Wat lastig vond ik die vraag: weet je iets voor de kleine als ze is geboren? Omdat Skye de tweede is, hadden we natuurlijk nog veel (praktische) dingen die we konden gebruiken van Scott. Kleding en accessoires voor de babykamer had ik zelf al aardig ingeslagen, dus een goed antwoord kon ik niet geven op die vraag. Maar wat heeft iedereen ons verrast met tΓ© leuke kraamkadootjes al de afgelopen weken. In dit blog laat ik een greep uit de kraamkadootjes zien zodat jij inspiratie kunt op doen voor je volgende kraambezoekje!

Gepersonaliseerde kraamkadootjes

“Aandacht maakt alles mooier” is de lijfspreuk van Ikea. En zo is het ook een beetje met kraamkadootjes. Met de naam van de pasgeboren baby is dat speenkoord misschien net even leuker! Wij kregen uiteenlopende kadootjes met Skye’s naam erop: van een punnikwoord, tot geboorteblokken tot boerderijdiertjes!

Punniknaam van JibbeJebba
Geboorteblokken van Hip & Hout
Speenkoord van Bebi Amsterdam
Speelkoord en bijt-pretzel van Mini Department
Boerderijdiertjes met haar naam erop en bijbehorend canvas zakje door @annezozo

Ook leuk: geen een gepersonaliseerde fopspeen kado!

gepersonaliseerde kraamkadootjes punniknaam
gepersonaliseerde kraamkadootjes houten bouwblokken met naam
gepersonaliseerde kraamkadootjes
gepersonaliseerde fopspeen speenkoord kraamkadootjes

Kraamkadootjes voor Baddertijd

Met een kleintje kun je heerlijk aantutten. Badderen vindt Skye echt heerlijk. Je ziet haar gewoon genieten. Skye kreeg ondermeer lekkers voor in bad van Madara en Etos. Ook mama werd verwend met de fijne lijn van Madara. Een roze Oil & Carol bootje mag natuurlijk niet missen bij een dametje in bad! Over het badje hangt een grote, gepersonaliseerde hydrofiele doek van A Lovely Box (het badje hadden we trouwens al).

kraamkadootjes

Kraamkadootjes voor Bedtijd

Je kleintje slaapt veel, dus kraamkadootjes om die tijd nog fijner te maken zijn altijd welkom. Nu slaapt Skye nog in die newborn pyjamaatjes met van die ‘footies’ eraan. Over niet al te lange tijd ligt ze te dromen in deze mooie slaapzak van Lodger met een prachtige botanische print in oudroze. En onmisbaar soms bij het in slaap krijgen van je kindje: een muziekmobiel. Deze van Done by Deer is ook nog eens interieurproof wat mij betreft ;-)) Skye ligt heerlijk te slapen onder een huisjes deken van Mats & Merthe.

kraamkadootjes
kraamkadootjes
kraamkadootjes
Speeltijd: het leukste babyspeelgoed om als kraamkado te geven!

In het begin wordt er nog niet zoveel gespeeld maar dat komt vanzelf!

Houten regenboog van Grimm’s
sleutelhangers en houten speeltje van PlanToys
Speelkleed van Elodie Details
Boek ‘De Gruffalo’
knuffeldoekje van Jollein
Eenhoorn Louise van Lilliputiens

Op zoek naar nog meer kraamkado tips? Bekijk hier eens een lijstje met 10x originele en unieke kraamcadeaus! En hier vind je het leukste duurzame babyspeelgoed!

kraamkadootjes
kraamkadootjes
Jong geleerd, oud gedaan

Een appeltje voor de dorst is altijd fijn! Met een mooie spaarpot kun je je kleintje spelenderwijs leren dat sparen belangrijk is. Wij kregen voor Scott een zilveren raceauto spaarpot en Skye kreeg deze beeldige zwaan. Wij geven zelf regelmatig de zilveren Nijntje spaarpot als kraamkadootje.

kraamkadootjes

Op pad

Regent het buiten? Hup, stoere regenlaarsjes van Bergstein aan. Of met mooi weer juist je hippe sneakertjes (ook gepersonaliseerd, verkrijgbaar bij VanPauline). En ga je uit logeren? Dan neem je natuurlijk het mooiste koffertje mee.

kraamkadootjes
kraamkadootjes

Mandje vol kraamkadootjes

Net als bij Scott en haar andere kleinkinderen stelde mij moeder een mand met kraamkadootjes samen. Het was de bedoeling dat we elke dag een kadootje zouden uitpakken, maar met een peuter in huis was dat soms lastig. In de mand zaten verschillende leuke spulletjes van o.a. Hema. Het pakje newborn luiers van Kruidvat en de Philips Avent spenen die er ook bij zaten, hebben we al in gebruik en ontbreken daarom op deze foto!

kraamkadootjes

Kraamkado voor de ouders

En waarom niet een kado geven aan de kersverse ouders? Toen ik bevallen was van Scott kreeg ik van een collega van Hans een Rituals Pakket. Heerlijk! En bij de geboorte van Skye kregen Hans en ik van vrienden twee kaartjes voor een festival die zomer. Hartstikke leuk! Papablogger Rob heeft nog meer tips voor kraamkadootjes voor ouders voor je!