Vijf uur na ons vertrek vanuit Amsterdam rijden we een glooiend landschap in. We zijn in de Loraine-Mossel streek, in Noord-Frankrijk. We rijden door velden vol zonnebloemen, koren en maïs. Opeens glinstert ons daartussen een imposante constructie tegemoet. Het is Center Parcs Les Trois Forêts. Nous sommes arrivées! Kijk met ons mee terug op een heerlijke week vol avontuur in dit Franse bos!

Check in & Chill out bij Center Parcs Les Trois Forêts

Al bij de ‘oprijlaan’ van het park viel het ons op: dit park is echt groot! Dat hadden we al van anderen gehoord. Daarom hadden we de stepjes van de kinderen ook ingepakt. We checkten vervolgens bij de ingang “corona-proof” in vanuit de auto. Voor iedereen kregen we een polsbandje. De kinderen wilden die meteen om natuurlijk. Scott opende als eerst ons huisje met zijn polsbandje. En je raadt het al wie samen de master bedroom uitkozen? Geen probleem. Gelukkig was de andere slaapkamer ook heel ruim!

center parcs frankrijk

Die premium cottage werd onze basis voor deze week. Elke dag namen we even een break in de middag bij het huisje. Even bijtanken. Vooral voor de kids. Even lekker knus spelen. Ruimte genoeg daarvoor in het huisje. En er buiten. We vertoefden graag op het terras terwijl de kinderen op avontuur gingen in het aangrenzende bos. ’s Avonds werd er gebadderd. Natuurlijk moest het bubbelbad steeds aan. Dat maakt zo’n lekker sop! Er werden hanenkammen en baarden van sop gemaakt. Nu willen ze thuis ook een bubbelbad.

center parcs premium cottage

Elke ochtend rond acht uur hoorden we de voordeur voorzichtig opengaan. Ons ontbijtje werd bezorgd. We draaiden ons dan nog even lekker om. Zelfs de kids sliepen deze week steeds uit. Dat betekende late ontbijtjes. Croissantjes, chocolade-croissantjes, jus d’orange, Nutella en de beroemde Bonne Maman jampotjes. Franser krijg je het haast niet. De mini glazen jampotjes gingen mee naar huis. Daar wordt nu dagelijks meegespeeld in het speelkeukentje.

Echt even samen: genoeg om samen te doen!

Waar Scott het meeste naar uit keek deze vakantie? Naar de wildwater baan! In het zwembad gingen we ontelbare rondjes in het buitenbad door die baan. Skye deed even dapper mee. Oh, en dat buitenbad: alsof je in een spa rondloopt en zwemt. Prachtig vond ik het! In het binnenbad oefende Scott flink met zwemmen. Skye ging het liefste non-stop van de glijbaan in het waterspeelparadijs.

center parcs les trois forets zwembad

Tijdens ons weekendje weg in Center Parcs Erperheide reed Scott voor het eerst pony. Dat was zo’n succes dat we ook nu een ritje voor de kinderen hadden ingepland. De manege vind je bij de kinderboerderij. Zo een gezellig stukje van het park; het lijkt wel alsof je op nostalgisch dorpsplein bent van een Frans dorpje. Bij de kinderboerderij heb je buiten een grote speeltuin met kleine kabelbaan.

Van al dat spelen krijg je honger. In de crêperie aan het pleintje maakten de kinderen kennis met de Franse crêpes. Wij gingen voor hartige galettes. Happy memories: dat at ik vroeger ook altijd op vakantie in Frankrijk.
Na de crêpes was het tijd voor het ponyritje. Skye kreeg de kleinste pony van stal: Fraise. Of zoals we Skye vertelden: Aardbei. Die twee samen zagen er zo aandoenlijk uit. Scott kreeg een pony die vast naar zijn prachtige kleur was vernoemd: Caramel. Vanaf de manege liepen we een route door het bos. Je had die koppies moeten zien: ze genoten zó en waren zo trots!

Op de regenachtige dagen vermaakten we ons ook prima. Onze kids zijn echte kermisklanten. De speelhalautomatenhal vonden ze te gek. We deden potjes air hockey. Hans en Scott gooiden zoveel basketballen door een net. Skye en ik mepten molletjes weg. Van de verdiende lootjes konden ze allebei een “slimy” balletje uitkiezen. Ook hebben we wat uurtjes doorgebracht in de indoor speeltuin. Altijd goed!

In de omgeving van Center Parcs Les Trois Forets

We verbleven een hele week in Center Parcs Les Trois Forets. Daarom namen we ook de tijd om eropuit te gaan in de omgeving. We gingen voor een dagje Nancy: wat een prachtige stad! En ook heel fijn: heel erg kidsproof! We kozen slushpuppies uit die je in nog meer kleuren dan de regenboog kon krijgen, gingen naar een grote speeltuin in het park, daarna naar het dierentuintje verderop en we sloten de dag af met ‘bloemen van ijsjes’. Nancy is ongeveer een uurtje rijden vanaf het vakantiepark.

nancy frankrijk met kinderen

Voor onze andere dagtrip zakten we af naar het begin van de Vogezen. Naar het Lac de Gerardmer. Rommelen aan de waterkant met steentjes en rotsen. Zwemmen in het ijskoude water (niet te lang hoor haha!). En weer crepes en galettes eten in Gerardmer zelf. Ook in de zomer kun je daar niet om de wintersport en apres-ski vibes heen.

We hadden natuurlijk nog veel meer plannen. Maar het vertoeven bij Les Trois Forets was te fijn. Andere leuke uitjes in de omgeving kunnen zijn:

 

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs.