Ik moet iets bekennen: met Scott zijn we tot eind november nog maar één keer op het strand in Nederland geweest. Met Skye nog nooit. Ze had het er vaak over. Daarom besloten we laatst om niet verder van huis een weekendje weg te gaan. Met de auto vertrokken we vanaf Amsterdam naar Zandvoort. Voor een heerlijk weekend uitwaaien bij Center Parcs Park Zandvoort! Op vrijdagmiddag laat checkten we in. Het was voor ons eigenlijk voor het eerst dat we in het najaar naar een vakantiepark gingen. Het was zo leuk om Center Parcs nu met feestelijke lichtjes te zien bij de market dome!

Strand om de hoek bij Center Parcs Park Zandvoort

De volgende ochtend werd ons ontbijt bezorgd. Verse broodjes. De kids kregen hun eigen box met verrassing en onder andere een eigen sapje en kleintje yoghurt. Daarna pikten we meteen onze gehuurde fietsen op. Voor het belangrijkste doel dit weekend: naar het Nederlandse strand met zijn viertjes!

We volgden vanaf Park Zandvoort het fietspad omhoog. Je komt dan algauw langs het racecircuit. Natuurlijk gingen we daar even een kijkje nemen. Vooral de mannen keken hun ogen uit naar de auto’s die op het terrein een slipcursus deden. 

Het is maar een klein stukje fietsen naar het strand van Zandvoort vanaf dit Center Parcs vakantiepark. Het is nog geen tien minuten fietsen. Toen we onze fietsen aan de boulevard parkeerden, begon Skye meteen te klappen in haar handen van blijdschap. Ze zag het strand en riep: “Jaaa, dit wil ik!”. Haar grote wens om in Nederland naar het strand te gaan kwam uit.

Zandvoort aan zee

Er stond een harde wind. Een lange wandeling en een kop warme chocolademelk met slagroom zat er helaas niet in. Maar we hebben genoten van die eerste momenten op het strand. Met rode koontjes gingen we die avond slapen. We besloten al vrij snel dat we de volgende dag weer naar het strand zouden fietsen. Die zondagmorgen was de wind minder hevig. De kids speelden met het schuim in de branding. Natuurlijk werden er natte broeken gehaald en liepen de regenlaarzen vol water. Maar daar hebben we ze helemaal niet over gehoord. Ze waren bijna niet van het strand af te krijgen. En gelukkig was het met die natte pakken ook maar een klein stukje terugfietsen naar Park Zandvoort.

spelen op strand zandvoort

Corona-proof ertussenuit bij Center Parcs

We verbleven in Park Zandvoort een paar weken voordat de tweede lockdown werd afgekondigd. We hebben ons met de toen geldende maatregelen heel goed kunnen vermaken. We fietsten niet alleen naar het strand. Ook veel over het vakantiepark zelf in de duinachtige omgeving. Door de uitstraling van de frisse huisjes en de meertjes her en der is de omgeving speels.  Het voelt aan als een echt Noord-Hollands dorp! Fietsend over het park maakten we stops bij de kinderboerderij en de Sinterklaas bungalow. Een groot avontuur voor de kids!

vakantiepark Center Parcs Park zandvoort

Activiteiten deden we buiten of in ons eigen huisje. Scott en Skye knutselden in onze vakantiewoning een knuffel in elkaar. Normaal gesproken wordt dit gedaan op de kidsclub. Nu werd het knutselpakket bij ons vakantiehuisje bezorgd! 
Dit weekend speelden we ook veel spelletjes. We kozen voor een spelletjespakket. Dat weekend leerden we Scott UNO en Halli Galli. Skye deed voor spek en bonen mee. Hans en ik speelden Yahtzee toen de kids sliepen. Ik was vergeten hoe leuk het is om samen spelletjes te doen. Dat gaan we erin houden!

 Buiten speelden we op zondagmiddag een potje midget golf. Met 18 holes. Scott deed dapper mee. Skye hield het na 1 hole voor gezien en ging in de speeltuin ernaast spelen. Ik had een paar goede rondes. Helaas niet goed genoeg om Hans te verslaan. Scott had ongeveer net zoveel punten als mij. Best knap voor een eerste keer midget golfen!

Center Parcs Park Zandvoort mini golf

Zwemmen bij Park Zandvoort

Tijdens ons verblijf nam ik op instagram mijn volgers mee in onze activiteiten op Park Zandvoort. Een vraag die ik veel kreeg is of zwemmen mogelijk is. Dat is natuurlijk afhankelijk van de geldende maatregelen op het moment van je verblijf. Wanneer dat is toegestaan, ontvang je codes waarmee je een tijdvak voor je gezin kunt reserveren. Zonder reservering kun je dan niet zwemmen. Zo wordt voorkomen dat het te druk wordt in het zwembad.

Zelf kozen we er in Park Zandvoort voor om niet te gaan zwemmen omdat we andere dingen in de planning hadden. Begin december hebben we wel gezwommen bij Center Parcs Het Heijderbos. Er was meer dan voldoende ruimte om op afstand van elkaar te zwemmen. Over ons verblijf op dat vakantiepark vertel ik later meer!

Nog meer Center Parcs

We verbleven met de kinderen tweemaal eerder bij een vakantiepark van Center Parcs. Hier vind je onze ervaringen van die parken terug:
Center Parcs Erperheide
Center Parcs Les Trois Forets (Frankrijk)

Market dome center parcs zandvoort

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Center Parcs.

Center Parcs Park Zandvoort dome
Duimpjes omhoog voor Center Parcs Park Zandvoort!
Center Parcs Park zandvoort kidsproof
Skye ging in de speeltuin spelen terwijl wij mini golf speelden.
vakantiepark zanvoort Center Parcs
Net een echt dorpje!
Center Parcs Park Zandvoort kinderboerderij
Even bij de diertjes van de kinderboerderij kijken.
spelen op strand zandvoort
Scott en Skye wilden wel uren blijven spelen op het strand van Zandvoort.
boulevard strand zandvoort
center parcs park zandvoort in huisje
Weer lekker binnen opwarmen. Met zelf gekozen kleuren M&M’s in de parkwinkel. Vaste prik als we bij Center Parcs zijn!
strandwandeling zandvoort
Het strand van Zandvoort ligt op een paar minuten afstand fietsen van Center Parcs Park Zandvoort.
Center Parcs vakantie Zandvoort
Scott fietste dapper mee op zijn eigen gehuurde fiets!
Center Parcs Park Zandvoort vernieuwde huisjes