De Nationale Voorleesdagen zijn er weer. Om het belang van voorlezen weer bij iedereen onder de aandacht te brengen. Voorlezen is op heel veel vlakken goed voor de ontwikkeling van je kind. Bij ons is de gewoonte ontstaan om voor het slapen gaan samen een boek te lezen. Daarbij kunnen afwisselen is natuurlijk fijn. Heel blij waren we dan ook met een boekenpakket dat we van Gottmer kregen. Daar zat een nieuwe titel in: Dag Drol! Dag Drol! is geschreven door Floor Bal. De illustraties zijn gemaakt door Emanuel Wiemans. Of wij het boek hier leuk vinden? Nou en of! Waarom? Dat vertel ik je in dit blog.

Kinderen willen alles weten, ook over poep en plas

Wanneer je een peuter en kleuter in huis hebt, zijn het woorden die je veel hoort. Poep en plas. Scott wil de laatste tijd daar meer dingen over weten. Hij zei al eens: “Alles wat je eet, wordt poep he. En wat je drinkt, wordt plas”. Dat klopt. Hij wilde weten hoe dat precies in zijn werk gaat. In zijn schriftje waarin we dingen opschrijven bij het slapen gaan, noteerde we deze vraag. Hoe werkt ons lijf om poep en plas te maken. Dag Drol! kon dan ook niet op een beter moment komen.

In het boek wordt je samen met je kind meegenomen naar je hap. Is die dan zomaar verdwenen na het kauwen zeker niet? Het gaat door allerlei gangetjes en slangen je lijf in. Het wordt een sapje, een prutje, het wordt weer hard. Werkertjes in je lichaam helpen erbij. En dan komt het moment dat het je lijf uit moet, de wc in. Wat gebeurt er nadat je hebt doorgespoeld? Waar komt al die troep terecht en hoe wordt het schoongemaakt?

Op al deze vragen kreeg Scott zijn antwoorden. De tekst leest makkelijk weg, die is een beetje rijmend. De tekst wordt ondersteund door kleurrijke illustraties die tot de verbeelding van de kinderen spreken. Zowel Scott als Skye zijn helemaal gefascineerd door dit nieuwe kinderboek. We hebben het de afgelopen week al meerdere keren gelezen. Niet alleen voor het slapen gaan. Ook overdag!

Long story short: Dag Drol! is een leuke aanvulling op onze kinderboekencollectie. Ook erg leuk om kado te geven!

dag drol kinderboek
dag drol voorleesboek

Meer kinderboeken tips