De Negen straatjes in Amsterdam zijn populair. Vermoedelijk staat dit mooie buurtje op jouw lijstje voor je stedentrip of dagje Amsterdam. Er zitten prachtige winkels en fijne eetplekken. De straatjes zijn enorm sfeervol. Op en top Amsterdams. Heb je tijdens al dat winkelen trek in wat lekkers? Stap dan even bij Het Koekemannetje binnen!

De leukste en lekkerste etalage in de Runstraat

Eerlijk gezegd kom ik zelf veel te weinig in de Negen Straatjes. Voor een Amsterdam Familie fotoshoot was ik er een tijdje terug weer eens. Tijdens het fotograferen voor die City Story begonnen we op de grachten. Gevolgd door een wandeling door de Runstraat. In die straat op die frisse winterochtend vielen onze ogen op de etalage van Het Koekemannetje.

Het Koekemannetje Amsterdam met kids

In deze etalage in een van de Negen Straatjes staat namelijk een goudkleurig reuzenrad. Skye wilde natuurlijk meteen kijken. Op het reuzenrad zijn de koeken van Het Koekemannetje te zien. Om het reuzenrad was een groot winters tafereel gebouwd. Schaatsende miniatuurpoppetjes en nepsneeuw. Het deed ons denken aan ons favoriete uitstapje voor de kerst in Amsterdam: de grote kerstminiatuurdorpen bekijken bij Tuincentrum Osdorp.

De koeken zagen er zo lekker uit dat we wel naar binnen moesten! En het interieur is trouwens ook ‘very instaproof’!

Bekijk hier de instagrampagina van Het Koekemannetje.

De koeken van Het Koekemannetje zijn overheerlijk!!

De koeken worden dagelijks vers gemaakt. Met bloem van Hollandse bodem, zonder Het ruikt echt heerlijk in de winkel! De koeken van Het Koekemannetje zijn verkrijgbaar in vier smaken: melk chocolade, pure chocolade, witte chocolade en witte chocolade met macadamia. Soms zijn er ook specials, zoals de red velvet variant.

Lekkerste koeken van Amsterdam Het Koekemannetje

Skye en ik gingen voor een koek met melkchocolade en witte chocolade macadamia. We hadden ze vers uit de oven, nog heerlijk warm. De buitenkant van de koeken zijn knapperig. De binnenkant met de chocolade heerlijk zacht. Echt een aanrader! Deze koekebakker is een hele fijne stop tijdens een dagje Amsterdam met kinderen of vriendinnen. Je kunt ook iemand thuis verrassen: koop een mooi roze koekblik en vul die met de koeken van Het Koekemannetje. Of bestel ze per post! Tip voor de feestdagen ;-))

Check hier 15x de leukste shops in de Negen Straatjes volgens Barts Boekje! Have fun!

Negen straatjes Amsterdam Runstraat
Het Koekemannetje Runstraat Amsterdam

De foto’s die je in dit blog ziet, zijn gemaakt door Sophie Bel Photography.