‰ De robo Car Poli en Brandweerman Sam stickers kocht ik voor ca. 0,95-,1,45 euro voor tien velletjes op AliExpress. Ze zijn ook verkrijgbaar van verschillende Disney films. De foam voertuigen stickers zijn van Zeeman. Een zakje kost 0,99 euro en de stickers zijn ook verkrijgbaar in andere vormen. Ook kruidvat heeft regelmatig leuke partijen stickers voor een klein prijsje. Daar scoorde ik de Bob de Bouwer en Thomas de Trein stickers. De kleine stempeltjes zijn van de HEMA (2,50 euro) en ook verkrijgbaar in verschillende varianten.
Schoenkadootjes sinterklaas

Schoenkadootjes voor racemonsters

Een tijdje terug heeft mijn broer op Youtube stukjes van de Cars film laten zien. Sindsdien heeft Scott er nog een peuterobsessie bij… thanks broer! Maar ik ben de lulligste moeder niet en heb ook wat Cars schoenkadootjes in huis gehaald. Bij Zeeman kocht ik een kleurboek met stickervel erin voor 0,99 euro en een stoere drinkfles (voor 2,99). Uiteraard hadden ze beiden ook in Disney-prinsessen en Frozen uitvoeringen πŸ˜‰ Toen ik van de week bij de DEEN boodschappen deed zag ik aan een rek vooraan bij de kassa een fietsdecoratieset hangen, voor maar 1 euro! Leuk voor aan de spaken van zijn loopfietsje nu.

Schoenkadootjes sinterklaas

Schoenkadootjes voor meisjes

Yes, ik mag nu ook meiden dingen kopen! Van de week ging even uit mijn werk door langs Flying Tiger. Daar hebben ze nu een enorm leuke baby/meisjeslijn in oceaanthema. Ik had er veel meer mee kunnen nemen maar ik beperkte me tot het mooie pop-up boek en het rugtasje (beide voor 7 euro per stuk). De roze nep dublo wagen kocht ik op AliExpress voor 6 euro.
Schoenkadootjes sinterklaas

Schoenkadootjes om gezellig samen aan tafel mee te spelen

Een tijdje terug scoorde ik bij Action voor ca. 3 euro het houten speelsetje. Bij Flying Tiger kocht ik het domino spel, ook voor een euro of 3.

Schoenkadootjes sinterklaas
Schoenkadootjes sinterklaas

Schoenkadootjes voor treingekken

Toen Scott net met netflix begon, heeft hij de Thomas de Trein film echt grijs gekeken. Voor zijn tweede verjaardag kreeg hij van iedereen onderdelen van een houten treinset. Via AliExpress kocht ik Marion, de wagon/trein (wat is ze precies..?) die een rol speelt in de film. Ik vond ‘em in verhouding wel prijzig: zo’n 10 euro. Maar toch te leuk om hem niet aan te schaffen. Scott heeft ook een paar treintjes die niet op de houten treinbaan passen (maar op de smallere variant). Toch speelt hij er vaak mee. Voor die serie heb ik op AliExpress een set foute kersttreintjes gekocht (samen voor ca. 7 euro). De mini-treintjes zijn ook ideaal als schoenkadootjes. Je koopt ze bij de speelgoedketens voor zo’n 1,25 per stuk. Het is elke keer een verrassing welke erin zit!

Schoenkadootjes sinterklaas
Schoenkadootjes sinterklaas
Schoenkadootjes sinterklaas

Schoenkadootjes voor de allerkleinsten

Schoenkadootjes voor de beeb op komst kunnen natuurlijk niet ontbreken. Ik denk dat ik me er wel schuldig aan ga maken dat er ook een babyschoentje een keertje bij staat en dat er op pakjesavond (kans is dat ze er dan ook al is natuurlijk!) ook kadootjes voor haar zijn ingepakt. Bij Zeeman kocht ik een stoffen boekje dat je helemaal kunt uitvouwen met allemaal diertjes (3,99 euro) en speelblokje uit dezelfde serie (1,99 euro). De plastic bootjes kocht ik ook bij Flying Tiger (voor 1 of 2 euro, dat kan ik me niet meer herinneren en heb de bon al weggegooid ;-)).

Schoenkadootjes sinterklaas

Okay. Ik heb nu mijn tips voor schoenkadootjes gedeeld. Nu ben ik heel nieuwsgierig wat jouw geheim ervoor is! Scott krijgt ook zeker niet alles de komende tijd of als schoenkadootje. En hij mag zeker niet elke dag zijn schoentje zetten. Hoe vaak zet jij straks het schoentje van je kind? Tips voor leuke kinderboekjes lees je in mijn vorige blog.Β