De feestdagen zijn achter de rug. Het nieuwe jaar is begonnen. Scott is de eerste van de familie die in het nieuwe jaar jarig is. Op 13 maart 2021 wordt onze man alweer zes jaar oud. Kleuter af. En dat merken we al een tijdje aan zijn spel en interesses. In dit blog deel ik wat Scott in december voor Sinterklaas en kerst heeft gekregen. Wie weet kun je deze kadotips voor een jongen van 5 of 6 jaar wel gebruiken!

Kadotips voor een jongen: spelletjes, tekenen en knutselen

 1. Halli Galli: superleuk spel voor een kleuter omdat je zo snel mogelijk op de bel moet drukken als je 5 dezelfde fruitstukken in het spel ziet liggen. Leert ze dus lekker snel op te tellen en te reageren!
 2. Uno: Scott heeft ook de smaak te pakken van dit spel. Hij vindt de pestkaarten echt te gek. Hij zit zich helemaal te verkneuteren als hij een pestkaart neerlegt. En roept op zijn allerhardst UNO! bij zjin laatste kaart.
 3. Slime Lab: een DIY pakketje om verschillende soorten slijm te maken. O.a. je eigen gummy figuurtje, glow in the dark slijm Γ©n slijm dat ‘scheetjes’ laat.
 4. Toverstiften
 5. Metallic stiften
 6. Fantastic Pad: op televisie zag Scott reclame voor dit tekenbord. Je krijgt er drie dubbelzijdige stiften bij. En verschillende overtrek kaarten. Alles wat je hebt getekend, licht op met het lampje. Elke keer als je op het knopje van de lamp drukt, verschijnt er een andere kleur licht. De kleur van de stiften reageren elke keer anders op de andere kleur lamp. Je tekening heeft dus elke keer een andere kleur!
kadotips voor een jongen verjaardag sinterklaas kerst

Meer kadotips voor een 5- of 6-jarige kleuter

 1. PlusPlus Neon: Scott heeft het al maanden over PlusPlus. Hij zit in zijn tweede jaar kleuterklas in een van de andere lokalen. Daar is ook ander speelgoed. Daar heeft hij deze kleine bouwblokjes ontdekt. Samen met zijn twee beste vriendjes is hij op school dagelijks er mee bezig. Tollen in elkaar zetten, testen of ze goed zijn, uit elkaar halen en weer nieuwe tollen ervan maken.
 2. Slowy: dit vrolijke, rollende aapje had hij op de tv-reclames gezien. Het had zijn hart gestolen. Een beetje teleurgesteld was hij wel toen Slowy niet in de zak op pakjesavond zat. Gelukkig lag Slowy wel onder de kerstboom!
 3. Aadje Piraatje – Een vat vol verhalen: dit boek hebben ze een tijdje in de zijn klas gelezen. Elke dag had hij het wel over Aadje. Hij kreeg het boek daarom in de zak. Vrijwel elke avond lezen we eruit voor. In zijn schoen kreeg hij Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas.
 4. Bakugan
 5. Pokemonkaarten + hoesje
 6. LEGO kleine onderzoeksboot
 7. LEGO Ninjago zwaarden (katana’s)
kadotips voor een jongen pokemon bakugan

Nog op Scott’s verlanglijstje voor zijn zesde verjaardag

 1. Discobal
 2. Wie is het?
 3. SES gieten en schilderen dino’s/dieren of enge dieren variant
 4. Boksset met handschoenen
 5. Mastermind
 6. Walkie talkie
 7. Silverlit Robo Kombat
Meer kado inspiratie
kadotips jongen 5 of 6 jaar