September is de maand waarin de harten van woonliefhebbers sneller gaat kloppen. Het is de maand waarin grote verf- en behangmerken hun kleur van het jaar bekend maken. Verschillende merken hebben dat ondertussen gedaan. De trendkleur 2022 is bij Graham & Brown het de zacht ijsblauwe kleur Bright. De Kleur van het Jaar 2022 van Flexa is ook een lichtblauwe kleur: Bright Skies. Histor gaat voor Olive Spring. En Karwei met haar eigen merk verf benoemt Ginger Gold als de kleur waarmee je dit jaar rekening moet houden in je interieur. Wat vind jij van deze nieuwe trendkleuren?

Lichtblauw: een trendkleur om rekening mee te houden! Flexa Bright Skies

Voor de Nederlandse interieurs is de Flexa kleur van het Jaar denk ik wel de meest toonaangevende trendkleur. Elke trendkleur van Flexa wordt breed toegepast in onze interieurs. Wie heeft niet ergens Early Dew, Tranquil Dawn of Spiced Honey in huis (gehad)? Ik ben in ieder geval wel quilty: onze grote wandkast schilderden we in Tranquil Dawn en onze hal kreeg een makeover met de Flexa trendkleur 2021: Brave Ground.

Na de aardse, stemminge Kleur van het Jaar 2021 gaat Flexa dit jaar voor hemelse, lichte kleur voor 2022: Bright Skies. Een zacht blauwe tint, niet te zoet. AkzoNobel omschrijft deze kleur als een markering voor een nieuw begin:

“Door de wereldwijde pandemie is ons leven, zowel sociaal, economisch als ecologisch, onder een vergrootglas komen te liggen. We hebben opnieuw bekeken wat echt belangrijk is voor ons: familie, vrienden, thuis, de wereld om ons heen. Na ons een tijd opgesloten te hebben gevoeld, kunnen we nu onze horizon weer verbreden. We willen ons vrij en herboren voelen, zodat we naar buiten kunnen kijken en nieuwe ideeën naar binnen kunnen halen, met een heldere blik en hervonden plezier. Nu de hemel openbreekt, de wolken langzaam verdwijnen, is het tijd voor een nieuwe benadering. Van alles. Onze Kleur van het Jaar is daarom een lichte, luchtige en optimistische tint die een nieuw begin uitstraalt.”

Bright Skies gaat heel fijn samen met andere zachten tinten, zoals roze. Maar combineert ook heel fijn met natuurlijke materialen en een rustige witte basis. Kijk meer eens naar onderstaande kleurpalletten die Flexa samenstelde voor 2022. Hier vind je meer informatie over Kleur van het Jaar Bright Skies! Mijn lieve ‘collega-blogger’ Mirjam was bij de lancering van deze trendkleur! Doe extra inspiratie op met haar blog over deze trendkleur 2022!

Trendkleur 2022 van Histor: Olive Sprig

Als je net als ik iemand die van groentinten houdt, dan maakt ook jouw hart een sprongetje bij de trendkleur 2022 van Histor: Olive Sprig. Ook Histor ziet met deze kleur een frisse, nieuwe start voor zich:

Authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. Na alle lockdowns en beperkingen zijn we er meer dan ooit aan toe en dat zien we terug in de interieurtrends. Histor komt dan ook met een elegante, praktische en veelzijdige Kleur van het Jaar: Olive Sprig (PPG1125-4). Dit flexibele grijsgroen staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid. 

Deze trendkleur groen heeft een wat warmere, zachtere ondertoon dan de groentinten die we al in ons interieur hebben. Net als Bright Skies combineert deze zachtgroene olijfkleur prachtig met roze en natuurlijke materialen. Deze trendkleur 2022 vind ik zelf ook een hele chique, authentieke sfeer uitstraken. Echt een must-try voor in je interieur!! Ik vind onze grijze eetkamerstoelen al een hele tijd saai. Misschien dat een make-over met deze kleur een idee is!

Behang van het Jaar van Graham & Brown: Restore en trendkleur 2022 Breathe

Laatst mocht ik de webinar bijwonen waarin de trendkleur maar ook het nieuwe behang van Graham & Brown werd gepresenteerd. Ook hier zie je dat blauw en groen hele bepalende kleuren zijn. Trendkleur 2022 bij Graham & Brown is Breathe: een zachtblauwe, wat vergrijsde tint. De behangserie Restore is komend het jaar het middelpunt van de behangcollectie van dit internationale interieurmerk. Behang van het Jaar Restore is verkrijgbaar in drie tinten: Midnight (donkerblauw), Sky (lichtblauw) en Emerald (Groen).

Graham & Brown zegt het volgende over hun nieuwe trendkleur en behang van het jaar:

Breathe is een rustgevend zachtblauw, perfect om kalme en vredige ruimtes te creëren en dat is precies wat we het komende jaar nodig hebben. Donker genoeg om kleur en diepte toe te voegen, maar licht genoeg om verfrissend te blijven. Deze rustige tint kan bijna overal in huis worden gebruikt. Combineer hem met fris wit en koel grijs voor een luchtig gevoel of probeer hem te combineren met dieper blauw voor een sfeervolle ambiance.

Ontstaan uit onze terugblik op de afgelopen jaren, is Restore Midnight ontworpen met herstel, verjonging en verbinding met de natuur in gedachten – slechts een paar van de dingen die we nodig zullen hebben in het komende jaar. Dit elegante ontwerp, waarin het natuurlijke en het door de mens gemaakte naast elkaar worden geplaatst, doet denken aan een wilde maar rustgevende betonnen jungle.
Karwei Kleur van het Jaar: Ginger Gold

Als je het mij vraagt dan vind ik Karwei de leukste bouwmarkt van Nederland. Waarom? Vanwege hun collectie meubelen en accesoirers, en eigen verflijn. Binnen die verflijn Le Noir & Blanc vertaalt Karwei interieurtrends naar een warm en eigentijds kleurenpalet. De nieuwe kleur Ginger Gold speelt de hoofdrol als trendkleur 2022. De kleur heeft een beetje weg van Spiced Honey. Alleen Ginger Gold vind ik persoonlijk mooier, verfijnder. De kleur is zachter en wat minder bruin.