Vlak na Skye’s geboorte maakte ik een overzicht van het merendeel van de leuke kraamkadootjes die we kregen. Pas later besefte ik me dat ik de kinderbijbel die mijn moeder aan Skye gaf ontbrak in het blog. Nu – ruim drie jaar later – heb ik een blog met tips voor de leukste christelijke kraamkadootjes. Speelgoed en boeken met een achterliggende boodschap die we de afgelopen jaren hebben gekregen, heb ik hier voor je verzameld. Deze kadootjes zijn niet alleen leuk te geven als kraamkado. Je kunt deze cadeaus ook prima gebruiken voor een kinderverjaardag of de doop van een kind.

Kadotip #1 christelijke kraamkadootjes: geef een babybijbel, peuterbijbel of kinderbijbel

Er zijn veel verschillende baby-, peuter- en kinderbijbels te verkrijgen. Deze varianten hebben wij in huis en zijn erg leuk om te geven als christelijke kraamkadootjes:

  • Zigzagboekje Babybijbel: dit boekje kregen we van een van mijn liefste vriendinnetjes kado toen Skye werd gedoopt. Het boekje heeft de mooie illustraties van Marieke ten Berge. Het zwart-witte van de illustraties is mega interessant, ook al voor de allerkleinsten. De teksten in het boekje zijn te zingen op de melodieΓ«n van de bekende Nederlandse kinderliedjes. Het boekje is niet al te groot. Wat oudere babies kunnen het zelf gaan vasthouden op een gegeven moment.
  • Babybijbel – Nieuwe verhalen: een babybijbel in dezelfde stijl als het zigzagboekje. Deze babybijbel is flink wat groter dan dat boekje. Een dreumes kan het boek zelf vasthouden/doorbladeren. De babybijbel heeft dikke bladzijden. Je kindje kan de bladzijden dus niet vouwen of eruit scheuren. Kidsproof dus! (Er is ook een deel 1 van deze babybijbel).
  • Peuterbijbel (Melanie van de Peut): deze kinderbijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap is ook echt een aanrader. Lees hier mijn recensie van deze peuterbijbel.
  • Peuterbijbel (Willemijn de Weerd): met weer de fijne illustraties van Marieke ten Berge. In deze peuterbijbel vind je sprekende verhalen uit het Oude en Nieuwe testament. Elk bijbelverhaal beslaat 3 pagina’s met 1 of 2 korte alinea’s. De teksten zijn goed te begrijpen voor een peuter. Elk bijbelverhaal sluit af met een pagina met een vraag of een kleine opdracht.
  • Kijkbijbel: ok. Eerlijk is eerlijk. Deze hebben we niet in huis. Maar deze kinderbijbel ken ik heel goed. Op de zondagschool werd die al gebruikt toen ik klein was. Als tiener toen ik oppasdienst had tijdens de kerkdienst, las ik hem voor aan peuters. De illustraties zijn kleurrijk. De teksten zijn langer dan de voornoemde bijbels. Deze is meer geschikt voor iets oudere peuters en kleuters.
christelijke kraamkadootjes peuterbijbel

Kadotip #2 geef een kraamcadeau met een bijbeltekst

De bijbel staat vol mooie teksten. Waarom geen kraamkado geven met een mooie spreuk daarop? Bij Dozign vind je (persoonlijke) cadeautjes om elkaar te bemoedigen en Gods liefde te delen. Juist ook bij de geboorte van een kindje. Een nieuwe fase breekt aan. Zeker ook een mooie maar spannende tijd voor kersverse ouders. Ben je op zoek naar christelijke kraamkadootjes? Vergeet dan niet even een kijkje te nemen in deze webshop!

Zelf vind ik de rompertjes met teksten echt te lief. Mijn favoriete romper is die met de tekst “De Heer is mijn herder” en het schaapje erbij afgebeeld. Een rompertje gecombineerd met een gepersonaliseerde hydrofiele doek en/of een bewaarsetje voor de eerste haarlok en het eerste wisseltandje, is een kraamkadootje dat ik zo zou kunnen geven bij een kraambezoek.

Als ik op kraamvisite ga, geef ik bij het kadootje ook altijd nog een kaartje. Het Kaartje van Katoen met de tekst “You are so loved” is perfect om te geven of te versturen bij een geboorte.

Kadotip #3 geef speelgoed dat een bijbelverhaal laat zien

Het verhaal van de ark van Noach is voor kinderen een enorm sprekend bijbelverhalen. Het gaat over regen (heel veel regen!), dieren en de regenboog. Het is een bijbelverhaal vol hoop. Ik snap wel dat er veel verschillende soorden ‘arken van noach’ als speelgoed zijn te verkrijgen.

Scott en Skye hebben allebei met veel plezier gespeeld met Noah’s Activiteitenark. Het leuke aan deze speelgoedboot is dat er verschillende dierengeluiden te horen zijn. Elk dier heeft een eigen vorm. Wanneer je die onderkant in het juiste vakje plaatst, hoor je het dierengeluid. Er is ook een Noah poppetje. Het poppetje en de diertjes zijn niet al te groot en zwaar. Kindjes onder de 1 jaar oud kunnen op hun buik al prima spelen met de figuurtjes of aan de boot voelen. Als je aan het stuur draait, hoor je varende geluiden. Er zitten wielen onder de ark zodat er ook mee gereden kan worden. Of eigenlijk gesjeesd. Er werd zelfs op gezeten en gereden. Deze ark van Noach is onverwoestbaar!

Onze andere favoriet is de ark van Noach van Lilliputiens. Deze ark is gemaakt van zachte, stevige stoffen. De stof pakt nauwelijks vuil aan. Is de stof toch vuil geworden, dan is deze goed schoon te maken. De ark is aan de zijkant te openen. In de ark zitten vier dieren setjes. Deze knuffeltjes zijn compact en licht van gewicht. Met de kleine knuffeltjes kan al gauw gespeeld worden als je kindje dingen kan vastpakken. Is je kindje wat ouder, dan is het in en eruit halen van de knuffeltjes erg leuk voor ze.

De houten ark van noach van Little Dutch is ook prachtig, by the way! Zelf niet gehad maar hij ziet er ook stevig en veilig uit. Plus: met de pasteltinten is deze speelgoedboot ook nog eens interieurproof!

christelijke kraamkadootjes ark van noach
christelijke kraamkadootjes