Vandaag bevond ik mij in een waar Brabantia walhalla. In een prachtige, luxe villa in de buurt van Amsterdam werd de lente/zomercollectie 2022 van Brabantia gepresenteerd. Met nieuwe items die je leven – bijvoorbeeld in de badkamer – een stuk makkelijker gaan maken. In nieuwe kleuren. Die soms er uit knallen en soms juist blenden met je interieur. Ik leerde vandaag dat er verschillende kleuren sets zijn voor verschillende soorten gebruikers. Ik ga het je in dit blog allemaal vertellen en laten zien.

De trendkleuren volgens Brabantia

Fun fact: wist je dat de gemiddelde Nederlander 8 producten van Brabantia in huis heeft? Ga maar eens tellen en als je het leuk vindt: laat het ook even weten onderaan dit blog! Zoals elke Nederlander ken ik Brabantia al vanaf kindsaf aan. Mijn moeder heeft nog steeds dezelfde broodtrommel en bewaarbussen in de keuken staan. Naast die deugdelijkheid is de afgelopen tien jaar ook steeds meer aandacht gekomen voor design van de collecties. Dat is de recente jaren in een sneltreinvaart geraakt vanwege ondermeer de pandemie. We brengen meer tijd thuis door. Besteden meer aandacht aan het inrichten van onze veilige bubbel. Het liefst doen we dat ook duurzaam. De producten van Brabantia sluiten op die behoeften aan. Side note: Brabantia is ook druk bezig het eigen proces stapsgewijs circulair in te richten.

Om jou als consument niet horendol te maken met steeds weer nieuwe tinten, presenteert Brabantia tweejaarlijks haar nieuwe kleuren. Dit seizoen was het daar weer tijd voor. In de nieuwe collectie vind je ‘blending in’ en ‘ standing out’ kleuren. Dit zijn de nieuwe kleuren in de Brabantia lente/zomercollectie 2022:

  • Dreamy blue: de connectie met buiten zijn is mede door het thuiswerken belangrijker geworden. De frisse buitenlucht en heldere hemel haal je met deze kleur in huis;
  • Cosy Brown: deze kleur wordt geassocieerd met fijne momenten die we kunnen hebben op een dag. Bij je bakje koffie, of dat lekkere chocolaatje, zitten bij een knisperend haardvuurtje. Deze kleur sluit ook mooi aan op de woontrend waarin je steeds meer ethnische elementen in interieurs verwerkt ziet;
  • Soft beige: de witte kleur van de collectie wordt regelmatig als te hard of te clean ervaren. Daarom is soft beige er als tint naast gezet. Het voelt meer levend aan dan wit. En combineert juist ook mooi met verschillende wittinten;
  • Jade Green: een zachtgroene pastelkleur die rust geeft. Ietsje standing out maar niet te;
  • Powerful Blue: een duidelijke kleur van nu. Een echte statement trendkleur!

De kleuren Dreamy Blue en Jade Green doen me denken aan de verschillende trendkleuren 2022. Alle kleuren uit de nieuwe Brabantia collectie zijn goed te combineren met deze trendkleuren vind ik.

Nieuwe items in de collectie

Voor het ontwerp van deze collectie is het designteam letterlijk in een onopgeruimde badkamer gaan zitten (volgende keer ook bij ons welkom, haha!). In die ruimte hebben ze zichzelf de vraag gesteld wat er nodig was om het geheel weer te ordenen. Dat heeft geleid tot een aanzienlijke uitbreiding van de badkamercollectie: de Mindset collectie. Er zijn nieuwe zeeppompen ontworpen. Geniaal vind ik het doucheplanchet met wisser erin geΓ―ntegreerd. Want: dat ding ligt altijd maar rond te slingeren! Handig is dat je voor de nieuwe planchets ook niet hoeft te boren. Je kunt er voor kiezen ze te bevestigen met de plakstrips.

Ook hoge ogen gooit Brabantia met de toiletbutler die je neer kunt zetten waar je maar wilt in de ruimte. De butler heeft plek voor een wc-rol en toiletborstel, en je kunt op het plankje je telefoon neerleggen. Kijk vooral ook naar hun nieuwe toiletborstel: een siliconen borstel die geen water of bacteriΓ«n vasthoudt. De hele collectie is verkrijgbaar in wit of zwart. Leuk feitje: in hun onderzoek kwam naar voren dat mensen die ’s ochtends douchen een voorkeur hebben voor witte accesoiresin de badkamer; een frisse start van de dag. En mensen die in de avond douchen juist een voorkeur voor antraciet; zij hebben behoefte aan rust na een drukke dag. Hoe zit dat bij jou?

Het Linn kleding- en droogrek heb je misschien wel al op mijn instagram. Dit ruime rek maakt het proces van de was in huis korter. Veel mensen dragen hun kleding direct vanaf het wasrek. Dus waarom dat niet combineren? Ik gebruik het wasrek nu twee weken voor de #LINNCHALLENGE: 20 dagen, 20 kledingstukken. Dit bevalt heel goed. Wat een rust en overzicht heb ik nu. Geen keuzestress meer in de morgen!

(tekst gaat hieronder verder)

En als je dan (net als mij) toch team strijken bent: dan wordt het strijken je leuker gemaakt met de nieuwe strijkplankhoezen in de collectie. De oranje hoes in combinatie met het zwarte frame is perfect voor mensen die eigenlijk een hekel hebben aan strijken. De vrolijke kleur, een muziekje of filmpje erbij ’s avonds, misschien zelfs een drankje. En je hebt al een hele andere strijkervaring.

In de keuken viel het bekende design van de Brabantia broodtrommel op. Die klassieker is populairder dan anders. Tijdens de pandemie zijn veel mensen aan het bakken geslagen. Een goede vershouder is dan erg belangrijk. En ook al hebben veel huishoudens een vaatwasser: nog steeds worden er veel handwasjes daarom heen gedaan. Bijvoorbeeld glaswerk of houten gerei dat je liever niet in de vaatwasser stopt. De lijn in handige accessoires in de keukens is daarom uitgebreid en in een nieuwe kleur (Jade Groen) verkrijgbaar. Er zijn in de collectie verschillende maten afvalbakjes te vinden. Met het combineren van die bakken kun je het afvalscheidingsproces helemaal op jouw wensen inrichten. Ideaal!

Bekijk hier de WOONTRENDS 2022!